menu

Muziek / Toplijsten en favorieten / à Gauche, à Droite; Cinq Cents Chansons de la Maison de la Bitch Plastique

zoeken in:
avatar van Poek
Geert weet dingen wat betreft Ye.

avatar van jordidj1
https://img.redbull.com/images/c_fill,w_1200,h_630,g_auto,f_auto,q_auto/redbullcom/2016/09/28/1331820359640_2/donny-ben%C3%A9t.jpg

https://i.imgur.com/5L23xIk.png

40. Donny Benét - Night in Rome

Tijd voor mijn grote held, ik denk dat ik in deze context wel "onze held" kan zeggen, the one and only Donny Benét. Hem live ervaren is al een ervaring op zich, maar mijn gesigneerde The Don-LP is mij alles waard. Night In Rome staat op 40, maar hij komt nog een keertje langs.

39. Mazzy Star - Fade Into You

Driemaal in de top 100 bij de boys, heb ik wat gemist? Toegegeven: ik vond dit eerst maar een nietszeggend nummer, maar hij is aardig op mij gegroeid.

38. Lorde - Green Light

Door in de party modus, met de leukste Lorde-track, in ieder geval de meest aanstekelijke. Ik vind haar echt een toffe artieste, maar als het op toplijstjes aan komt, haalt ze het bijna nooit.

37. Gang Starr - Moment of Truth

Eerder in de top 100 vonden we al Above the Clouds, wat betekent dat Moment of Truth het onderlinge duel dus heeft gewonnen. Met het mes op de keel vind ik de titeltrack van het album momenteel de beste, maar goed, ik val in herhaling denk ik, de ene dag kan dat zomaar weer de track met Inspectah Deck zijn.

36. Jerry Williams - Velcro

Jerry time! Ik waarschuw alvast, dit is niet de laatste keer dat ze voorbij zal komen. Zelfs eentje die ik ook in mijn lijst heb.

35. Radiohead - Let Down

De hoogste Radiohead in de lijst, en terecht. Alleen de melodie al, man.

34. Tame Impala - Let It Happen

Het bokje mag nu al opdraven en bereikt een mooie plek 34 in de lijst. Als men het heeft over klassiekers, hoor ik deze bijna nooit eigenlijk, toch staat 'ie er altijd tussen. Een stille klassieker, ofzo.

33. Nelly Furtado - Powerless (Say What You Want)

Mijn go-to voetbalnummer, ik associeer deze, samen met Força, met het EK voetbal in 2004. De zomer dat ik echt verliefd werd op voetbal én, nog belangrijker eigenlijk, op Nelly Furtado.

32. Nelly Furtado - Try

Van hetzelfde jaar als de voorganger, maar vond die nog niet opzwepend genoeg destijds. Toen ik in 2017 Nelly weer herontdekte, was Try een van de mooiste vondsten.

31. Aaliyah - Try Again

Nog een keer Try blijft eeuwig zonde dat zij zo vroeg is heengegaan, ze had nog zoveel moois kunnen brengen, denk ik. Gelukkig is Timbaland er nog

up next: oeeeeh jaaa, weer een update vol vrouwen

avatar van chevy93
Zou de ontknoping van deze lijst dan toch echt gaan volgen? En zou Geert doorhebben dat Street Spirit al bijna 30 jaar oud is? Of was dit ten tijde van het opstellen van zijn lijst nog een moderne klassieker? Vragen...

In ieder geval hulde voor Jordi!

avatar van Choconas
jordidj1 schreef:
33. Nelly Furtado - Powerless (Say What You Want)
32. Nelly Furtado - Try
31. Aaliyah - Try Again

Twee Furtado's na elkaar is al mooi, maar Try en dan Try Again, dat is toch pure poëzie!? Of niet dan, ArthurDZ?

