menu

Mijn Updates +
Muziek / Toplijsten en favorieten / MuMeLadder Top 2000 - Editie 2014 - De Ontknoping

zoeken in:
Onweerwolf
(In dit topic wordt veelvuldig gebruik gemaakt van albumhoezen, singlehoezen en grafische lay-out, deze afbeeldingen zijn vaak alleen zichtbaar wanneer je bent ingelogd op een MusicMeter-account.)

http://i.imgur.com/oMlwG.jpg

Beste MuMeLadder vrienden en andere lezers,

Daar gaan we weer: de ontknoping van de 8e MuMeLadder, de 2014 editie, gaat straks in dit topic plaatsvinden.

Net als vorig jaar ga ik de bekendmaking van onze mooie lijst stukje bij beetje ontknopen op de inmiddels bekend wijze met artwork, reviews en statistische feitjes.

Voor de lezers die niet bekend zijn met het fenomeen MuMeLadder een korte introductie: elk jaar wordt er op MusicMeter gediscussieerd over de aller tijden lijsten die de media meestal in december over ons uitstorten. Vaak is er kritiek op de inhoud van de lijsten en de samenstelling. De meest besproken lijst is ongetwijfeld de Radio 2 Top 2000. Een mooi initiatief waar Radio 2, verdiend, elk jaar veel succes mee heeft. Echter is er, zoals gezegd, ook veel kritiek. Veel (recentere) alternatieve muziek maakt geen kans bij Radio 2, simpelweg omdat deze muziek niet wordt opgenomen in de voorkeuzelijst. De reden hiervoor is dat deze muziek niet past in het gepolijste profiel van de zender. Ergens best begrijpelijk vanuit commerciële overwegingen maar het doet toch wel behoorlijk afbreuk aan de representativiteit van de lijst. Daarnaast is de stemming niet openbaar en is het dus moeilijk om te controleren of de lijst eerlijk tot stand is gekomen. In 2006 dachten enkele gebruikers dat we dat op MusicMeter beter konden en als gevolg daarvan begon Lukas eind november van dat jaar een topic dat uiteindelijk tot de 'eerste officieuze MuMeLadder top 100' heeft geleid.

Aangezien dit topic een succes was besloten El Ninjo en Lukas om in januari 2007 een ambitieus project op te starten met als doel 2000 nummers te rangschikken volgens een door Lukas bedacht en een door El Ninjo in Excel bijgehouden systeem. Het succes bleek dit keer helemaal overweldigend en na een jaar stemmen en ladderen stond daar The End van The Doors als aanvoerder van de eerste echte MuMeLadder Top 2000.

Inmiddels zijn we zo'n kleine 8 jaar verder en is de MuMeLadder een fenomeen geworden en de moeder van alle muziekgames op deze website. Het systeem is door de jaren heen aangepast met als doel een zo logische mogelijke rangschikking te creëren binnen een jaar tijd. Maar de achterliggende ideeën over representativiteit en transparantie bleven bestaan; elk nummer kan genomineerd worden, er is geen voorkeuzelijst. Alle stemmen zijn openbaar en controle is dus ten alle tijde mogelijk. Iedereen met een account op MusicMeter kan en mag ten alle tijde meestemmen.

De rangschikking voor de 2014 editie is inmiddels een kleine 8 maanden onderweg. De actuele stand van zaken vind je terug in het Stemtopic.

Daarnaast vind je in het Overzichtstopic een uitleg van het speelschema, de actuele aankomende ladders, overzichten van de afvallers per ronde en andere achtergrondinformatie.

Terug naar het doel van dit topic: het op deze manier bekendmaken van de ontknoping van de MuMeLadder is om de lijst een levendig karakter te geven. Derhalve kan dit topic ook gewoon worden gebruikt om te discussiëren over de lijst. Ik juich dat in ieder geval toe!

De afgelopen twee jaren was dit in ieder geval een succes en dat kun je hier teruglezen:

De Ontknoping van 2012.
De Ontknoping van 2013.

Vanaf het moment dat de bekendmaking van de lijst begint zal deze ook op Spotify te beluisteren zijn via deze playlist.

Tevens is er een last.fm group voor de MuMeLadder en die vind je hier: Last.fm Group.

Heb je feedback over het systeem, de wijze van bekendmaking, de lijst zelf of wil je anderszins meepraten of slechts gewoon meelezen en luisteren naar de MuMeLadder dan nodig ik je bij deze van harte uit om de komende maanden in dit topic met ons mee te gaan op reis naar de nummer 1...

...en die positie werd in de afgelopen jaren opgeëist door:

2007: The Doors - The End
2008: The Cure - A Forest
2009: Radiohead - Street Spirit (Fade Out)
2010: The Cure - A Forest
2011: Radiohead - Paranoid Android
2012: Radiohead - Paranoid Android
2013: Arcade Fire - Rebellion (Lies)

Onweerwolf
De oplettende lezer zal straks gaan opmerken dat ik een klein statistisch onderdeel van de Ontknoping dit jaar zal weglaten en dat is het gedeelte "eerder genomineerd". Het gaat dan om de platen die niet elk jaar in de lijst stonden maar wel eerder al, tevergeefs, eens waren genomineerd.

Aan het begin van dit jaar heb ik besloten om dat niet meer bij te houden, simpelweg omdat het teveel werk is. Het is niet mogelijk om die vergelijkingen volledig automatisch te doen omdat heel veel titels en bandnamen soms net even anders worden geschreven en dat dus handmatige aanpassingen vereist. Met zo'n 800 nieuwe nominaties elk jaar is dat gewoon niet te doen.

Waarvoor excuses, maar ik denk dat we hier wel zonder kunnen.

Onweerwolf
Een andere wijziging in de ontknoping is dat ik twee extra 'embleempjes' heb toegevoegd. Vorig jaar hadden wel al een embleem voor Nieuwe Binnenkomers en Re-Entry's in de lijst en dit jaar komen daar embleempjes bij voor platen die dit jaar niet (op)nieuw binnenkomen maar wel hun hoogste of laagste positie ooit in de lijst noteren.

Verklaring van de embleempjes:

http://i.imgur.com/b5bhvcU.png
Volledig nieuw in de lijst.

http://i.imgur.com/g77ebBK.png
Dit jaar terug in de lijst na een of meerdere jaren afwezigheid.

http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Laagste positie ooit.

http://i.imgur.com/XFnVOZ8.png
Hoogste positie ooit.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Top! .

Ik wacht vol spanning op de eerste 20. Heerlijk dat het weer begint

avatar van 7744leon
Zin in!

Onweerwolf
Circulaire Notificatie Systeem Bericht:

Beste allemaal,

In de afgelopen acht jaar heeft iedereen die van dit bericht een notificatie heeft gekregen op een of andere manier meegeholpen aan het samenstellen van onze Top 2000, de MuMeLadder. Misschien heb je meegedaan aan het ladderen, nummers genomineerd, op de finales gestemd, reviews geschreven of van alles wat. In ieder geval is het nu tijd voor de ontknoping van de 2014 editie van de MuMeLadder en dit is alweer de 8e (!!) editie. Over een half uurtje post ik de eerste update van 20 nummers. Daarbij gaat het natuurlijk om de platen die de posities 2000 t/m 1981 bezetten. Daarna zal ik elke dag een nieuwe update plaatsen helemaal tot aan het het laatste weekend voor Kerst waarin traditioneel de finale Top 32 bekend wordt.

Alle nummers in onze lijst zal ik vergezeld laten gaan van zoveel mogelijk informatie; een linkje om het nummer te beluisteren, posities van de afgelopen jaren, wie het heeft genomineerd, etc. en voor zover mogelijk ook een review geschreven door één van jullie.

Bij deze nodig ik je dus uit om de komende maanden weer in dit topic mee te lezen en/of te discussiëren over onze 'lijst der lijsten'.

Voor zover de platen in Spotify staan zijn ze via deze playlist op volgorde te beluisteren. Ook deze playlist krijgt elke dag een update. Nummers die nog niet in Spotify staan krijgen een alternatief linkje mee.

Veel plezier!

