menu

Muziek / Toplijsten en favorieten / Ontknopingstopic MuMeLadder Top 2000 - Editie 2021

zoeken in:
avatar van Gretz
13
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Mazzy Star - Fade Into You

(afbeelding)

So Tonight That I Might See | 1993 | USA

2020: 55
2019: 139
2018: 264

Genomineerd door: titan
Smooth en zwoel. Klinkt als een soulnummer van Marvin Gaye. Maar ik heb het hier toch echt over de jaren '90 hit Fade Into You van Mazzy Star. Fade Into You is een klasse popnummer met ontzettend veel sfeer. Sfeer die te danken is aan de mooie productie met een duister randje maar zeker en vooral ook aan de zang van Hope Sandoval die geboren is met een nachtegalenstemmetje. Niet voor niets wordt dit nummer in ontzettend veel films en televisieseries gebruikt. (Snoeperd)

avatar van Gretz
12
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Pearl Jam - Black

(afbeelding)

Ten | 1991 | USA

2020: 15
2019: 11
2018: 10

Genomineerd door: Status Seeker
Gitarist Stone Gossard schreef de muziek voor deze prachtige ballad in 1990. De instrumentale demo kwam terecht op een cassettebandje, dat circuleerde in de hoop dat er zich een zanger en drummer zouden aandienen om Pearl Jam te completeren. Eddie Vedder, die destijds pompbediende was in San Diego, zong drie liedjes in, stuurde de tape terug en werd al snel uitgenodigd om naar Seattle te komen. Onderweg van San Diego naar Seattle schreef hij de tekst voor dit nummer, dat over liefdesverdriet gaat en "Black" als titel meekreeg. Vanwege het persoonlijke en fragiele karakter van het liedje, bracht Pearl Jam "Black" niet uit als single en kwam er ook geen videoclip, ondanks sterk aandringen van de platenmaatschappij. Niettemin is het nummer met het uitbrengen van "Ten" al snel uitgegroeid tot een publiekslieveling en één van de bekendste nummers van de band. (Choconas)

avatar van DjFrankie
Goed bezig Geert ben benieuwd naar de ontknoping

Gretz schreef:
Kortom een geniale luistertrip en een volstrekt uniek nummer, dat absoluut niet zo misstaan als lijstaanvoerder.

Weer 3 stapjes dichterbij dit streven, nog 13 te gaan

avatar van Gretz
11
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
The Beatles - A Day In The Life

(afbeelding)

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band | 1967 | UK

2020: 10
2019: 7
2018: 9

Genomineerd door: wolf
A Day In The Life is een nummer waar belachelijk veel in gebeurt. Als luisteraar wordt je snel een andere richting in gesmeten en daarmee voelt het ook aan als een dag in het leven met vele gebeurtenissen. Lennon haalt zijn teksten uit de krant en McCartney verwijst weer naar zijn jeugd. Deze composities gaat van complete orde naar volledige chaos in de vorm van een orkest dat de weg helemaal kwijt lijkt te zijn. Toch weten The Beatles zeer goed waar ze mee bezig zijn en daarmee wordt het nummer precies in de perfecte wegen geleid. Het eind is monumentaal en het laatste akkoord wat wordt aangeslagen is groots en het gonst door tot in de eeuwigheid. Geef toe, als luisteraar heb je bijna de neiging om een staande ovatie te geven. A Day In The Life is het ultieme slotakkoord in de muziek om een revolutionaire plaat te eindigen! (Don Cappuccino)

avatar van Justus18
Fantastische prestatie Gretz!

avatar van Gretz
10
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Radiohead - Paranoid Android

(afbeelding)