Jammer dat je compadres het hebben laten afweten, Jordi, maar kudos voor je doorzettingsvermogen!

avatar van jordidj1
Voor deze update moest ik het Artiest - Nummer tabje vergroten

https://i.imgur.com/kp0XFCQ.png

https://images.nrc.nl/5z2OM02rxs0pbHLTz9wL0Kvqr8U=/640x/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/images/gn4/stripped/data99068819-bf49cb.jpg

30. ABBA - The Day Before You Came

Als men het buiten MuMe over ABBA heeft, noemen ze bijna nooit dit nummer, behalve de die-hards dan. Wij onderschatten ‘m zeker niet, integendeel, dit is het hoogste ABBA-nummer in de lijst. Ook een vrij donker nummer als dit, klinkt nog steeds ontzettend catchy.

29. Spinvis - Smalfilm

Eén van de beste, tekstuele kunstwerkjes die Spinvis heeft gemaakt. Elke zin is er eentje voor op een tegeltje, maar deze blijft wel mijn favoriet:

Ik ken een raadsel over eenzaamheid
Het gaat als volgt
Wat doet pijn en telt voor twee


28. Nina Simone - Sinnerman

Nu komen de echte klappers, dat deze zo laag in mijn lijst stond, joh. Onderhand is die wel gegroeid op mij en denk dat Sinnerman dit jaar nog wel in de top 100 belandt.

27. Robyn & Kindness - Who Do You Love (Wolfgang Voigt GAS Mix)

Er is altijd een enorme discussie welke mix nou beter is, de mannen vinden de GAS Mix, terwijl ik altijd goed ga op de New Romantic mix. Als puntje bij paaltje komt ga ik denk ik nu toch voor de GAS Mix, maar het blijft nipt, hoor.

26. Charli XCX - Visions (Live at Appleville)

Corona-anthem alert! Weet nog wel met de good old BeatSense-sessies in het COVID-tijdperk, dit was het absolute hoogtepunt van alle sessies. Dat Geert deze niet eens in zijn lijst had, LOL.

25. Fuck Buttons - Surf Solar

Vliegtuiganthem, echt een nummer dat je echt kan laten opstijgen. Poet had een ander nummer van ze in zijn top 100 - en vrij hoog ook, maar Surf Solar hebben we allemaal.

24. Cloud Nothings - Wasted Days

Dim presenteert momenteel een eigen top 1000, had ‘ie dit nummer niet eens in de top 900. Kan je het voorstellen? Ik vind deze plek 24 al laag, al had ik dit nummer op 17 gezet toen… nu staat ‘ie wel top 10 hoor, makkelijk.

23. Carly Rae Jepsen - Run Away with Me

Deze stond dan weer niet in mijn lijst, sorry not sorry. Wel een heerlijk nummer . Beide in de top 50 bij Geert en Niek.

22. Opgezwolle - HoedenPlank

Nu kruipen in het holst van de nacht, autoritje en knallen we deze track door onze woofers. Met z’n allen in de auto, behalve Niek, want die was deze vergeten in zijn top 500 op te nemen.

21. Spinvis - Oostende

Nou vooruit, doen we nog een keertje Spinvis. Ik zou hem donderdag nog live zien, maar last minute niet heen gegaan, omdat mijn gezelschap afhaakte en ik geen zin had om alleen heen te gaan.

up next: 2x een persoonlijke nummer 1!

avatar van jordidj1
https://i.imgur.com/DmgZ6H0.png

https://gp1.wac.edgecastcdn.net/802892/http_public_production/photos/images/28512741/original/crop:x0y0w1766h1179/hash:1491060652/_8660131web.jpg?1491060652

20. Angus & Julia Stone - Yellow Brick Road

Van alle nummers ééns deze lijst, is deze het laagst genoteerd van alle vier. Arnout was deze vergeten, Niek had 'm niet eens in de top 100, dan is plek 20 nog wel een acceptabele eindnotering voor het beste nummer ooit.

19. Curtis Mayfield - Move on Up

Persoonlijk had ik deze niet meer verwacht, klein feestje hier in mijn huiskamer dus. De zomer staat weer voor de deur en daar is dit nummer enorm geschikt voor.

18. Jerry Williams - Let's Just Forget It

Ik googelde op Jerry Williams voor een toffe foto voor bij dit stukje, was ik ff vergeten dat er zo'n oerlelijke vent dan meer hits krijgt. Ongelofelijk toch? Als er een artieste onderschat, dan is dat Jerry wel.