Geadresseerden van dit bericht: #koen, [[YaTaMiNo]], 50tracks, 7744leon, aERodynamIC, akira124, Alicia, andnino, andré, Andres4, Angelo, Anne Maaike, AOVV, Aquila, arcade monkeys, AriTupari, Arno, Aroentje, Arrie, ArthurDZ, Ataloona, avdj, Axel, axel33, azra, Bardt1980, bart1989, Bartjeking, beaster1256, Benjammin', BenZet, Bert Wasbeer, Bertus, BestOfMusic, bone machine, bonothecat, Boris1, Brain Stew, Broem, Broner, Brunniepoo, Bucquoy, Casartelli, Ceasar, Cerclezot, cherksken, chevy93, Choconas, Chrisseh, Chronos85, c-moon, Co Jackso, Comrade, corn1holio1, cosmic kid, cosmo, Cured, curufin, CWTAB, Cygnus, Dance Lover, danny de punk, Dazzled Kid, dazzler, De Haerlemmer, DenDimi, deric raven, Dexter, Dieter, dircky007, divart, dix, DjFrankie, Domi Jacques, Don Cappuccino, dumb_helicopter, dvdschaaf, Dwejkk_, dynamo d, Dystopia, Edgar18, Edwynn, El Ninjo, ErikM, Etiul, Exfrozen, Facedown, Fathead, fems, fladir, frans swa, Frans_K, freakey, freddze, freitzen, Frejarius, Gajarigon, GarnalenPeller, Gebruiker43757, gemaster, Gert P, Gizzmann, Glen Hansard, Gloeilamp, Gorro, GrafGantz, Grafmat, Gretz, grovonion, gtenbosch, Guessmaker, gukker, GuusV, Gyzzz, Halley23, HammerHead, Handsome devil, hanzie28, Haveaniceday, herman, Hermy, hmaeghs, hoi123, HugovdBos, i.Ron S., itchy, J.J. Wever, james_cameron, Jannemanneke, jassn, Jazper, jeroentjuhh, jerome988, Jesse, Jester, Jesusfreen, JoaMuse, johan de witt, johannesA, Johnny Marr, Johnny Marrissey, Jord, jori stes, Joy4ever, judgepaddy, Julian0809, Justus18, kabouter76, kaj_666, Kasperbert, Kees-Jan, kemm, Klumpie, Koenr, Kos, Kraay, L_T_B, laxus11, lebowski, levenvergeten, likeahurricane, LittleBox, Lonesome Crow, Louis2703, lowieke, luc011190, LucM, Lukas, Lukk0, Lying Mouth, maaartjje, Madjack71, madmadder, Magick1, Marco dB, MarcoB, Martin Visser, Marty McFly, Masimo, Mastroianni, matthijs, mauricedegier, meijer, meyer, miak, Misterfool, Mjuman, mol, musicfriek, musician, muziekhater, MVW, nclo, nelis, Nestul, nevyn, nico1616, Nicolage Rico, niels94, Nightrider, Nosh, NovaStar, obsessed, odi, Oldfart, Omsk, Onweerwolf, Orbilin, orbit, Osiris Apis, Outlaw104, Ouwe, Paalhaas, Paap_Floyd, Papartis, pauljojo, Pepino, Perre Verhoeven, Petterson, PinkEclipse, pjh1967, Ploppesteksel, Poa, Poeha, Poepgezicht, Poles Apart, postpunker, pqt, Premonition, progressive, Pruut, psycho daisies, pygmydanny, Ralph., ranboy, Rayaccos, rayman, Reijersen, remcodulac, Rhythm & Poetry, Rizz, rkdev, rock-rick, Rodajc, Rodenrijck, rolandobabel, Rudi S, Salvadore, samedi, Sammy, Sandokan-veld, schopenhauer, Scorpion_21, Screenager, sebas, sheep67, shinybeast, Sho-yu, Silent Alarm, Silent_shout, Simon77, SirNoodle, Snoeperd, sokra, sq, starbright boy, STaRS, Status Seeker, steven, Stijn_Slayer, stoepkrijt, Strangeways, Streup, Stuzzie, Suicidopolis, Sunderland, Svendra, sxesven, tafkat, tangmaster, Telamon, Teunnis, The Eraser, the hustler, The Scientist, the viking, thelion, Thomzic, thyson, Timo-otje, titan, Titmeister, tomatosz, Toon1, Tribal Gathering, tsjong, van elst, VanDeGriend, vigil, vin13, Vince vega, VladTheImpaler, vleertje, Waldo Jeffers, wandelindenatuur, Wauze, Waverick, wendyvortex, west, wibro, willemdeux, wolf, Woody, wowo, Xel, Yamato, yeahyeahyeah, zinulzki

Wil je liever geen notificaties meer ontvangen over De MuMeLadder stuur me dan even een pm en dan haal ik je van de lijst. Dat geldt ook als je juist nog niet op de lijst staat maar dat wel graag wilt.

avatar van Lukas
Ik heb alweer schandalig weinig gestemd dit jaar, maar dit gaan we natuurlijk wel volgen! Mooi werk, Onweerwolf!

Onweerwolf
Laten we eerst eens kijken naar de platen die dit jaar de Ladder niet hebben gehaald. Ik heb de nummers gerangschikt naar het aantal jaren dat ze in de lijst hebben gestaan.

Tussen haakjes de positie van vorig jaar en daarna de naam van degene die het nummer heeft genomineerd.

Indien er niets tussen haakjes staat dan ging het om een plaat die eerder al eens in de lijst stond en dit jaar opnieuw was genomineerd.

Na 7 jaar verdwenen:

Grandaddy - Collective Dreamwish Of Upperclass Elegance (785) // starbright boy
Wim Sonneveld - Het Dorp (944) // Status Seeker
Low - Monkey (1059) // herman
Van Morrison - Cyprus Avenue (1213) // Allmusic
Bob Marley & The Wailers - Could You Be Loved (1268) // yasper
Jacques Brel - Mijn Vlakke Land (1285) // Klassiekers '07
Explosions In The Sky - Have You Passed Through This Night? (1310) // The Scientist
Porcupine Tree - Collapse The Light Into Earth (1314) // Lukas
Nina Simone - My Baby Just Cares For Me (1330) // lebowski
Tindersticks - Tiny Tears (1342) // Klassiekers '07
The Chemical Brothers - Leave Home (1346) // El Ninjo
Explosions In The Sky - Six Days At The Bottom Of The Ocean (1354) // pauljojo
Sex Pistols - Anarchy In The UK (1378) // The Scientist
Van Morrison - Tupelo Honey (1380) // Allmusic
Billie Holiday - Summertime (1392) // Klassiekers '07
Iron & Wine - Upward Over The Mountain (1398) // nevyn
Dream Academy - Life In A Northern Town (1432) // deric raven
Bonnie 'Prince' Billy - I See A Darkness (1447) // The Scientist
Ramones - Rock 'n' Roll High School (1462) // Mojo Pin
Neu! - Negativland (1465) // herman
Tindersticks - Bathtime (1471) // titan
The Specials - Gangsters (1484) // the viking
Antony And The Johnsons - Spiralling (1491) // musicfriek
Bob Dylan - Sad Eyed Lady Of The Lowlands (1492) // El Ninjo
Belle And Sebastian - The Blues Are Still Blue (1516) // L_T_B
The Raconteurs - Broken Boy Soldier (1535) // Mojo Pin
The Rolling Stones - Play With Fire (1545) // the viking
Creedence Clearwater Revival - Green River (1584) // Nightrider
Tim Buckley - Song To The Siren (1590) // Brain Stew
Okkervil River - Black (1595) // The Scientist
Elbow - Powder Blue (1653) // Ruby1966
Édith Piaf - La Vie En Rose (1656) // Arno
Massive Attack - False Flags (1691) // meyer
Jethro Tull - Locomotive Breath (1699) // the viking
Alice Cooper - School's Out (1703) // Klassiekers '07
Pixies - The Happening (1710) // Klassiekers '07
King Crimson - Starless (1744) // Klassiekers '07
Ultravox - Reap the Wild Wind (1752) // orbit
Killing Joke - Eighties (1773) // Arno
Tindersticks - Buried Bones (1787) // Klassiekers '07
Tom Waits - Christmas Card From A Hooker In Minneapolis (1800) // Klassiekers '07
Ramones - Something To Believe In (1806) // deric raven
The Decemberists - The Tain (1833) // Allmusic
The Selecter - On My Radio (1876) // the viking
Ray Lamontagne - Trouble (1879) // Status Seeker
Okkervil River - For Real (1915) // Lin
Small Faces - Tin Soldier (1918) // tondeman
Jóhann Jóhannsson - IBM 1401 Processing Unit (1926) // Vince vega
Elliott Smith - Angeles (1931) // Dwejkk_
Leonard Cohen - Closing Time (1932) // musicfriek
Levellers - Liberty Song (1968) // deric raven
Jethro Tull - Thick As A Brick, Part I (1972) // Status Seeker
The Feelies - Moscow Nights (1994) // the viking