OK Computer | 1997 | UK

2020: 6
2019: 10
2018: 7

Genomineerd door: Status Seeker
Paranoid Android is een afwisselend muziekstuk waarin je alle kanten wordt op gesmeten. Het is een lofzang aan alles wat mooi is aan muziek, want alles wat mooi is aan muziek komt hierin naar voren.
Paranoid Android is ontzettend melodieus. Het begin is gebouwd uit vele laagjes, die samen een soort van ultieme melodie vormen.
Thom Yorke zingt veelal op dezelfde manier als hij in een ander favoriet Radiohead-nummer doet, namelijk Karma Police van hetzelfde album. Vooral dit zinnetje doet het hem: When I am king, you will be first against the wall.
Vlak daarna komen we al in een ander deel van het nummer, dat duidelijk ruiger is dan het vorige. Vooral die gierende gitaar is heerlijk.
Waar het eerste stuk dus meer pop was vormt het tweede deel een lekker rockend gedeelte. Maar ook hier wordt de emotie niet vergeten, die is alom aanwezig.
De emoties bereiken een toppunt als de rust weer terugkeert. Ondersteunt door een prachtig achtergrondkoor dringt Thom Yorke met zijn klaagzang je ziel binnen.
Het einde qua tekst is gewoonweg briljant, twee stukken tekst worden door elkaar gezongen op een buitenaardsmooie manier. Het past allemaal precies.
Een kleine instrumental op het einde doet dit nummer eindigen. Wat abrupt misschien. Maar wat geeft dat, je hebt al 5 en een halve minuut aan muziek van de absolute wereldtop gehoord. (Snoeperd)

avatar van Gretz
9
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
David Bowie - Life On Mars?

(afbeelding)

Hunky Dory | 1971 | UK

2020: 33
2019: 44
2018: 6

Genomineerd door: herman
Er heeft altijd een bepaalde afstand bestaan tussen Bowie en mij, en dan bedoel ik niet alleen dat hij een beroemde popster is die over de wereld reist en ik op een kantoor werk in Eindhoven. Zijn muziek was altijd wat te flamboyant en te conceptueel voor de rock ´n roller in mij. Maar naarmate ik ouder word merk ik dat grootse melodieën en veelzijdige excentriekelingen steeds meer tot mijn verbeelding spreken, en als gevolg daarvan word ik kruipenderwijs steeds meer Bowie-fan. Tot dusver is 'Life On Mars' wel mijn favoriete nummer. De melodie is prachtig, en de tekst is echt een juweeltje. (Sandokan-veld)

avatar van DjFrankie
Ander pijltje Gretz radiohead daalt

avatar van Gretz
8
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
Kate Bush - Wuthering Heights

(afbeelding)

The Kick Inside | 1978 | UK

2020: 11
2019: 12
2018: 15

Genomineerd door: Nightrider
Voor velen onder ons was de verschijning van La Bush in de jaren '70 er eentje als donderslag bij heldere hemel. Op velen maakte ze een onuitwisbare indruk: heks? toverfee? bosnimf? Voor iedereen was er wel een associatie maar de beste is en blijft toch wel de indruk die dit onverwoestbare nummer maakte en op huidige generaties muziekliefhebbers nog steeds maakt.
Een melodie die in je hoofd blijft hangen en een gitaarsolo van Ian Bairnson die zo herkenbaar is als wat en laten we dan het voornaamste niet vergeten: de zang die je diep weet te raken. Ruim 4 minuten pure magie die je een echte kick inside geven.
Een zeldzaam mooie klassieker die die titel met recht mag dragen want een klassieker is het!
Voorlopig doe ik het met het nummer en de film moet wel heel goed zijn, wil die beter zijn dan dit nummer. Een rare stem, zeker als kind, maar langzaam raak je er aan gewend en ontvouwt zich een schitterend nummer. Een tekst die ik zonder internet nooit gekend zou hebben, maar ook die ‘rare' uitspraak van sommige zinnen is de kracht van dit nummer. Om nog maar te zwijgen over de gitaarsolo, de synths en al het andere dat langs komt. (aERodynamIC)

avatar van Gretz
7
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
New Order - Blue Monday

(afbeelding)

Power, Corruption & Lies | 1983 | UK

2020: 5
2019: 9
2018: 12

Genomineerd door: titan
Ik word altijd uitzinnig van vreugde bij het horen van dit new wave nummer!!!