17. Jerry Williams - A Hairdressers Called Sids

Speaking of which, deze had ik ook in mijn lijst! Jerry heeft dat extra beetje, wat precies kan ik niet verklaren, waardoor ik ook niet om haar heen kan. Is het haar stem? Of omdat ze zo schattig is? God only knows.

16. Nelly Furtado - Explode

Het werd ook wel weer tijd voor Nelly, helaas is dit de laatste en daarmee ook de hoogst genoteerde. Explode hadden we alle vier in de lijst en dat is ook wel het PBH-Nelly-anthem .

15. A Tribe Called Quest - We the People....

Genoeg van die sufkuttenmuziek, door met de echte bangers. Hier zijn de mannen van ATCQ met een zeer krachtig statement, die na 7 jaar nog niets van kracht heeft ingeboet.

14. Kendrick Lamar ft. Jay Rock - Money Trees

Doen we gelijk ff Money Trees erachter aan, op die heerlijke Beach House-sample. Hebben we toch nog een beetje Beach House in deze lijst (op Myth na dan).

13. Sufjan Stevens - Mystery of Love

Gelijk de mooiste Sufjan - al komt My Rajneesh akelig dicht in de buurt, de waardering voor dit nummer is vooral te danken aan de film Call Me By Your Name, één van de beste films ooit als je het mij vraagt.

12. Spinvis - Bagagedrager

Denk je dat we van Spinvis af zijn, komt Bagagedrager nog even aangefietst in deze lijst. M'n favoriete nummer als ik fiets langs de afsluitdijk.

11. Eefje de Visser - Ongeveer

De hoogste Eefje in de lijst, en uitgerekend Niek heeft deze op 1! Geert niet eens in zijn top 100, moet je nagaan. Na De Parade het beste Eefje-nummer als het mij vraagt.

up next: vanaf nu 1 nummer per keer, we starten met een eend

avatar van jordidj1
Oké bitches, zijn jullie klaar voor de ontknoping?

https://www.musicmeter.nl/images/cover/552000/552717.300.jpg

10. Danny Brown - Ain't It Funny

https://i.imgur.com/iE7KML1.png

Oh uncle Danny

We trappen af met levende legende Danny Brown, die we alle vier op een mooie plek in onze lijst hadden staan. Zelfs Geert had hem best hoog, op 155. Ja, dat dit nummer is eigenlijk pure escalatie, alle remmen los. Toen Poet en ik hem live zagen in Damsko - beste dertig minuten liveset ooit though - ging het dak er flink af, wat een feest. Heimwee naar die tijd!

avatar van jordidj1
https://www.musicmeter.nl/images/cover/711000/711357.300.jpg?cb=1520266348

09. Donny Benét - Santorini

https://i.imgur.com/Jkb3h8J.png

Door met de artiest met het hoogste sex appeal in onze lijst, de enige echte Donny Benét. Valt me tegen hoe laag Arnout en Poet deze in de lijst hebben staan, gelukkig heeft Geert er wel verstand van. Die anekdote van het concert in Duitsland kennen jullie onderhand wel denk ik, maar met zo'n mooie top 10-notering is 'ie nog wel een keer het vermelden waard:

Bij De top 100 van... (Shaky) - MusicMeter.nl

Twee weken geleden was ik met Geert en een (zeer leuke) vriendin van hem naar Duitsland, twee avonden op rij optredens van een bandje genaamd The National bezoeken. Op doorreis met Gretz is sowieso een avontuur op zich, dus een heel "weekend" moést wel voor memorabele momenten zorgen.

De eerste dag moesten we naar Frankfurt, vrijwel zonder problemen op tijd bij het hotel en linea recta door naar de concerthal. Zij een mooi plekje vooraan, ik koos ervoor om het van een afstandje te volgen. Na het ietwat tegenvallende optreden een afterparty gegooid in de hotel, waar de ellende begon. Laat op bed, voor geen meter kunnen slapen en de volgende ochtend ook nog veel te laat vertrokken naar Hamburg voor het volgende optreden. We hadden een kaartje voor mij geregeld, in Duitsland doen ze niet aan ticketswap, maar die moest vóór het concert worden opgehaald, anders werd 'ie doorverkocht. Natuurlijk waren we te laat, waardoor ik dus niét naar het optreden kon gaan.