Na 6 jaar verdwenen:

Pink Floyd - Atom Heart Mother (945) // ranboy
Godspeed You! Black Emperor - BBF3 (1091) // Onweerwolf
Ali Farka Touré - Savane (1439) // Klassiekers '08
Antony And The Johnsons - Cripple And The Starfish (1525) // musicfriek
Los Lobos - Kiko And The Lavender Moon (1669) // Klassiekers '08
Swans - Better Than You (1711) // orbit
Johnny Cash - God's Gonna Cut You Down (1725) // Klassiekers '08
Laurie Anderson - O Superman (For Massenet) (1813) // titan
Antony And The Johnsons - The Lake (1894) // Klassiekers '08
Wipers - Over The Edge (1898) // vleertje
Fleetwood Mac - Albatross (1978) // Sheplays
David Sylvian - Orpheus (1981) // chevy93
The Black Heart Procession - A Light So Dim (1990) // Klassiekers '08
John Coltrane - My Favorite Things () // Titmeister
The Velvet Underground - Sister Ray () // VladTheImpaler
Tim Buckley - Once I Was () // Koenr

Na 5 jaar verdwenen:

Led Zeppelin - Achilles' Last Stand (943) // Onweerwolf
Lou Reed - The Kids (1166) // titan
Clan Of Xymox - Louise (1340) // dazzler
Nick Cave And The Bad Seeds - There She Goes, My Beautiful World (1377) // El Ninjo
Townes Van Zandt - Fare Thee Well, Miss Carousel (1382) // Lukas
Mink DeVille - Demasiado Corazon (1456) // Oldfart
Otis Redding - These Arms Of Mine (1529) // Klassiekers '09
The Decemberists - The Chimbley Sweep (1591) // nevyn
Tim Hardin - Reason To Believe (1688) // starbright boy
Cat Stevens - Father And Son (1767) // Klassiekers '09
ABBA - Dancing Queen (1788) // Klassiekers '09
The Triffids - Kelly's Blues (1844) // Arno
All About Eve - Martha's Harbour (1897) // remcodulac
Willard Grant Conspiracy - From A Distant Shore (1954) // aERodynamIC
Led Zeppelin - Over The Hills And Far Away (1967) // Arno
And Also The Trees - Domed (1969) // the viking
A Tribe Called Quest - Electric Relaxation () // Ploppesteksel
Can - Halleluhwah () // Orbilin
Can - Oh Yeah () // Orbilin
Gang Of Four - Damaged Goods () // Lukas
The Magnetic Fields - All My Little Words () // starbright boy
The Triffids - The Seabirds () // Arno

Na 4 jaar verdwenen:

Muse - Map Of The Problematique (891) // Magick1
Townes Van Zandt - Waiting Around To Die (977) // Gyzzz
Bruce Springsteen - The Promised Land (1001) // ArthurDZ
Rainbow - Stargazer (1019) // Casartelli
The Kinks - Lola (Live) (1146) // Klassiekers '10
Buddy Holly - Peggy Sue (1225) // Klassiekers '10
Marillion - The Invisible Man (1288) // odi
Anathema - Regret (1373) // Casartelli
Panda Bear - Bro's (1467) // The Eraser
Low - (That's How You Sing) Amazing Grace (1485) // Koenr
Animal Collective - Summertime Clothes (1501) // herman
Tindersticks - My Sister (1540) // titan
Crosby, Stills, Nash & Young - Woodstock (1741) // ArthurDZ
TV On The Radio - Staring At The Sun (1763) // Klassiekers '10
Ray Charles - What'd I Say (1789) // Klassiekers '10
The Stranglers - Peaches (1808) // dazzler
The Shadows - Apache (1836) // LucM
Tindersticks - All The Love (1856) // the viking
Rachel's - Water From The Same Source (1861) // Titmeister
Jacques Brel - La Chanson Des Vieux Amants (1934) // Cerclezot
Irma Thomas - Breakaway (1940) // LucM
Jacques Brel - Ces Gens-Là (1943) // pretfrit
Explosions In The Sky - The Only Moment We Were Alone (1947) // STaRS
Animal Collective - Fireworks () // arcade monkeys
Björk - All Is Full Of Love () // Dance Lover
Cannonball Adderley - Autumn Leaves () // Snoeperd
Donny Hathaway - A Song For You () // Edgar18
Iron & Wine - Naked As We Came () // Koenr
Joanna Newsom - Emily () // arcade monkeys
Joanna Newsom - Only Skin () // Koenr
Leonard Cohen - Dance Me To The End Of Love () // Bertus
Múm - We Have A Map Of The Piano () // Aroentje
Nine Inch Nails - Something I Can Never Have () // curufin
The Future Sound Of London - Papua New Guinea () // Silent_shout

Na 3 jaar verdwenen:

Trentemøller - Shades Of Marble (770) // Svendra
Madrugada - Norwegian Hammerworks Corp. (1371) // STaRS
Frank Zappa - Willie The Pimp (1415) // Teunnis
Petter - Some Polyphony (1424) // Teunnis
The Velvet Underground - What Goes On (1518) // johannesA
Mumford & Sons - Dustbowl Dance (1527) // Co Jackso
The Velvet Underground - Rock And Roll (1536) // Choconas
The Shirelles - Will You Still Love Me Tomorrow (1617) // Klassiekers '11
Beirut - Mount Wroclai (Idle Days) (1629) // Frejarius
Frank Zappa - Joe's Garage (1640) // johannesA
Shocking Blue - Send Me A Postcard (1690) // yeahyeahyeah
Roy Orbison - Only The Lonely (Know The Way I Feel) (1794) // Klassiekers '11
Ozark Henry - Sweet Instigator (1811) // dazzler
AC/DC - Let There Be Rock (1863) // Snoeperd
Deacon Blue - Dignity (1872) // Outlaw104
Rush - Red Sector A (1874) // Etiul
Fats Domino - Blueberry Hill (1885) // Klassiekers '11
George Michael - Cowboys And Angels (1892) // chevy93
Gazpacho - Splendid Isolation (1914) // Etiul
Marc Almond - Nijinsky Heart (1920) // aERodynamIC
Mansun - Wide Open Space (1936) // titan
Fiona Apple - Paper Bag (1937) // Bertus
Lucifer - House For Sale (1951) // Klassiekers '11
Gorillaz - Kids With Guns (1964) // niels94
iLiKETRAiNS - Terra Nova (1970) // Nicolage Rico
Can - Vitamin C () // Rodajc
Cat Power - The Greatest () // Rodajc
Energy 52 - Café Del Mar () // mol
Joanna Newsom - Peach, Plum, Pear () // Snoeperd
Kaiser Chiefs - Oh My God () // Snoeperd
Lou Reed & John Cale - Style It Takes () // dazzler
Nat King Cole - Nature Boy () // Orbilin
Nathan Fake - The Sky Was Pink (Holden Remix) () // Teunnis
Palace Music - New Partner () // hoi123
Vitalic - La Rock 01 () // Dance Lover

Na 2 jaar verdwenen:

William Fitzsimmons - The Tide Pulls From The Moon (966) // aERodynamIC
The Smashing Pumpkins - Bodies (1098) // cosmic kid
Interpol - Say Hello To The Angels (1163) // Magick1
The God Machine - In Bad Dreams (1322) // STaRS
Spiritualized - Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space (1338) // Frejarius
Terry Callier - Dancing Girl (1350) // Titmeister
Perfume Genius - Lookout, Lookout (1389) // Arrie
dEUS - Magdalena (1422) // Sho-yu
Jacques Brel - Le Moribond (1482) // ArthurDZ
The Pogues - If I Should Fall From Grace With God (1506) // Dexter
Fairport Convention - She Moves Through The Fair (1507) // Klassiekers '12
Ólafur Arnalds - Tunglið (1512) // chevy93
Don McLean - Vincent (1522) // chevy93
Massive Attack - Three (1571) // Gyzzz
Dexys Midnight Runners - Geno (1586) // Jester
Okkervil River - Unless It's Kicks (1614) // Sho-yu
Boudewijn De Groot - Het Spaarne (1622) // wandelindenatuur
The Serenes - Follow The Rural Coast (1661) // MVW
Giles Corey - No One Is Ever Going To Want Me (1671) // jassn
Nils Frahm - Ambre (1675) // chevy93
Kate Bush - Under The Ivy (1698) // rock-rick
Palace Brothers - You Will Miss Me When I Burn (1768) // Masimo
The Walkabouts - Feel Like Going Home (1776) // Tribal Gathering
Kula Shaker - Govinda (1792) // Jester
The Beautiful South - A Little Time (1801) // vigil
Antony And The Johnsons - Fistful Of Love (1812) // Snoeperd
Billie Holiday - Strange Fruit (1834) // kemm
The Rifles - Peace And Quiet (1841) // Choconas
Nick Cave And The Bad Seeds - O Children (1851) // STaRS
Porcupine Tree - Heartattack In A Layby (1865) // jassn
Fun Lovin' Criminals - Scooby Snacks (1888) // Dexter
Black Mountain - Tyrants (1889) // Casartelli
Les Poppys - Non, Non, Rien N'a Changé (1910) // Justus18
The Horrors - New Ice Age (1933) // orbit
Roxy Music - Casanova (1974) // Orbilin
Booka Shade - Night Falls (1992) // Teunnis
Nina Simone - Be My Husband (1998) // jeroentjuhh
A Tribe Called Quest - Can I Kick It? () // Lukas
Andreas Johnson - Glorious () // mauricedegier
Atmosphere - Painting () // The Eraser
Bruce Springsteen - Highway Patrolman () // Kees-Jan
Dan Fogelberg - Nether Lands () // ranboy
De Jeugd Van Tegenwoordig - Watskeburt?! () // Snoeperd
Donny Hathaway - Someday We'll All Be Free () // jeroentjuhh
Donny Hathaway - The Ghetto () // thelion
Einstürzende Neubauten - Die Interimsliebenden () // kabouter76
Emmylou Harris - Boulder To Birmingham () // Kees-Jan
Feist - Mushaboom () // DenDimi
Genesis - Duke's Travels () // ranboy
Japan - Taking Islands In Africa () // Ceasar
Roy Orbison - In Dreams () // LucM
Scott Matthew - White Horse () // aERodynamIC
Stars - Your Ex-Lover Is Dead () // Gretz
Supersilent - 7.4 () // The Scientist
The Knife - We Share Our Mother's Health () // Arno
The Libertines - Time For Heroes () // VladTheImpaler
The Spencer Davis Group - Gimme Some Lovin' () // sokra
Tommy James & The Shondells - Crimson And Clover () // herman
Tortoise - TNT () // Koenr

Na 1 jaar verdwenen:

The Sound Movement - The Last Time (978) // Klassiekers '13
Bruce Springsteen - No Surrender (1029) // cosmic kid
The Hollies - Bus Stop (1132) // LucM
Wolfsheim - The Sparrows And The Nightingales (1173) // Silent_shout
Paul Simon - The Obvious Child (1301) // Kees-Jan
Marillion - Assassing (1313) // Jester
Marillion - Slàinte Mhath (1326) // vigil
VNV Nation - Beloved (1344) // curufin
John Talabot - Depak Ine (1420) // inquestos
Het Zesde Metaal - Ploegsteert (1428) // dumb_helicopter
Asaf Avidan - Different Pulses (1433) // aERodynamIC
Tindersticks - Show Me Everything (1490) // Etiul
The Source Feat. Candi Staton - You Got The Love (Now Voyager Radio Edit) (1508) // Angelo
Julia Stone - Winter On The Weekend (1511) // vigil
Yeasayer - 2080 (1514) // Arrie
Bright Eyes - First Day Of My Life (1519) // Scorpion_21
Emancipator - Anthem (1528) // chevy93
Isobel Campbell And Mark Lanegan - Deus Ibi Est (1532) // Sunderland
Rush - The Camera Eye (1568) // Arno
Efterklang - Apples (1573) // titan
Glen Hansard - Bird Of Sorrow (1597) // Etiul
The Decemberists - The Island (1606) // Fathead
Sufjan Stevens - Vesuvius (1623) // Frejarius
Frankie Goes To Hollywood - Rage Hard (1626) // vigil
Soulsavers - Longest Day (1627) // Etiul
Therapy? - Nowhere (1633) // El Ninjo
God Is An Astronaut - All Is Violent, All Is Bright (1660) // Frejarius
Anathema - The Storm Before The Calm (1672) // Etiul
Jóhann Jóhannsson - Fordlandia (1680) // Tribal Gathering
Big Star - Holocaust (1692) // Tribal Gathering
Sonic Youth - Death Valley '69 (1697) // DjFrankie
Nils Frahm - Nue (1720) // Rhythm & Poetry
Godspeed You! Black Emperor - Mladic (1740) // wandelindenatuur
Comus - Song To Comus (1743) // sokra
Het Zesde Metaal - Ge Zwiegt (1749) // jassn
Kings Of Convenience - I'd Rather Dance With You (1814) // STaRS
Fairmont - Last Dance (1828) // Poeha
Antony And The Johnsons - Bird Gerhl (1830) // curufin
Tim Hecker - The Piano Drop (1831) // MVW
The Psychedelic Furs - Heaven (1855) // Silent_shout
Rome - The Accidents Of Gesture (1857) // the viking
Slayer - Raining Blood (1867) // dumb_helicopter
Yeah Yeah Yeahs - Heads Will Roll (A-Trak Mix) (1873) // El Ninjo
Stevie Wonder - Don't You Worry 'bout A Thing (1883) // Salvadore
Arctic Monkeys - Mardy Bum (1886) // Gretz
Fairport Convention - A Sailor's Life (1887) // musicfriek
Mark Lanegan - Pendulum (1893) // Bertus
Venetian Snares - Második Galamb (1907) // Arno
Grizzly Bear - Yet Again (1917) // cosmic kid
John Denver - Annie's Song (1923) // chevy93
Het Zesde Metaal - Benauwd (1925) // Onweerwolf
Santana - Black Magic Woman (1927) // Johnny Marr
Okkervil River - The Velocity Of Saul At The Time Of His Conversion (1930) // ArthurDZ
Explosions In The Sky - The Birth And Death Of The Day (1955) // The Eraser
Tindersticks - Whiskey & Water (1960) // STaRS
Bill Withers - I Can't Write Left Handed (1971) // Rhythm & Poetry
Disappears - Replicate (1979) // DjFrankie
Calexico - Sinner In The Sea (1983) // Etiul
Timesbold - Bone Song (1986) // Fathead
Warpaint - Elephants (1987) // Frejarius
The Antlers - Shiva (1993) // Frejarius
Blanket Of Secrecy - Say You Will () // dynamo d
Campag Velocet - Ain't No Funki Tangerine () // Onweerwolf
Clinic - The Second Line () // starbright boy
Curtis Mayfield - We Got To Have Peace () // Silent_shout
Devo - Mongoloid () // mol
Dream Theater - A Change Of Seasons () // kabouter76
John Legend - Ordinary People () // ranboy
Mobb Deep - Shook Ones Pt. II () // Lukas
Modest Mouse - Cowboy Dan () // The Eraser
Nas - N.Y. State Of Mind () // Arrie
Okkervil River - Lost Coastlines () // Sunderland
Queensrÿche - Suite Sister Mary () // Grafmat
Roberta Flack - Compared To What () // Arrie
Salt-N-Pepa - Push It () // Lukas
The Alan Parsons Project - The Tell-Tale Heart () // dynamo d
The Gun Club - Sex Beat () // Lukas
The Libertines - Can't Stand Me Now () // VladTheImpaler
Tuxedomoon - No Tears () // sokra
Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M. () // ArthurDZ

Dit jaar genomineerd, maar zonder succes:

24-Carat Black - The Best Of Good Love Gone // jeroentjuhh
ABC - Valentine's Day // Arno
Alberta Cross - Broken Side Of Time // nelis
Alexander Kowalski - Speaker Attack // Teunnis
Amenra - Am Kreuz // jassn
And Also The Trees - The Street Organ // bonothecat
Andreya Triana - A Town Called Obsolete // Choconas
Angelo Branduardi - La Pulce D'acqua // dazzler
Animal Collective - Banshee Beat // The Eraser
Anne Marie Almedal - Himmelblå // remcodulac
Anouk - Pretending As Always // dynamo d
Apoptygma Berzerk - Eclipse // curufin
Arctic Monkeys - Cornerstone // VladTheImpaler
Arthur Beatrice - Grand Union // Arrie
Atmosphere - Your Glass House // jassn
Atomic - Pyramid Song (Live) // The Scientist
Au Pairs - It's Obvious // vleertje
Avicii - Wake Me Up // thelion
Axel Lukkien - Linette // starbright boy
Babylon Zoo - Spaceman // Klassiekers '14
Babyshambles - Albion // VladTheImpaler
Bastille - Laura Palmer // Scorpion_21
Beak> - Wulfstan II // jassn
Ben Howard - The Fear // Rodajc
Bernthøler - My Suitor // Dwejkk_
Bert Jansch - Fresh As A Sweet Sunday Morning // Edgar18
Beth Hart & Joe Bonamassa - I'd Rather Go Blind // Scorpion_21
Bettie Serveert - Kid's Allright // Klassiekers '14
Beverly Jo Scott - O'Desire // Bucquoy
Beyoncé Feat. Jay-Z - Drunk In Love // jassn
Biffy Clyro - Different People // Grafmat
Big Mama Thornton - Hound Dog // Orbilin
Big Star - Way Out West // mol
Bill Callahan - All Thoughts Are Prey To Some Beast // STaRS
Billie Holiday - Gloomy Sunday // The Scientist
Billy Paul - War Of The Gods // kemm
Billy Talent - This Is How It Goes // Gebruiker43757
Biosphere - Novelty Waves // kabouter76
B-Movie - Remembrance Day // Telamon
Bob Dylan - Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again // Scorpion_21
Bomba Estéreo - Fuego // remcodulac
Bonnie 'Prince' Billy - Death To Everyone // vleertje
Bonobo - First Fires // Svendra
Bonobo - Kiara // Titmeister
Boudewijn De Groot - De Vondeling Van Ameland // dazzler
Boudewijn De Groot - Moeder // Kees-Jan
Boudewijn De Groot - Terug Van Weggeweest // kaj_666
Boz Scaggs - Lido Shuffle // Jester
Brad - The Day Brings // curufin
Brad Mehldau Trio - Day Is Done // The Scientist
Bram Vermeulen - De Wedstrijd // Bucquoy
Brasstronaut - Bounce // Klassiekers '14
Brett Anderson - The Hunted // STaRS
Brian Eno - By This River // Titmeister
Bright Eyes - Lover I Don't Have To Love // DenDimi
Broken Social Scene - Cause = Time // Ploppesteksel
Bruce Cockburn - If I Had A Rocket Launcher // Bucquoy
Built To Spill - Good Ol' Boredom // nelis
Cage - Agent Orange // Snoeperd
Catherine Wheel - Black Metallic // Silent_shout
Chairlift - Bruises // Gretz
Charles Aznavour - Emmenez-Moi // Bertus
Charles Bradley - You Put The Flame On It // thelion
Charles Mingus - Track C - Group Dancers // Teunnis
Chicago - I'm A Man // jassn
Chimes & Bells - Kranen // the viking
Chromatics - These Streets Will Never Look The Same // stoepkrijt
Clan Of Xymox - 7th Time // the viking
Claude François - Alexandrie Alexandra // Aroentje
Cody Chesnutt - Serve This Royalty // kemm
Cœur De Pirate - Place De La République // Gretz
Coldplay - Paradise // Gebruiker43757
Colin Blunstone - I Want Some More // Jester
Colosseum - Lost Angeles // sokra
Comsat Angels - After The Rain // Ceasar
Courtney Barnett - Avant Gardener // Ploppesteksel
Cracker - Dixie Babylon // Johnny Marrissey
Crosby, Stills, Nash & Young - Cathedral // Scorpion_21
Crystal Castles - Alice Practice // Ploppesteksel
Current 93 - All The Stars Are Dead Now // Dwejkk_
Curved Air - Back Street Luv // Jester
Daan - Icon // kabouter76
Damien Rice - Dogs // Johnny Marrissey
Daniel Lemma - Anything Can Happen // jeroentjuhh
Darkside - Freak, Go Home // 7744leon
Darkside - Paper Trails // wandelindenatuur
Dave Gahan - Dirty Sticky Floor // vigil
Dave Matthews Band - Crush // The Eraser
David Axelrod - The Human Abstract // Titmeister
Dead Can Dance - Return Of The She-King // Salvadore
Dead Man Ray - Woods // kabouter76
Dead Man's Bones - Pa Pa Power // the viking
Deafheaven - Vertigo // The Eraser
Decades - Tonight Again // DjFrankie
Deftones - Passenger // 7744leon
Dewolff - The Pistol // nelis
Die Form - Savage Logic // vleertje
Dinah Washington - Mad About The Boy // Orbilin
Dinosaur Jr. - Raisans // johannesA
Dixie Chicks - Travelin' Soldier // Kees-Jan
DJ Rolando - Jaguar // Teunnis
DJ Shadow - In / Flux // 7744leon
Django Reinhardt - Nuages // Orbilin
Dogbowl - A Hot Day In Waco // Dwejkk_
Dr. John - I Walk On Guilded Splinters // sokra
Dream Theater - The Count Of Tuscany // Grafmat
Dub War - Enemy Maker // Choconas
Duke Ellington - Caravan // Orbilin
Duncan Browne - My Old Friends // divart
Duran Duran - Before The Rain // divart
Duran Duran - Leave A Light On // Svendra
Dylan Leblanc - Fifth Avenue Bar // Scorpion_21
Earl Sweatshirt & Frank Ocean - Sunday // starbright boy
Eddie Cochran - Summertime Blues // cosmic kid
Editors - Hyena // thelion
Edwin Starr - Twenty Five Miles // herman
Eefje De Visser - Afdwaalt // Choconas
Eefje De Visser - De Bedoeling // Gretz
Eefje De Visser - Er Is // Svendra
Eefje De Visser - Schip // wandelindenatuur
Efterklang - Black Summer // Co Jackso
Efterklang - Sedna // curufin
Efterklang - The Ghost // STaRS
Electric Light Orchestra - The Diary Of Horace Wimp // Jester
Eleven Pond - Watching Trees // Dwejkk_
Ellery James Roberts - Kerou's Lament // Co Jackso
Elvis Presley - (Marie's The Name) His Latest Flame // johannesA
Elvis Presley - Jailhouse Rock // laxus11
Elvis Presley - Memories // Johnny Marrissey
Eminem - Lose Yourself // Lukas
Eric B. & Rakim - Follow The Leader // jeroentjuhh
Etta James - At Last // Klassiekers '14
Everly Brothers - Temptation // LucM
Exit Calm - Hearts & Minds // nelis
Exit Calm - The Rapture // DjFrankie
Explosions In The Sky - First Breath After Coma // stoepkrijt
Extrawelt - Soopertrack // Teunnis
Fad Gadget - For Whom The Bells Tolls // Telamon
Fad Gadget - Ricky's Hand // vleertje
Faith No More - Land Of Sunshine // Grafmat
Fanfarlo - I'm A Pilot // kaj_666
Fatoumata Diawara - Clandestin // El Ninjo
Fehlfarben - Paul Ist Tot // Telamon
Feist - My Moon My Man // yeahyeahyeah
Fish - Internal Exile // vigil
Fleetwood Mac - Man Of The World // mauricedegier
Floex - Casanova // Svendra
Florence + The Machine - Heartlines // Arno
Flying Colors - Infinite Fire // Grafmat
Flying Lotus - Do The Astral Plane // kemm
Foals - My Number // Outlaw104
Foals - The French Open // arcade monkeys
Foals - Two Steps, Twice // Outlaw104
Foetus - I'll Meet You In Poland Baby // vleertje
Follakzoid - Trees // the viking
Fort Romeau - Stay / True // Arrie
Fossil Collective - Let It Go // bonothecat
Four Tet - Pyramid // Teunnis
Four Tet - Unspoken // DenDimi
Foxygen - San Francisco // ArthurDZ
Françoise Hardy - Le Temps D'amour // Aroentje
Françoiz Breut - La Certitude // El Ninjo
Frank Zappa - Don't Eat The Yellow Snow (Single Version) // Onweerwolf
Frankie Laine - Rawhide // remcodulac
Full Force - Alice, I Want You Just For Me // Sunderland
Funkadelic - Who Says A Funk Band Can't Play Rock // Bertus
Gary Numan - M.E. // yeahyeahyeah
Gene Clark - Strength Of Strings // Edgar18
Genesis - Calling All Stations // divart
Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Bäpa // Poeha
Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul // jeroentjuhh
George Thorogood - Delaware Slide // Kees-Jan
Georges Brassens - Les Copains D'abord // Bertus