Het woord altijd suggereert misschien dat dit nummer en ik al een lange voorgeschiedenis hebben, maar niets is eigenlijk minder waar. Het was nieuwjaarsnacht 2013 in een kustplaatsje ergens in Brazilië, iedereen was gehuld in witte kledij voor een grootse afterparty in de plaatselijke Oz bar en dit nummer werd onophoudelijk gedraaid om iedereen naar de dansvloer te lokken. En dat was zeker niet aan dovemans oren gericht. Voor even was er geen sprake van een taalbarrière, iedereen zou de volgende ochtend wakker worden met een hese stem na de hele nacht How Does It Feel.....al springend, stuiterend en headbangend te hebben meegebruld.

Het was een fantastische nacht en eenmaal terug in Nederland heeft New Order `s Blue Monday een prominentere plek in mijn langetermijngeheugen gekregen, want natuurlijk had ik dit nummer al wel eens voorbij horen komen, echter zonder te weten welke artiest het betrof.

De ( deels ) gesamplede melodie en de vocalen blijken elkaar iedere keer weer geweldig te versterken. Absoluut een van mijn favoriete nummers allertijden en samen met Donna Summer `s I Feel Love van grote invloed geweest op het door mij zo geliefkoosde dansgenre! (Dance Lover)

avatar van Gretz
6
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
David Bowie - "Heroes"

(afbeelding)

Heroes | 1977 | UK

2020: 34
2019: 5
2018: 5

Genomineerd door: Klassiekers '07
Andy Warhol is mede bekend om zijn uitspraak dat iedereen in de toekomst 15 minuten een beroemdheid zal zijn. David Bowie komt met een soortgelijke, zei het wat meer bemoedigende, hoopvolle boodschap: wij kunnen allemaal helden zijn, ook al is het maar voor 1 dag. Zo schetst hij bv. op een bijzonder grappige wijze dat hij graag eens koning zou willen zijn en kust hij de oorlog uit zijn leven. Prachtig hoe de stem van Bowie zich steeds schreeuweriger gaat manifesteren gedurende het nummer, dat geldt ook voor de intrede van de achtergrondvocalen. Problemen zijn er om te overwinnen en als ik dit nummer heb gedraaid voel ik mij altijd niets minder dan glorieus! (Dance Lover)

avatar van Gretz
5
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Radiohead - Street Spirit (Fade Out)

(afbeelding)

The Bends | 1995 | UK

2020: 4
2019: 6
2018: 3

Genomineerd door: Status Seeker
“I detach my emotional radar from that song, or I couldn't play it. I'd crack. I'd break down on stage.” Dit is een quote van Thom Yorke, schrijver en zanger van Street Spirit. Meent hij dit of zegt hij dit alleen maar om dit nummer met zijn unheimische boodschap in nog meer mysterie en duisternis te hullen? Of Yorke nu bluft of niet, het maakt Street Spirit voor mij alleen nog maar magischer.

Dit nummer is een smeltkroes van zo ongeveer alle negatieve en sombere emoties die je kunt bedenken. Wie kan dat beter vertolken dan Thom Yorke? Hij heeft hier de perfecte stem en intonatie voor. Vanaf de eerste woorden die hij zingt klinkt hij al moedeloos en neerslachtig. Je voelt de rijen huizen op je afkomen, je hoort de eieren kraken. Yorke brengt deze tekst zó tot leven dat je je er ongemakkelijk bij gaat voelen. En dat is ook precies de bedoeling.