Gelukkig was er elders in de stad een optreden van Donny Benét. De metro gepakt naar een afgelegen havengebied, waar hij met zijn band zou gaan optreden in een redelijk gure dansclub. Zijn optreden op Down The Rabbit Hole was al fantastisch, dus een het was een prima plan B. Zeker er nu ook tijd was om hem te meeten! Zijn LP na het optreden gekocht én laten signeren. Als een kind zo blij was ik.

Wat Donny tot mijn held maakt is dat hij intens foute muziek toch emotioneel kan laten klinken. Als ik hem zie optreden, dan voel ik de passie ervan af spatten. The Don heeft ook in hotelbars opgetreden, een paar uurtjes voor twee weken huur, maar dat vond 'ie verschrikkelijk. Hij zag daar echt trieste shit.

avatar van Johnny Marr
*drools*

avatar van AstroStart
Even teruggelezen, maar weer het e.e.a. ontdekt dankzij jullie lijst. O.a. Smerz, Michele Mininni, Deltron 3030, Nujabes, Azealia Banks.

avatar van jordidj1
AstroStart schreef:
Even teruggelezen, maar weer het e.e.a. ontdekt dankzij jullie lijst. O.a. Smerz, Michele Mininni, Deltron 3030, Nujabes, Azealia Banks.


Doe ik het toch niet voor de koffie of thee

avatar van jordidj1
https://imgproxy.ra.co/_/quality:66/aHR0cHM6Ly9zdGF0aWMucmEuY28vaW1hZ2VzL3Byb2ZpbGVzL2xnL2J1cmlhbC5qcGc_ZGF0ZVVwZGF0ZWQ9MTE5MjUzMzA2ODE2Mw==

08. Burial - Loner

https://i.imgur.com/gm4jbGD.png

Er zijn zoveel Burial-nummers die het verdienen hoog in mijn lijst te eindigen, maar Loner staat bij mij relatief laag als je het vergelijkt met de liefde die ik voor Burial's muziek heb. In elk nummer ontvouwt er een bepaalde sfeer die je echt meesleurt voor de complete speelduur, Loner is ook nog eens bijna dansbaar te noemen. Draaide deze nog vannacht toen ik naar huis reed, bijna magisch.

avatar van Onweerwolf
Ik snap nu wel dat Arrie is gestopt met Musicmeter zo vlak voor z'n nummer 1 bekend werd gemaakt.

avatar van jordidj1
https://www.musicmeter.nl/images/cover/514000/514027.300.jpg?cb=1565987907

07. Grimes - REALiTi (Demo)

https://i.imgur.com/DNQX9kg.png

Deze viel nog wel te verwachten, de eerste versie van REALiTi. Met zijn vieren zijn we er wel over eens dat dat, uiteraard, de beste versie is. Er hangt een fijn futuristisch sfeertje in dit nummer, het hele album sowieso, en het voelt ook nog nostalgisch aan. Vrij sicke combi wel.

avatar van Onweerwolf
Zeg Jordi, jij fietst wel eens langs de Afsluitdijk?

avatar van Choconas
Zal wel een waterfiets zijn dan!?

avatar van jordidj1
Onweerwolf schreef:
Zeg Jordi, jij fietst wel eens langs de Afsluitdijk?


ik kan alles.

Maar binnenkort weer

avatar van Onweerwolf
jordidj1 schreef:
(quote)


ik kan alles.

Maar binnenkort weer


Ik ga vermoedelijk weer in augustus dus dan zal het wel weer de bus worden.

avatar van jordidj1
https://www.musicmeter.nl/images/cover/485000/485433.300.jpg

06. Kendrick Lamar - The Blacker The Berry

https://i.imgur.com/6NlmEPA.png

Op RYM heeft To Pimp A Butterfly OK Computer al van de troon gestoten, hier is het een kwestie van tijd tot TBTB de ladder wint. Eén van de meest krachtige hip-hoptracks of all time en hij blijft maar beter worden, en naarmate de jaren verstrijken blijft ie maar in urgentie toenemen. En dat is knap.

