menu
zoeken in:
Pastichio Rocker
Mezzanine is the third studio album by English trip hop group Massive Attack, released on 20 April 1998. It was released to near-universal acclaim worldwide, and was a huge success in the UK and other parts of Europe.

Mezzanine was darker, heavier sounding and more guitar-driven, the album came out initially to rather mixed reviews and a perception that it was not a commercial record, although it went on to be their most commercial.

Mezzanine went on to be critically acclaimed, winning a Q Award for Best Album as well as being nominated for a Mercury Award

The album entered the UK Albums Chart at #1, and was certified Platinum (marking sales of 300,000) by the BPI on 1 May 1998. The entire album was provided on their website for legal download many months before the physical release was announced. It was one of the first major uses of the MP3 format by a commercial organisation.


Niet commercieel zei u?

djarend schreef:
Teadrop megahit ?? (anders discussie nu maar goed) nummer 64 in de top 100 en niet in de top 40 geweest, is dat een grote hit ??


Ik heb het niet alleen over Nederland maar de hele wereld.

"Teardrop" is a song by Massive Attack, which was first released on their 1998 album Mezzanine. It was released as a single on 27 April 1998. The song became another UK hit for the group, peaking at number 10 on the UK Singles Chart.

In the United States, the song is best known for its use as the theme song of the medical television series House. The instrumental portions of the song at the beginning and the end which feature a bass drum beat reminiscent of a heartbeat are used in the opening theme.

The single peaked at #16 in Australia.[2] It placed number 22 in the Triple J Hottest 100 of All Time in 2009, and number 23 in the Triple J Hottest 100 of 1998, the year of its release.


En gezien een heel scala aan artiesten het nummer heeft gecoverd (Newton Faulkner, The Getaway Plan, Simple Minds, Mika, José González, Incubus, Deasonika, Elbow) blijkt het nogal een popi nummertje te zijn.

Maar goed, dit is misschien wel beter op zijn plaats bij Mezzanine of de discussie bij MA zelf.

avatar van VanDeGriend
Ja als je eigen argumenten je niet redden is er altijd wel een site te vinden met teksten die je "gelijk" ondersteunen. Lukt natuurlijk ook best met die paar hits die google geeft op Mezzanine. Verder ben ik in blijde afwachting. De luxe 2 cd toch maar besteld. Heb besloten pas te luisteren als die binnen is

Pastichio Rocker
Feit is gewoon dat MA een commerciele band is (of ze het nu leuk vinden of niet) en Teardrop een ontzettend popi nummer. En ja, zoiets ondersteun je meestal met voorbeelden die je eigen gelijk bewijzen.

avatar van herman
Ik weet niet of Teardrop zo popi is. Het is het wel geworden in de loop der tijd. Mij kwam het nummer in 1998 in ieder geval wel mijn nek uit. Toen keek ik nog veel MTV en daar kwam het maandenlang elk uur voorbij. Toen ik Mezzanine kopieerde op tape heb ik het nummer er dan ook afgelaten...

avatar van FlyLo
MA met DJ Shadow én Martina Topley-Bird in Sportpaleis Antwerpen op 3 september!
Antwerps Sportpaleis > kalender

avatar van Antie
FlyLo schreef:
MA met DJ Shadow én Martina Topley-Bird in Sportpaleis Antwerpen op 3 september!
Antwerps Sportpaleis > kalender


Idd nog 1 dagje en ik sta er weer
Optreden vorig jaar in vorst was 1 hypnotiserende meeslepende
trip

avatar van herman
Voor wie ze nog niet heeft: de eerste drie albums liggen nu voor 2,50 euro per stuk bij Free Record Shop.

avatar van Arrie
Heb ik net Protection voor 5 euro gekocht.

Ach ja, ik moet Mezzanine nog (en Heligoland, maar die kan wel wachten), dus binnenkort maar eens langs FRS.



avatar van Poles Apart
Nieuwe Massive Attack muziek via hun eigen app Fantom, als voorproefje op het nieuwe album.

avatar van Minneapolis
Wow.. een nieuwe Massive! Ik had geen idee dat dier er aan zat te komen. Hopelijk niet in de stijl van 100th window. Heligoland was weer prima.

avatar van aERodynamIC
Poles Apart schreef:
Nieuwe Massive Attack muziek via hun eigen app Fantom, als voorproefje op het nieuwe album.

Klinkt weer lekker! Erg verrassend is het niet echt meer.

Tracklist
01. Dead Editors (Feat. Roots Manuva)
02. Ritual Spirit (Feat. Azekel)
03. Voodoo In My Blood (Feat. Young Fathers)
04. Take It There (Feat. Tricky And 3D)

avatar van Arrie
Roots Manuva, Azekel en Young Fathers!
Heel benieuwd!

avatar van Minneapolis
Is er al een release datum en titel bekend?

buizen
Minneapolis schreef:
Wow.. een nieuwe Massive! Ik had geen idee dat dier er aan zat te komen.

Massive Attack is on tour now. Meestal gaat dat gepaard met een nieuw album: een tour om het album te promoten.
Ierland en UK zijn al zo'n beetje achter de rug en in de zeer nabije toekomst doet Massive Attack de Benelux, Duitsland, Frankrijk, etc. aan.
Ze hebben er op hun site wel wat moois van gemaakt, van de touragenda: bij elke datum zie je een foto van de betreffende venue. Mooi bedacht!
Kwa planning denk ik dat er iets niet helemaal goed is gegaan, beter was om het album te releasen voordat de tour begon. Maar wellicht was het album al op concerten te koop (merchandise stand).

avatar van Minneapolis
Bedankt buizen. Het verbaasde mij inderdaad om te lezen over een tour, zonder een release datum. Ik zal de site in de gaten houden.


avatar van Minneapolis

Goed nieuws natuurlijk, al vind ik hun EP's veel minder interessant dan de albums. En volgens mij geldt bij hen een EP meestal ook niet als een preview van heel album, maar meer als "meer hebben we nu niet".

avatar van Poles Apart
Minneapolis schreef:
(quote)

Goed nieuws natuurlijk, al vind ik hun EP's veel minder interessant dan de albums. En volgens mij geldt bij hen een EP meestal ook niet als een preview van heel album, maar meer als "meer hebben we nu niet".

Vond "Heligoland" teleurstellend, Massive Attack is een soort van Gorillaz geworden met al die verschillende gastartiesten, waardoor ze hun eigen gezicht aan het verliezen zijn. Die lijn trekken ze op de EP's ook door. Hoop op een album waar ze vocaal gezien zelf de kar weer trekken, met slechts een handjevol gasten.

Zie overigens zelf een logisch verband tussen de toenemende populariteit en activiteit van Banksy en de afnemende productiviteit van Massive Attack.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:27 uur

geplaatst: vandaag om 15:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.