Street Spirit (Fade Out) is het meest akelige en uitzichtloze popliedje aller tijden. Sterker nog: Misschien is dit wel gewoon het allerbeste liedje ooit. (stoepkrijt)

avatar van Gretz
4
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
Arcade Fire - Rebellion (Lies)

(afbeelding)

Funeral | 2004 | Canada

2020: 2
2019: 1
2018: 4

Genomineerd door: Comrade
Het beste nummer van het beste album aller tijden. Toen ik Rebellion (Lies) voor het eerst hoorde was ik er nochtans niet meteen weg van, ik had het op de achtergrond opstaan en kon me na afloop nauwelijks herinneren hoe het ging, maar langzaamaan begon het me te fascineren tot het uiteindelijk onder mijn huid ging zitten. Ondertussen beschouw ik het al een beetje als een oude vriend. De opbouw en sfeerzetting zijn fenomenaal. Er wordt de hele tijd opgebouwd naar een climax die uitmondt in een prachtig vioolstuk. Eens je meezit in de flow kan je tegelijk al de rest vergeten, je kan ontsnappen in een nieuwe wereld die Rebellion (Lies) creëert. En nog steeds, zelfs al heb ik dit lied al honderden keren gehoord, blijf ik versteld staan van de kwaliteit ervan. Dichter bij de perfectie gaan we niet snel geraken. (arcade monkeys)

avatar van Gretz
3
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
The Smiths - How Soon Is Now?

(afbeelding)

Meat Is Murder | 1984 | UK

2020: 7
2019: 4
2018: 8

Genomineerd door: dvdschaaf
Geweldig nummer van begin tot eind. Heerlijk snijdende gitaarsound, lekkere in your face-zang van Morrissey gepaard met een zoveelste prachtig-bitterzoete tekst van de Meester Der Zelfspot-en Haat. De compacte singleversie is al geniaal genoeg, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar de volledige zevenminutenversie, inclusief lekker doordenderende outro (mét belletjes)! Terecht een vaste finalekandidaat. (ArthurDZ)

avatar van Gretz
2
https://i.imgur.com/YyHPUg4.jpg
The Cure - A Forest

(afbeelding)

Seventeen Seconds | 1980 | UK

2020: 1
2019: 2
2018: 1

Genomineerd door: freddze
Tsa zul je denken wat moeten we hier nog over zeggen. In die tijd kwam ik veel bij mijn neef over de v loer die een 5-tal jaren ouder was als ik. Hij had allerlei lp's die ik niet kende omdat die niet werden gedraait bij mij thuis. Een van die lp's was Seventeen Seconds.
Die b-kant begon met zo'n wazig geluid, wat in 1 keer stopte. toen kwam A Forest, alsof je door het bos heenrende zo duister galmend klonk dat nummer. Ik was verkocht.
Later in de swingcafe's heb ik zweetdruppels hierbij op de dansvloer achtergelaten terwijl mensen vroegen of ik kwartjes zocht (ik was tenslotte verkocht aan dit nummer .

Nu inmiddels een 33 jaar later blijkt dit nog steeds een nummer te zijn wat een groot publiek trekt, en dat is het rare, de single kwam de top 30 vroeger nog niet in. Ikheb de single jaren later gekocht voor meer dan 15 euro. Rare mensen zijn we soms, dit had in 1980 op 1 moeten staan. (DjFrankie)

avatar van Gretz
1
https://i.imgur.com/pf2Ihkn.jpg
The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out

(afbeelding)