Ghinzu - Blow // curufin
Ghinzu - The Dragster-Wave // stoepkrijt
Gilbert Bécaud - Nathalie // LucM
Ginuwine - Pony // Titmeister
Goldfrapp - Cologne Cerrone Houdini // Salvadore
Gorky - Lieve Kleine Piranha // LucM
Gorky - Ooit Was Ik Een Soldaat // Bucquoy
Gotan Project - Differente // Klassiekers '14
Graffiti6 - Annie You Saved Me // Scorpion_21
Gregory Porter - 1960 What? // thelion
Gregory Porter - Be Good // thelion
GZA - 4th Chamber // Snoeperd
GZA - Shadowboxin' // ArthurDZ
Habib Koité & Bamado - I Ka Barra // Titmeister
Haim - Don't Save Me // Poeha
Herbie Hancock - Watermelon Man // kabouter76
Herman Van Veen - Arm // remcodulac
Het Goede Doel - Bang // divart
Het Zesde Metaal - Ier Bie Oes // Onweerwolf
Het Zesde Metaal - Keuning Van De Jacht // Gretz
Het Zesde Metaal - Oe Ist Meuglijk // jassn
Holden - Renata // Teunnis
Hot Butter - Popcorn // LucM
How To Dress Well - Cold Nites // Aroentje
Hüsker Dü - Don't Want To Know If You Are Lonely // nico1616
I Like Trains - Sea Of Regrets // Silent_shout
I Love You But I've Chosen Darkness - According To Plan // Silent_shout
Iamamiwhoami - ; John // Arno
Ideal - Eiszeit // Ceasar
Idir - A Vava Inouva // remcodulac
Ike & Tina Turner - Nutbush City Limits // sokra
Incredible Bongo Band - Apache // Bertus
Interpol - Always Malaise (The Man I Am) // divart
Irfan - Hagia Sophia // sokra
Isley Brothers - Highways Of My Life // Scorpion_21
Isobel Campbell & Mark Lanegan - Come On Over (Turn Me On) // Bertus
It's Immaterial - Driving Away From Home (Jim's Tune) // Outlaw104
Jackie Wilson - Higher And Higher // cosmic kid
Jacques Brel - Jef // dazzler
Jagwar Ma - Four // herman
James - Ring The Bells // vigil
James Blake - Overgrown // aERodynamIC
Janelle Monáe - Cold War // Arno
Jane's Addiction - Three Days // curufin
Jeff Buckley - Everybody Here Wants You // kabouter76
Jens Lekman - Kanske är Jag Kär I Dig // Dwejkk_
Jens Lekman - Pocketful Of Money // STaRS
Joan Armatrading - Love And Affection // Dwejkk_
Joanna Newsom - '81 // hoi123
Joey Beltram - Energy Flash // herman
John Cale - I Keep A Close Watch // ranboy
John Denver - Take Me Home Country Roads // laxus11
John Lennon - Happy Xmas (War Is Over) // dumb_helicopter
John Talabot - Oro Y Sangre // stoepkrijt
Jonas Winterland - De Figurant // Arrie
Jonathan Jeremiah - Happiness // Bucquoy
Jonathan Wilson - Lovestrong // wandelindenatuur
Joni Mitchell - All I Want // sokra
Joni Mitchell - Free Man In Paris // nico1616
Josef K - It's Kinda Funny // Telamon
Josh Ritter - The Temptation Of Adam // Scorpion_21
Judy Collins - Send In The Clowns // starbright boy
Justin Timberlake - Mirrors // johannesA
Kaizers Orchestra - Bøn Fra Helvete // kabouter76
Kansas - Song For America // Casartelli
Kanye West - Gold Digger // Lukas
Kanye West - Runaway // stoepkrijt
Kapitan Korsakov - In The Shade Of The Sun // dumb_helicopter
Karin Ström - Klaustrofobi // remcodulac
Kasabian - Vlad The Impaler // VladTheImpaler
Kashmir - Intruder // divart
Kashmir - Mouthful Of Wasps // divart
Katatonia - Forsaker // Casartelli
Keith Jarrett - The Köln Concert - Part I // The Scientist
Kendrick Lamar - Money Trees // Dwejkk_
Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank) (Extended Version) // Edgar18
Kent - Ismael // dynamo d
Kid Creole & The Coconuts - Annie, I'm Not Your Daddy // Salvadore
Kid Creole & The Coconuts - Stool Pigeon // Tribal Gathering
Kim Doo Soo - Bohemian // Arrie
King Bee - Back By Dope Demand // jeroentjuhh
Kiss The Anus Of A Black Cat - Shake Off Your Dreams // nelis
Kosheen - Hide U // El Ninjo
Kristin Hersh - Listerine // remcodulac
Kurt Vile - Goldtone // wandelindenatuur
Kurt Vile - Jesus Fever // Salvadore
Kylie Minogue - All The Lovers // starbright boy
Kyu Sakamoto - Ue O Muite ArukĊ (Sukiyaki) // remcodulac
La Dispute - Andria // The Eraser
Lanterns On The Lake - Another Tale From Another English Town // Arrie
Lau - Noltland Castle // Svendra
Laura Marling - Master Hunter // Bertus
Laurie Freelove - Arms Of A Dream // ranboy
Les Négresses Vertes - Voilà L'été // arcade monkeys
Liam Lynch - United States Of Whatever // bonothecat
Light Bearer - Primum Movens // dumb_helicopter
Light Year - Moderation // Ploppesteksel
Linda Ronstadt & Emmylou Harris - 1917 // Kees-Jan
Linkin Park - In The End // Klassiekers '14
Little Dragon - Twice // kemm
Local Natives - Airplanes // STaRS
Lotte Lenya - Alabama-Song // Orbilin
Lou Reed - Coney Island Baby // Johnny Marrissey
Lou Reed - Strawman // johannesA
Ludovico Einaudi - Una Mattina // Snoeperd
Lyle Lovett - If I Had A Boat // Bucquoy
Lynn Anderson - Rose Garden // LucM
Mahavishnu Orchestra - Birds Of Fire // The Scientist
Major Lazer - Get Free // Johnny Marrissey
Marc Almond & Nico - Your Kisses Burn // aERodynamIC
Marie Fisker - Mother Of Earth // the viking
Marie Queenie Lyons - See And Don't See // jeroentjuhh
Mariee Sioux - Wild Eyes // Arrie
Martika - Toy Soldiers // Casartelli
Mathew Jonson - Marionette // Teunnis
Max Berlin - Elle Et Moi // herman
Melody Gardot - Mira // Choconas
Melys - Chinese Whispers // bonothecat
Mercury Rev - Chasing A Bee // titan
Metal Molly - Orange // Sunderland
Micah P. Hinson - Dyin' Alone // Ploppesteksel
Michael Jackson - Give In To Me // chevy93
Mickey Newbury - The Future's Not What It Used To Be // Edgar18
Midnight Oil - The Dead Heart // dazzler
Miike Snow - Devil's Work // Sunderland
Miles Kane - Come Closer // DjFrankie
Miles Kane - Don't Forget Who You Are // mauricedegier
Mintzkov - Runner's High // nelis
Mister And Mississippi - Calm // Gebruiker43757
Mo - Fred Astaire // Ceasar
Mobb Deep - Give Up The Goods (Just Step) // Choconas
Moderat - Rusty Nails // the viking
Modest Mouse - Dramamine // The Eraser
Modest Mouse - Parting Of The Sensory // Co Jackso
Morphine - You Look Like Rain // Koenr
Mount Kimbie - Made To Stray // Ploppesteksel
Mr. Fingers - Can You Feel It? // Titmeister
Mr. Flagio - Take A Chance // Teunnis
Muse - Space Dementia // Grafmat
My Dying Bride - Your River // kabouter76
My Morning Jacket - One Big Holiday // mol
Neneh Cherry & The Thing - Accordion // The Scientist
New Model Army - No Rest // Casartelli
New Musik - Islands // dazzler
New Musik - Luxury // Ceasar
New Musik - Sanctuary // Svendra
Nick Nicely - Hilly Fields (1892) // Ceasar
Nils Frahm - Says // curufin
Nina Simone - Don't Smoke In Bed // Scorpion_21
Nina Simone - I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free // Choconas
Ólafur Arnalds - Hægt, Kemur Ljósið // Gretz
Olen'k - Season Of Tears // Onweerwolf
Oomph! - Sandmann // Gebruiker43757
Opgezwolle - Hoedenplank // Snoeperd
Os Mutantes - Caminhante Noturno // herman
Otis Redding - For Your Precious Love // Kees-Jan
Owen Pallett - Lewis Takes His Shirt Off // Aroentje
P.O.S. - Optimist (We Are Not For Them) // hoi123
Pan*american - Virginia Waveform // bonothecat
Parquet Courts - Stoned & Starving // DjFrankie
Patrick Wolf - Bluebells // Aroentje
Paul & Fritz Kalkbrenner - Sky And Sand // Johnny Marrissey
Paul Kelly - Get Sexy // Salvadore
Paul McCartney - Another Day // Telamon
Peace - 1998 (Delicious) // Outlaw104
Peaking Lights - All The Sun That Shines // Koenr
Pentangle - Light Flight // sokra
Pet Shop Boys - Axis // Casartelli
Pete Rock & C.L. Smooth - They Reminisce Over You (T.R.O.Y.) // Lukas
Piano Magic - The Blue Hour // the viking
Piano Magic Feat.Brendan Perry - You Never Loved This City // El Ninjo