avatar van jordidj1
https://www.musicmeter.nl/images/cover/2000/2807.300.jpg

05. Neutral Milk Hotel - In The Aeroplane Over The Sea

https://i.imgur.com/QluZe1c.png

Hier zijn we het met zijn vieren wel over eens, ze staan bij allen in de top 100. En terecht. Het album met de meest intrigerende hoes en een titelnummer die ongelofelijk lekker is om mee te zingen, ik voel me altijd een verliefde snob als ik dit nummer hoor.

avatar van jordidj1
https://www.musicmeter.nl/images/cover/72000/72593.300.jpg

04. The National - Slow Show

https://i.imgur.com/K6eD0rE.png

Volgend jaar word ik 29 en ben nog steeds single nu, zou wat zijn als ik dan op mijn 29ste de liefde vindt.
The National loopt als een rode draad door mijn leven, dus in dat kader...

In ieder geval de laatste The National-track, en pas de eerste die we alle vier in de lijst hebben. In onze vorige editie eindigde deze op 2, en Grimes op 3, dus alleen de nummer 1 van vorige keer moet nog langskomen. Alleen weten jullie bij God niet hoe die top 3 eruit zag, dus aan die informatie hebben jullie niets.

Anyway... gokje voor de top 3? Iemand?
Tip: René le Blanc moet nog komen.

avatar van Teunnis
jordidj1 schreef:
(afbeelding)

04. The National - Slow Show

(afbeelding)

Volgend jaar word ik 29 en ben nog steeds single nu, zou wat zijn als ik dan op mijn 29ste de liefde vindt.
The National loopt als een rode draad door mijn leven, dus in dat kader...

Mij is het vorig jaar, op mijn 29ste, gelukt. Ik heb goede hoop voor je!

avatar van Teunnis
3. Mart Hoogkamer - Ik Ga Zwemmen
2. Vinzzent - Dromendans
1. Donnie & Frans Duijts - Frans Duits

avatar van jordidj1
Nou dames en heren, laten we dit circus dan maar een keer eindigen. Na ruim anderhalf jaar, weten jullie eindelijk de uitslag (tenzij je de Spotify-lijst al een keer hebt doorgespit)

https://i.imgur.com/gvvLuxs.png


3. Mobb Deep - Shook Ones, Pt. II

https://www.musicmeter.nl/images/cover/0/22.300.jpg

Eerst deze klapper. Bij Arnout, Niek en ik zeer hoog genoteerd, Geert heeft hem random in zijn lijst geklapt. Wordt op deze site vaak gezien als beste hip-hoptrack ooit, waar ik het alleen maar mee eens kan zijn. Ten opzichte van onze vorige PBH-lijst, is ‘ie maar mooi 3 plekken gestegen!

2. Burial - Ashtray Wasp

https://www.musicmeter.nl/images/cover/241000/241635.300.jpg

Stiekem vind ik dit onze nummer 1, aangezien deze bij alle vier vrij hoog staat, de nummer 1 stond bij ‘slechts’ op plek 304. Maar dat Ashtray Wasp top 10 zou eindigen, zou niet meer dan logisch zijn geweest, gezien de PBH-saus. Wel had ik niet verwacht dat Burial twee keer in de top 10 zou eindigen, heeft ‘ie toch knap gedaan.


1. Wolf Alice - Don't Delete the Kisses

https://www.musicmeter.nl/images/cover/684000/684452.300.jpg

Vorige editie op één, nu weer op de eerste plek, niet geheel verrassend. Voor mij persoonlijk ook dé PBH-track bij uitstek, onze discussies over luchtkastelen en Twitter-chicks dragen daar aan bij. Niets meer dan liefde voor PBH, daarom is het mooi dat DDTK op één staat

jordidj1 schreef:
Ik betrap mijzelf de laatste er steeds vaker op hoe spastisch ik DDTK zit mee te drummen, of ongegeneerd om drie uur 's nachts op straat keihard zit te zingen.