The Queen Is Dead | 1986 | UK

2020: 3
2019: 3
2018: 2

Genomineerd door: Ouwe
Na I Know It's Over is het licht dat nooit uit gaat mijn favoriete nummer van The Smiths. En waar de waardering van I Know It's Over bij het ladderpubliek nog enigszins achterwege blijft (al is een positie in de ladder niet slecht) wordt dit nummer op de juiste waarder geschat door op de ...de plaats te eindigen. Een plaats die het verdiend vanwege de perfectie die er in dit nummer heerst.
Het nummer heeft geen intro maar gaat meteen van start. Je hoort meteen de aangenaam zachtklinkende productie. En Morrissey gaat van start met zijn emotionele zang om dat het hele nummer vol te houden. Dit is wat heet: vocale perfectie. Ongelooflijk, het niveau dat hij hier haalt, maar ook in andere Smiths-nummers.
Die eerste zin alleen al, die knalt er meteen in: ""Take me out tonight""
Na twee prachtcoupletten volgt dat hemelse refreintje.
Morrissey heeft een vrij aparte manier van het beschrijven van zijn liefde voor een vrouw. Hij zou een gruwelijk verkeersongeluk niet erg vinden als hij dood ging aan de zijde van die vrouw.
In ieder geval, als Morrissey dit voor zijn vrouw zou zingen denk ik dat zijn vrouw dit wel weet te waarderen. Ongelooflijk, hoe magistraal dit is gezongen. Het is verslavend, het is triest, het is gewoon ontzettend mooi!
Gelukkig volgt het refrein niet veel later nog een keer. En weer is hij net zo hemels. Vervolgens fade het nummer uit met steeds de herhaling van de titel.
Samen met Instant Street is dit het mooiste nummer uit de finale en ik hoop dat we There Is a Light That Never Goes Out nog een keer terug zien op de eerste plaats in onze top 2000. (Snoeperd)

avatar van Choconas
Snoeperds gebeden zijn verhoord (al heb ik geen idee hoe lang geleden hij dit schreef).

Hartelijk dank voor dit prachtige ontknopingsdraadje, Gretz, je hebt echt een paar marathons gelopen de afgelopen dagen.

avatar van Gretz
Overzicht #20 hadden jullie nog tegoed.

0 nieuwe binnenkomer (inclusief re-entry's):
Grootste stijger: ( )
Grootste daler: ( )

