Overig / Algemeen / Wat eten we vandaag?
zoeken in:
2
geplaatst: 12 maart, 14:27 uur
Kippenstoof met couscous.
Na een sapje van sinaasappel, appel en frambozen.
Na een sapje van sinaasappel, appel en frambozen.
2
geplaatst: afgelopen woensdag om 16:47 uur
Bamischijf met saus en rauwkost. En een broodje kipburger speciaal.
3
geplaatst: afgelopen woensdag om 17:58 uur
Zo sporten dus heb het licht en luchtig gehouden met een kleine salade met geitenkaas. Wel een 'double toffee' puddinkje na natuurlijk, dat wel
2
geplaatst: afgelopen woensdag om 19:23 uur
Paella. In Valencia vind ik het heerlijk. Maar ik moet zeggen dat het hier in Deventer in eigen thuis zeker meer zo lekker is!
4
geplaatst: afgelopen donderdag om 19:41 uur
Ik ben heel ouderwetsch opgegroeid met een soort van ongeschreven regel dat rookworst alleen geserveerd wordt in combinatie met stamppot of in de erwtensoep (of een halve warme zonder wat dan ook in een wit papieren zakje van de Hema). Daar heeft m'n vrouw als niet-Nederlandse dus helemaal geen boodschap aan, ze is dol op rookworst en die werd vanavond geserveerd in combinatie met friet en sperziebonen. Ook fijn!
4
geplaatst: afgelopen donderdag om 19:48 uur
Ik heb nog eens een jaartje met twee Ieren in een pand gewoond. Die aten spaghetti met zuurkool, rookworst en tomatenketchup.
Zelf heb ik in Jekaterinenburg eens een hotel met ontbijt geboekt. Dat ontbijt werd op een dienblad op de kamer gebracht en bestond uit een punt kwarkgebak, een stuk rookworst en soepkom koffie.
Zelf heb ik in Jekaterinenburg eens een hotel met ontbijt geboekt. Dat ontbijt werd op een dienblad op de kamer gebracht en bestond uit een punt kwarkgebak, een stuk rookworst en soepkom koffie.
0
geplaatst: afgelopen donderdag om 20:22 uur
GrafGantz schreef:
Ik ben heel ouderwetsch opgegroeid met een soort van ongeschreven regel dat rookworst alleen geserveerd wordt in combinatie met stamppot of in de erwtensoep (of een halve warme zonder wat dan ook in een wit papieren zakje van de Hema). Daar heeft m'n vrouw als niet-Nederlandse dus helemaal geen boodschap aan, ze is dol op rookworst en die werd vanavond geserveerd in combinatie met friet en sperziebonen. Ook fijn!
Ik ben heel ouderwetsch opgegroeid met een soort van ongeschreven regel dat rookworst alleen geserveerd wordt in combinatie met stamppot of in de erwtensoep (of een halve warme zonder wat dan ook in een wit papieren zakje van de Hema). Daar heeft m'n vrouw als niet-Nederlandse dus helemaal geen boodschap aan, ze is dol op rookworst en die werd vanavond geserveerd in combinatie met friet en sperziebonen. Ook fijn!
Of gewoon op een snee brood / in een hard broodje met curry saus en wat ui….heerlijk, laat maar doorkomen!
(Euh….Hollandse hotdog dus)
4
geplaatst: afgelopen donderdag om 21:11 uur
Braadworst > rookworst (maar eigenlijk ken ik alleen HEMA en Jumbo rookworst, moet altijd nog eens een keer een goede slagersrookworst proberen).
Vanavond Spätzle met ui, spekjes, kastanjechampignons, oesterzwammetjes, appel en botersaus.
Vanavond Spätzle met ui, spekjes, kastanjechampignons, oesterzwammetjes, appel en botersaus.
1
geplaatst: afgelopen vrijdag om 17:10 uur
Bietenrisotto met geitenkaas en walnoten.
Later vanavond komkommer met crème fraiche en gedroogde tomaat.
Later vanavond komkommer met crème fraiche en gedroogde tomaat.
1
geplaatst: afgelopen zaterdag om 15:03 uur
Bol kroket met mosterd. Bol bal met uien, paprika, sla en komkommer.
1
geplaatst: afgelopen zaterdag om 15:33 uur
Macaroni met groenten en een roomsausje. Kwark met honing daarna. Dan nog rauwkost met hummus.
3
geplaatst: afgelopen zaterdag om 15:38 uur
Goede nieuws is dat ik mij in de culinaire hoofdstad van Frankrijk bevindt. Slechte nieuws is dat we nergens gereserveerd hebben.