Pigeonhed - The Full Sentence // Outlaw104
Placebo - Bosco // Grafmat
Portico Quartet - Ruins // Ploppesteksel
Portishead - Half Day Closing // DenDimi
PPK - ResuRection // mol
Prefab Sprout - The Best Jewel Thief In The World // divart
Primal Scream - 2013 // Salvadore
Primus - My Name Is Mud // Ploppesteksel
Prince - Little Red Corvette // nico1616
Public Enemy - Fight The Power // starbright boy
Queen - The March Of The Black Queen // Gebruiker43757
Queens Of The Stone Age - If I Had A Tail // wandelindenatuur
Queens Of The Stone Age - My God Is The Sun // mauricedegier
Rammstein - Morgenstern // Gebruiker43757
Ramses Shaffy - We Zullen Doorgaan // johannesA
Ray Lamontagne - Beg Steal Or Borrow // Bertus
Reckless Kelly - Long Night Moon // Jester
Red Hot Chili Peppers - Suck My Kiss // mauricedegier
Revere - Maybe We Should Step Outside // aERodynamIC
Rhye - Open // Sunderland
Rhythim Is Rhythim - Strings Of Life // Teunnis
Richard Hawley - She Brings The Sunlight // STaRS
Richard O'Brien Feat. Patricia Quinn, Nell Campbell And Charles Gray - Time Warp // Aroentje
Richard Thompson - 1952 Vincent Black Lightning // El Ninjo
Riverside - The Depth Of Self-Delusion // bonothecat
Rob Dougan - Clubbed To Death (Kurayamino Variation) // dumb_helicopter
Robertra Flack & Donny Hathaway - You've Got A Friend // thelion
Robin Thicke Feat. T.I. + Pharrell - Blurred Lines // mol
Robyn - With Every Heartbeat // johannesA
Rodriguez - I Wonder // kaj_666
Rory Block - Lovin' Whisky // Bucquoy
Rose Royce - Is It Love You're After // Tribal Gathering
Roy Orbison - A Love So Beautiful // Poeha
Rupert Hine - I Hang On To My Vertigo // Telamon
Rush - La Villa Strangiato // Grafmat
S O H N - The Wheel // Outlaw104
Sam Cooke - Another Saturday Night // jassn
Sam Dees - Child Of The Streets // Edgar18
Sammy Davis, Jr. - Mr. Bojangles // Onweerwolf
Sarah Vaughan - Interlude (A Night In Tunisia) // Orbilin
Sebadoh - Beauty Of The Ride // Choconas
Sebadoh - On Fire // DenDimi
Sergio Mendes & Brasil '66 - Mas Que Nada // kemm
Sidney Bechet - Petite Fleur // remcodulac
Silversun Pickups - Panic Switch // nelis
Simon & Garfunkel - America // nico1616
Simple Minds - Broken Glass Park // bonothecat
Skywatchers - Dead Flowers For Her // stoepkrijt
Slowdive - Rutti // Dwejkk_
Solange - Losing You // kemm
Solomon Burke - Don't Give Up On Me // Scorpion_21
Songs: Ohia - Blue Factory Flame // jassn
Songs: Ohia - Ring The Bell // Co Jackso
Sonic Youth - Youth Against Fascism // vleertje
Sonny Rollins - You Don't Know What Love Is // The Scientist
Sophie Zelmani - Oh Dear // stoepkrijt
Sophie Zelmani - The Ocean And Me // chevy93
Spain - Untitled #1 // STaRS
Sparks - When Do I Get To Sing "My Way" // Casartelli
Spencer The Rover - Heather // kaj_666
Spinvis - Aan De Oevers Van De Tijd // hoi123
Spliff Radio Show - Rock Is A Drug // Ceasar
Stargard - Theme From "which Way Is Up" // Tribal Gathering
Steak Number Eight - The Sea Is Dying // The Eraser
Stereolab - Crest // Dance Lover
Steven Wilson - Luminol // wandelindenatuur
Stina Nordenstam - Little Star // starbright boy
Strand Of Oaks - New Paris // Co Jackso
Strand Of Oaks - Sister Evangeline // Co Jackso
Stuart Warwick - Sailors // aERodynamIC
Sublime - Santeria // Johnny Marrissey
Suuns - Bambi // hoi123
Swans - Killing For Company // vleertje
System Of A Down - Lonely Day // Gebruiker43757
t.A.T.u. - All The Things She Said // stoepkrijt
Taana Gardner - When You Touch Me // kemm
Television - See No Evil // mol
Tennessee Ernie Ford - 16 Tons // Kees-Jan
Terry Callier - Ordinary Joe // jeroentjuhh
The Antlers - Bear // Co Jackso
The Beach Boys - Surfin' USA // dumb_helicopter
The Birthday Party - Junkyard // vleertje
The Black Angels - Young Men Dead // DjFrankie
The Blanks - Over The Rainbow // Kees-Jan
The Brooklyn, Bronx & Queens Band - On The Beat // Tribal Gathering
The Carter Family - Worried Man Blues // kabouter76
The Cinematic Orchestra - To Build A Home // Silent_shout
The Crystals - Then He Kissed Me // herman
The Damned - Life Goes On // Telamon
The Dave Brubeck Quartet - Blue Rondo A La Turk // remcodulac
The Decemberists - The Bagman's Gambit // DenDimi
The Divine Comedy - Generation Sex // Bertus
The Dresden Dolls - Girl Anachronism // arcade monkeys
The Flamingos - I Only Have Eyes For You // Orbilin
The Flying Burrito Brothers - Sin City // Edgar18
The Heligoats - Right Then And There // Co Jackso
The Hickey Underworld - Future Words // arcade monkeys
The Intersphere - Prodigy Composers // Grafmat
The Irrepressibles - To Be // nelis
The J. Geils Band - (Ain't Nothing But A) House Party // dazzler
The Jesus And Mary Chain - Blues From A Gun // Poeha
The Kids - There Will Be No Next Time // dumb_helicopter
The Knife - Full Of Fire // jassn
The Knife - Raging Lung // Aroentje
The Last Shadow Puppets - The Meeting Place // mauricedegier
The Mars Volta - Drunkship Of Lanterns // 7744leon
The Mavericks - La Mucara // Tribal Gathering
The Microphones - I Want Wind To Blow // arcade monkeys
The Microphones - The Moon // hoi123
The Motels - Counting // Telamon
The Notorious B.I.G. - Juicy // ArthurDZ
The Notwist - Consequence // DenDimi
The Passions - I'm In Love With A German Filmstar // Telamon
The Pines - Cold // the viking
The Pointer Sisters - Automatic // Tribal Gathering
The Postal Service - Nothing Better // Gretz
The Rah Band - Clouds Across The Moon // Tribal Gathering
The Rapture - House Of Jealous Lovers // kemm
The Replacements - Left Of The Dial // ArthurDZ
The Silencers - Walk With The Night // Outlaw104
The The - Good Morning Beautiful // Ceasar
The Units - I-Night // vleertje
The Veils - Jesus For The Jugular // nelis
The Walkmen - Blue As Your Blood // nelis
Thelonious Monk - Monk's Dream // The Scientist
Then Jericho - The Motive // cosmic kid
Throwing Muses - Not Too Soon // Salvadore
Tindersticks - The Not Knowing // mol
Tom Waits - Grapefruit Moon // Edgar18
Tom Waits - Hang Down Your Head // johannesA
Tom Waits - In The Neighborhood // Bertus
Tom Waits - Jersey Girl // Rodajc
Tom Waits - Jockey Full Of Bourbon // El Ninjo
Tool - Pushit (Live) // 7744leon
Tracey Thorn - Oh The Divorces // Bucquoy
Tune-Yards - Bizness // arcade monkeys
UB40 - Tyler // johannesA
Ultravox - Astradyne // Casartelli
Underground Resistance - The Final Frontier // Arrie
Valravn - Kroppar // Klassiekers '14
Van Der Graaf Generator - Out Of My Book // ranboy
Van Morrison - Streets Of Arklow // Onweerwolf
Vandermark 5 - Money Down (For Rahsaan Roland Kirk) // The Scientist
Villagers - Set The Tigers Free // bonothecat
Wall Of Voodoo - Back In Flesh // Telamon
Washington - Black Wine // stoepkrijt
Weezer - The Good Life // nico1616
Wilco - Impossible Germany // 7744leon
Wild Beasts - We Still Got The Taste Dancing On Our Tongues // nico1616
Willie Wright - I'm So Happy Now // jeroentjuhh
Wolf Parade - California Dreamer // mol
Wolf People - Silbury Sands // Svendra
Wu-Tang Clan - Da Mystery Of Chessboxin' // Ploppesteksel
Xerxes - Cell Progression // the viking
X-Ray Spex - Oh Bondage, Up Yours! // El Ninjo
XTC - Jason And The Argonauts // dazzler
Yann Tiersen & Claire Pichet - Rue Des Cascades // kaj_666
Yes - Roundabout // 7744leon
Yes - Yours Is No Disgrace // ranboy
Yma Sumac - Taki Rari // nico1616
Yo La Tengo - Ohm // Salvadore
Yo La Tengo - The Summer // bonothecat
Yuck - Rubber // hoi123
Zinkplaat - Kleiner As Berge // Poeha
ZZ Top - La Grange // Kees-Jan