2021 [2020] (Verschil) Artiest - Titel
0100 [0056] (-044) Kate Bush - Cloudbusting
0099 [0109] (+010) Underworld - Born Slippy .NUXX
0098 [0062] (-036) The Beach Boys - God Only Knows
0097 [0057] (-040) Fleetwood Mac - Go Your Own Way
0096 [0091] (-005) Pink Floyd - Wish You Were Here
0095 [0163] (+068) Pink Floyd - Comfortably Numb
0094 [0047] (-047) The Smiths - Bigmouth Strikes Again
0093 [0032] (-061) Kendrick Lamar - King Kunta
0092 [0133] (+041) Talking Heads - Psycho Killer
0091 [0074] (-017) Joy Division - Atmosphere
0090 [0027] (-063) Songs: Ohia - Lioness
0089 [0052] (-037) R.E.M. - Drive
0088 [0059] (-029) The Doors - The End
0087 [0115] (+028) Prince And The Revolution - Purple Rain
0086 [0094] (+008) David Bowie - Space Oddity
0085 [0096] (+011) The Rolling Stones - Sympathy For The Devil
0084 [0049] (-035) Massive Attack Feat. Elizabeth Fraser - Teardrop
0083 [0025] (-058) Radiohead - Let Down
0082 [0050] (-032) Pixies - Debaser
0081 [0099] (+018) David Bowie - Starman
0080 [0237] (+157) Sufjan Stevens - Casimir Pulaski Day
0079 [0076] (-003) Spinvis - Bagagedrager
0078 [0298] (+220) Leonard Cohen - Famous Blue Raincoat
0077 [0282] (+205) Red House Painters - Katy Song
0076 [0077] (+001) Burial - Ashtray Wasp
0075 [0095] (+020) R.E.M. - Find The River
0074 [0075] (+001) Kendrick Lamar - Sing About Me, I'm Dying of Thirst
0073 [0072] (-001) The Clash - London Calling
0072 [0021] (-051) Nick Drake - NorThern Sky
0071 [0020] (-051) Sufjan Stevens - Chicago
0070 [0106] (+036) Bruce Springsteen - Thunder Road
0069 [0127] (+058) The Velvet Underground - Heroin
0068 [0088] (+020) The National - Fake Empire
0067 [0111] (+044) The Knife - Silent Shout
0066 [0173] (+107) Bruce Springsteen - The River
0065 [0101] (+036) Love - Alone Again Or
0064 [0071] (+007) The Beatles - Eleanor Rigby
0063 [0054] (-009) The Sound - Winning
0062 [0114] (+052) The Blue Nile - Tinseltown In The Rain
0061 [0093] (+032) Michael Kiwanuka - Cold Little Heart
0060 [0038] (-022) Massive Attack Feat. Shara Nelson - Unfinished Sympathy
0059 [0030] (-029) DJ Shadow - Stem / Long Stem
0058 [0065] (+007) Television - Marquee Moon
0057 [0117] (+060) Neil Young - Like A Hurricane
0056 [0161] (+105) Killing Joke - Love Like Blood
0055 [0058] (+003) Lana Del Rey - Venice Bitch
0054 [0068] (+014) Alice in Chains - Would?
0053 [0089] (+036) 16 Horsepower - Black Soul Choir
0052 [0061] (+009) The Doors - Riders On The Storm
0051 [0060] (+009) Sinéad O'Connor - Troy
0050 [0125] (+075) Joy Division - New Dawn Fades
0049 [0035] (-014) Sufjan Stevens - John Wayne Gacy, Jr.
0048 [0082] (+034) Massive Attack Feat. Horace Andy - Angel
0047 [0037] (-010) The National - Bloodbuzz Ohio
0046 [0081] (+035) Talk Talk - Such A Shame
0045 [0105] (+060) Sonic Youth - Teen Age Riot
0044 [0023] (-021) Curtis Mayfield - Move On Up
0043 [0103] (+060) Pulp - Common People
0042 [0085] (+043) The Rolling Stones - Gimme Shelter
0041 [0029] (-012) Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84)
0040 [0045] (+005) Talk Talk - Life's What You Make It
0039 [0016] (-023) Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street
0038 [0009] (-029) Arcade Fire - Neighborhood #1 (Tunnels)
0037 [0044] (+007) Prince - Sign O' The Times
0036 [0013] (-023) Depeche Mode - Enjoy The Silence
0035 [0008] (-027) Talk Talk - Living In AnoTher World
0034 [0014] (-020) Radiohead - Exit Music (For A Film)
0033 [0036] (+003) Talking Heads - Once In A Lifetime
0032 [0150] (+118) Mobb Deep - Shook Ones Pt. II
0031 [0069] (+038) Miles Davis - So What
0030 [0217] (+187) Slint - Good Morning, Captain
0029 [0051] (+022) Bobby Womack - Across 110th Street
0028 [0233] (+205) U2 - New Year's Day
0027 [0024] (-003) Sigur Rós - Untitled #8
0026 [0026] (+000) Marvin Gaye - Inner City Blues (Make Me Wanna Holler)
0025 [0022] (-003) The The - Uncertain Smile
0024 [0043] (+019) The Velvet Underground - Venus In Furs
0023 [0048] (+025) Donna Summer - I Feel Love
0022 [0041] (+019) Nick Cave & The Bad Seeds - The Mercy Seat
0021 [0040] (+019) Joy Division - Love Will Tear Us Apart
0020 [0019] (-001) Prince and the Revolution - When Doves Cry
0019 [0042] (+023) Portishead - Glory Box
0018 [0039] (+021) Marvin Gaye - What's Going On
0017 [0090] (+073) U2 - The Unforgettable Fire
0016 [0012] (-004) dEUS - Instant Street
0015 [0018] (+003) Echo & The Bunnymen - The Killing Moon
0014 [0017] (+003) Nina Simone - Sinnerman
0013 [0055] (+042) Mazzy Star - Fade Into You
0012 [0015] (+003) Pearl Jam - Black
0011 [0010] (-001) The Beatles - A Day In The Life
0010 [0006] (-004) Radiohead - Paranoid Android
0009 [0033] (+024) David Bowie - Life On Mars?
0008 [0011] (+003) Kate Bush - Wuthering Heights
0007 [0005] (-002) New Order - Blue Monday
0006 [0034] (+028) David Bowie - "Heroes"
0005 [0004] (-001) Radiohead - Street Spirit (Fade Out)
0004 [0002] (-002) Arcade Fire - Rebellion (Lies)
0003 [0007] (+004) The Smiths - How Soon Is Now?
0002 [0001] (-001) The Cure - A Forest
0001 [0003] (+002) The Smiths - There Is A Light That Never Goes OutMuMeLadder 2021 - De Ontknoping on Spotify - open.spotify.com
spotify:user:gretzs:playlist:4NpjO7yOLDo1k1uvg1RFd