1
geplaatst: afgelopen zaterdag om 19:14 uur
dix schreef:
Goede nieuws is dat ik mij in de culinaire hoofdstad van Frankrijk bevindt. Slechte nieuws is dat we nergens gereserveerd hebben.
Goede nieuws is dat ik mij in de culinaire hoofdstad van Frankrijk bevindt. Slechte nieuws is dat we nergens gereserveerd hebben.
Left to your own devices ...
Maat van me woont in het 6e in Lyon en in die buurt zijn best wat tentjes waar je goed kunt eten.
0
geplaatst: afgelopen zaterdag om 19:35 uur
Mjuman schreef:
Left to your own devices ...
Maat van me woont in het 6e in Lyon en in die buurt zijn best wat tentjes waar je goed kunt eten.
(quote)
Left to your own devices ...
Maat van me woont in het 6e in Lyon en in die buurt zijn best wat tentjes waar je goed kunt eten.
De betrokkenheid wordt gewaardeerd maar dat is wel een serieuze tippel vanuit het 2e arrondissement ... en dan vooral terug
3
geplaatst: afgelopen zaterdag om 21:25 uur
Kaasfondue! Naast brood om te dopen was er ook paprika, tomaat, courgette en ananas. Die laatste natuurlijk voor de fameuze "fondue hawaii"
2
geplaatst: afgelopen zondag om 18:12 uur
Zou vanavond bij vrienden gaan eten maar die hadden last-minute iets anders waar ze naar toe moesten (onze eetplannen zijn naar morgen verzet). Heb daarom mijn restje bietenrisotto opgewarmd. Straks ga ik nog lekker kaasblokjes eten.
2
geplaatst: afgelopen zondag om 18:51 uur
Home made lasagne, met extra veel verse Italiaanse kruiden en, uiteraard, schandalig veel knoflook. Daarbij een salade met mozzarella, olijven, kappertjes, pijnboompitten etc..
Gisteren een gebakken ei als avondmaal (moest ff snel voor de toneelvoorstelling van Pfeijffer’s ‘Peachez’ - was prachtig en met een krachtige boodschap van Pfeijffer over de betekenis van religie/geloof aan het slot). In de middag van een door mijn oudste dochter geserveerde lunch genoten met bijzondere dingen waarvan ik de ingrediënten met moeite kan reproduceren - een fijne dip met tomaat, aubergine saus etc en - heel bijzonder en lekker - een (eveneens) dip van burrata met gegrilde (!) blauwe druif en cremaceto (en nog wat dingen). Daarbij mooie mix van broodjes en snuisterijen, waaronder heerlijke rauwe ham, manchego, zelf gemaakte eiersalade met een twist etc.
Gisteren een gebakken ei als avondmaal (moest ff snel voor de toneelvoorstelling van Pfeijffer’s ‘Peachez’ - was prachtig en met een krachtige boodschap van Pfeijffer over de betekenis van religie/geloof aan het slot). In de middag van een door mijn oudste dochter geserveerde lunch genoten met bijzondere dingen waarvan ik de ingrediënten met moeite kan reproduceren - een fijne dip met tomaat, aubergine saus etc en - heel bijzonder en lekker - een (eveneens) dip van burrata met gegrilde (!) blauwe druif en cremaceto (en nog wat dingen). Daarbij mooie mix van broodjes en snuisterijen, waaronder heerlijke rauwe ham, manchego, zelf gemaakte eiersalade met een twist etc.
2
geplaatst: afgelopen zondag om 19:22 uur
Paar stukjes sushi gepakt neig nu naar een pijpje puur.
Allemaal bij hoge uitzondering doe dat soort dingen normaal gesproken niet.
Allemaal bij hoge uitzondering doe dat soort dingen normaal gesproken niet.
2
geplaatst: gisteren om 13:17 uur
Vandaag en morgen:
Lunch: börek met spinazie en feta, even in de pan opgewarmd.
Diner: pangasiusfilet met roergebakken groentjes. Alles lekker gekruid. Met atjar tjampoer en komkommer.
Lunch: börek met spinazie en feta, even in de pan opgewarmd.
Diner: pangasiusfilet met roergebakken groentjes. Alles lekker gekruid. Met atjar tjampoer en komkommer.
2
geplaatst: gisteren om 16:15 uur
Bakske olijven met een paar teentjes knoflook geeft altijd wel rush en body kicks.
1
geplaatst: gisteren om 19:02 uur
Pasta met een gepureerde saus speciaal voor de kids en een salade met van alles.
* denotes required fields.