Niek schreef ooit:

Ellie, oh lieve Ellie. Wat heb je me toch een fijne band bij elkaar zeg. Wolf Alice kan hard gaan en dikke moshpits op touw zetten, maar juist wanneer ze gas terug nemen is mijn liefde voor de dame en heren het grootst. Liefde is sowieso het codewoord van Don't Delete The Kisses: elke porie in de instrumentatie, zang en tekst ademt verliefdheid. Het verlangen, de hunkering naar het samenzijn. Het tegen elkaar aan kunnen kruipen op de bank, of in de trein. Het ’s nachts berichtjes naar elkaar sturen voor het slapengaan. Het elkaar kunnen troosten als het nodig is. Het samen vieren van het leven. Maarja, dat is alleen het beeld wanneer de liefde wederzijds is. Hiervoor ga je vaak een fase door van angst en onzekerheid, de onzekerheid om, when the day is done, toch weer alleen zijn. Het gevoel is zo herkenbaar dat het snijdt.

Ik word zelf niet heel snel verliefd, in mijn leven kan ik misschien drie gevallen opnoemen waar Jerry Williams dus bij hoorde. Crushes ja, echt veel denken aan iemand nee. Als het echter gebeurt dan is dat aan de ene kant heerlijk, aan de andere kant brengt dat ook weer een complete twijfel met zich mee. Ik ben niet een persoon die heel sterk in zijn schoenen staat waardoor ik alles nogal vaak overdenk en scenario’s afweeg. Vindt die andere persoon mij net zo leuk als ik haar? Hoe leuk vind ik haar eigenlijk echt? Het is iets dat ik liever voor mezelf zou willen houden, maar Ellie Rowsell staat hier plots met een breekijzer voor de deur van mijn ziel en weet binnen te geraken zodat ik nu toch maar wat dingetjes ga schrijven. Don’t Delete The Kisses stond praktisch vanaf de release al in mijn top honderd maar met laatste halfjaar heeft me wel definitief doen besluiten hem daar ook op het podium te zetten. Er kwam namelijk iets in mijn leven in de vorm van ja, een chick dus. Tijdens een borrel heb ik een heel leuke collega leren kennen. Beetje gesproken, nog even samen op straat blijven hangen toen de kroegen sloten, je kent dat soort dingen. Haar daar tevens omgepraat om mee te gaan op werkkamp (of naja, een weekend op een veld staan met alle collega’s van alle vestigingen in Europa maar ik vind de term gewoon grappig) en eenmaal daar begon ik haar steeds leuker te vinden. Heel veel met haar omgegaan, samen veel bier weggetikt, dansjes gedaan, nachtchillsessies gedaan bij tent, je kent dat soort dingen. Na afloop naast haar in de bus gezeten terug naar kantoor en haar vanuit daar in de stromende regen naar het station gebracht. Precies zoals romantische films werken eigenlijk.

Het leven is helaas geen romantische film en dus betekende dit niet direct het begin van iets moois, hoe hard ik ook mijn best deed. We hadden allebei een nogal drukke zomer dus het bleef vooral bij veel appcontact en slechts sporadisch afspreken. Ik had in het begin al een redelijke crush op haar maar in de loop van de tijd werd ik echt verliefd zonder haar in de tussentijd ook maar veel te zien. En toen donderde ik eind september op mijn achterhoofd en zat ik plots vier weken aan mijn ouderlijk huis gebonden, ver weg van alles wat er speelde een Eindje verderop. In die gevallen voel je je eigenlijk vrij machteloos. Mijn studie kon ik even aan de kant zetten, voetbal ging er natuurlijk ook niet meer in hier op MuMe kondigde ik ook een maandje afwezigheid aan. Allemaal geen probleem, lekker mijn hoofd zo leeg mogelijk maken. Dacht ik. Wat overbleef waren mijn gedachten die eigenlijk nog maar over één ding konden gaan: die meid waar ik inmiddels best wel behoorlijk verliefd op was. Behoorlijk wat met haar geappt, keertje lang gebeld ook, maar met die afstand werd het er niet per se duidelijker op waar het allemaal heen ging. In mijn hoofd speelde ik een supercut van ons af, op repeat want ja, zo enorm veel had ik haar nog niet gezien. Al snel begon dat uit te breiden naar allerlei wat-als-scenario’s waarin ik ofwel alles romantiseerde ofwel juist het slechtste dat er kon gebeuren inbeeldde. Ook een tijd waarin ik Wolf Alice behoorlijk op repeat luisterde omdat ik wel eens het gevoel had dat Ellie me er doorheen kon sleuren. Als iemand kon weten hoe ik me voelde was zij het wel. Don’t Delete The Kisses werd zo real voor me, echt eventjes wat huilmomentjes op gehad. Wat is mis met me? I’m like a teenage girl.

Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder. De meid zie ik nog steeds geregeld maar nee, helaas, geen filmafloop. Al komt het ook wel van beide kanten, ik ben namelijk inmiddels weer over haar. Begon me eigenlijk te realiseren dat ik best wel wat close vriendinnen heb die beter bij me passen en tegen wie ik ook niks te verbergen heb, het blijft namelijk tricky om meteen al heavy informatie te delen met je crush. Ik ben nu juist wel gaan geloven in relaties die kunnen ontstaan uit een diepe vriendschap. Dus misschien, als we over een tijdje dikkere vrienden zijn dan ooit, waag ik nog een nieuwe poging. Tot die tijd ga ik toch maar weer happy door met mijn leven. Met Ellie als mijn spirit animal, dat wel. Clipje ook trouwens xx


Arnout schreef ooit:

Enorm aandoenlijk verliefdheidsliedje. Over alle twijfels die er bij komen kijken, over de euforische gevoelens die het teweeg brengt. Alle spanning en sensatie. Zelfs de muziek klinkt voor mijn gevoel als verliefdheid, ik weet niet eens waarom. Ellie schetst hier niet een enorm overdreven romantisch beeld van liefde maar juist een heel herkenbaar beeld.


Geert schreef ooit:

Zeker en vast mijn favoriete liedje van 2017, want het is om te watertanden zo mooi! Waarschijnlijk ook het nummer dat (het proces van verliefd) worden het allerbeste beschrijft, haast tot in absolute perfectie. Elke keer als ik naar Don't Delete the Kisses luister verbaas ik me weer hoe raak de lyrics van ELlie Rowsell in dit epos zijn. Voeg daar haar prachtige, zoetgevooisde parlando-zanglijnen aan toe en je kunt me definitief afv(l)oeren!

Rowsell vertelt over de heimelijke hunkering naar de persoon op wie ze stukje bij beetje smoorverliefd is geworden. Angst, verwarring, twijfel en ondraaglijke spanning strijden met gevoelens van geluk en opwinding. Vind hij/zij me wel leuk genoeg? Chaos in haar hoofd is het onvermijdelijke resultaat. Ondanks eerdere teleurstellingen ('what if it's not meant for me?') besluit ze, een paar dagen na hun laatste date, dat ze er VOL voor moet gaan. Al dagdromend ziet ze het contact uitgroeien tot iets moois. In het tweede verse geeft ze haar gevoelens eindelijk bloot en laat ze haar crush weten hoe graag ze hem ziet. Haar droom begint werkelijkheid te worden en ze ervaart een prachtige explosie van geluk. Op het eind schreeuwt ze het dan ook uit:

'Me and you were meant to be in love!'

Exemplarisch voor het sprongetje dat haar hart maakt nu ze éindelijk de bevestiging heeft dat het gelukzalige gevoel wederzijds is.



I might as well write all over my notebook that you rock my world.

Bedankt voor het volgen! Hier de volledige lijst:

PBH top 500

avatar van ArthurDZ
jordidj1 bedankt om dit topic tot een goed einde te sleuren!

Gretz, 123poetertjes ook bedankt, plooiers!

En ook bedankt aan Arrie, de ultieme plooier, zit zelfs niet meer op de site. Drink wijn lach hard duik diep kom terug though

avatar van Poek
Hulde voor jordidj1 voor het afmaken van dit draadje! Zo kan het dus ook Gretz en luigifort

avatar van pjh1967
Thanks voor het afmaken van deze lijst jordidj1! Heb er nu een leuke playlist bij vol met nieuwe ontdekkingen, mooie klassiekers en toekomstige guilty pleasures.

avatar van Johnny Marr
Goed gedaan, jordi. Dikke duim

avatar van Onweerwolf
Kom er net achter dat dit topic al klaar is.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:22 uur

geplaatst: vandaag om 13:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.