Spotifylijst vul ik straks.aan

avatar van Funky Bookie
Gretz fantastische presentatie weer!

avatar van Marco dB
Prachtig weer! Bedankt Gretz

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Allereerst dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie ladderjaar! De finale was de kers op de taart maar voor het eerst in jaren vond ik de taart lekkerder dan de kers, al smaakt die nog steeds best.

Gelijk leggen we de blik vooruit op het nieuwe ladderjaar. Woensdag 15 december rond 20.00 uur wordt het nominatietopic geopend met -traditiegetrouw- het lijst van El Ninjo.. Nadat ik dit lijstje gepost hebt, mag de rest aansluiten.

Dit jaar wordt het moeilijker dan ooit. Aangezien verleden jaar binnen 1,5 dag alle plekken waren vergeven en we dit jaar meer nomineerders verwachten, is er slechts ruimte voor 4 (!) nominaties per persoon. Als blijkt dat er later plaatsen over zijn, kunnen er altijd nog extra nummers worden aangedragen.

Meer info volgt een dezer dagen want dan zal ik het nominatietopic 2022 klaar zetten.

Ah shit, 4 nominaties maar. En ik had ze net met heel veel pijn en moeite gereduceerd tot 6 nummers. Wel begrijpelijk overigens.

avatar van aERodynamIC
Titmeister schreef:
Ah shit, 4 nominaties maar. En ik had ze net met heel veel pijn en moeite gereduceerd tot 6 nummers. Wel begrijpelijk overigens.

Hier idem. Met de hoop zoals vanouds later tot 7 te komen. Dat kunnen we dus wel vergeten

Maar welke twee moet ik nu schrappen? Ga ik voor allemansvriendjes of eigenwijs voor kansloze persoonlijke favorieten? Normaal kon ik dat nog net een beetje mengen.

avatar van luigifort
Je gaat id rekenen wat meer kans maakt, terwijl je id liever die kansloze persoonlijke favo's wilt nomineren waarvan je denkt: 'hoe is het mogelijk dat bijna alleen ik dit geweldig vind'

Dim
Heel erg bedankt voor al je werk Gretz

avatar van Choconas
Ik voel ruim een week van wikken en wegen aankomen. Welke vier gaan het worden!?

avatar van Edgar18
Gretz schreef:
The Beatles - Norwegian Wood (This Bird Has Flown)
Dit is een (her-) nominatie van mij uit 2018 .

Hele onbeleefde vraag, aangezien ik geen actieve gebruiker ben, maar klopt het dat de spotify-lijst nog aangevuld moet worden? Net als vorig jaar luister ik hem helemaal, wat voor veel mooie tips zorgt. mijn favorieten lijst groeit alsmaar. Velen malen dank voor het maken en presenteren van deze lijst. Ik heb overigens nog genoeg nummers te gaan hoor

Mooiste ontdekking tot nu toe: GO! van Public service broadcasting.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Geen onbeleefde vraag hoor, juist leuk om te lezen. Gretz, heb jij hier antwoord op?

Ik hou van stats.
Staan die in een ander topic van de afgelopen mumeladder?
Ik had graag het aantal noteringen per jaartal geweten. De ultieme test of een lijst fris blijft ook. Ergens te vinden?

Gast
geplaatst: vandaag om 05:50 uur

geplaatst: vandaag om 05:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.