avatar van ArthurDZ
Daar staan weer een groot aantal mooie nummers tussen, zoals elk jaar

Het blijft ook jammer dat zelfs gigantische hiphopklassiekers als Shook Ones Pt. II en Fight The Power de lijst gewoon niet kunnen halen. Het wordt eens tijd voor een hiphopladder, vind ik.

Onweerwolf
En dan is het nu echt tijd om te beginnen met de daadwerkelijke ontknoping.

De eerste update, bestaande uit de nummers 2000 t/m 1981.

En we beginnen meteen al met een unieke gebeurtenis: de hekkensluiter is namelijk voor het eerst in de geschiedenis van onze lijst een gloednieuwe binnenkomer! (Daarbij laten we de eerste editie logischerwijze buiten beschouwing.)

Welke platen waren eigenlijk die hekkensluiters door de jaren heen?

2007: World Of Twist - Sons Of The Stage
2008: Fields Of The Nephilim - She
2009: Drive-By Truckers - Where The Devil Don't Stay
2010: Toy Dolls - Nellie The Elephant
2011: Andrew Bird - A Nervous Tic Motion Of The Head To The Left
2012: Anekdoten - Hole
2013: ABBA - Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

En dit jaar? Dit jaar is deze eer voor divart met zijn nieuwe nominatie van...

Doves - Sea Song!

Onweerwolf
2000http://i.imgur.com/b5bhvcU.png
Doves - Sea Song [06:13]

Sea | 1999 | Engeland

(afbeelding)

Genomineerd door: divart

2013: --
2012: --
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Dit komt van hun debuut plaat, en dat was een overtuigend debuut met ook het aanstekelijke Words er op. Dit drietal weet heel goed heerlijke indierock te maken, die zelfs 6 minuten kan boeien. Intelligente muziek met invloeden van zoals Radiohead hoor je hierin terug. (DjFrankie)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1999http://i.imgur.com/b5bhvcU.png
DJ Shadow - You Can't Go Home Again [07:04]

The Private Press | 2002 | Verenigde Staten

(afbeelding)

Genomineerd door: herman

2013: --
2012: --
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Toen DJ Shadow in 2002 The Private Press uitbracht waren de verwachtingen hooggespannen. Zou hij na al die jaren weer net zo'n meesterwerk kunnen afleveren als Endtroducing uit 1995? Dat bleek uiteindelijk niet het geval, maar You Can't Go Home Again heb ik toen helemaal grijsgedraaid en doet zeker niet onder voor het beste van Endtroducing. Met High Noon, Stem/Long Stem en Building Steam is dit het beste wat hij gemaakt heeft, wat mij betreft. Het begint al verrassend met de muziek van Los Incas' El Condor Pasa, van oorsprong een 18e eeuws Andeaans volkslied en in 1970 ook al gebruikt door Simon & Garfunkel. Later komen de drums erin en ontstaat er een geweldig instrumentaal dancenummer met een sound die ik nog steeds behoorlijk origineel vind. Het nummer bereikt epische proporties door de fraaie melodie die er in de laatste drie minuten bij komt. Zo moet het ongeveer voelen als condor die een duikvlucht neemt van de aconcagua. Machtig en vrij. (herman)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1998http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Elbow - Leaders Of The Free World [06:11]

Leaders Of The Free World | 2005 | Engeland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/28000/28460.jpg

Genomineerd door: dvdschaaf

2013: 1896
2012: 1667
2011: 917
2010: 1324
2009: 1191
2008: 870
2007: 219

Elbow is duidelijk niet alleen The Seldom Seen Kid. Het moet een geweldige ervaring zijn geweest om na al drie topalbums The Seldom Seen Kid te zien uitkomen en de bands langzaam groot te zien worden. Ik ging me pas in 2009 in muziek verdiepen en heb jammer genoeg niet eens de release van de Seldom Seen Kid kunnen meemaken. Het leuke is dat dit heel anders dan The Seldom Seen Kid klinken. Het heeft een iets rauwer geluid dit nummer. Maar door de heldere zang van Guy Harvey voelt het aan alsde topgeproduceerde Seldom Seen Kid. Dat is erg knap. Want in een popnummer bouwen ze een flinke rockdosis door er fantastische gitaarriffs in te brengen. De pop in het nummer is briljant. Subliem refrein en uitmundende vocals. (Snoeperd)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1997http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Hazel O'Connor - Will You? [04:50]

Breaking Glass | 1981 | Engeland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/68000/68930.jpg

Genomineerd door: remcodulac

2013: 1730
2012: 1814
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Dit vind ik erg mooi. Van de eerste tot de laatste seconde is dit een zeer aangename trip. Een prachtige stem heeft ze, en er is een mooi saxofoonsolo aan het eind. (arcade monkeys)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1996http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Rialto - Monday Morning 5:19 [04:51]

Rialto | 1997 | Engeland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/6000/6064.jpg

Genomineerd door: vigil

2013: 1738
2012: 1842
2011: 1279
2010: --
2009: --
2008: 1918
2007: 613

Hoe opzwepend wil je een nummer hebben. Hoe Engels ook trouwens. In Engeland een One-hit wonder en in Nederland kwam dit fantastische werkje niet veel verder dan een bescheiden radiohitje. Hoe onterecht kan muziek zijn blijkt dan wel weer. De zwaar aangezette maar nergens over de top gaande muziek met de sterke vocalen van Louis Eliot maken deze track tot een fantastische trip door de Engelse muziek. (vigil)

~ Dit nummer staat helaas (nog) niet op Spotify, beluister het HIER ~
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1995http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
The Neon Judgement - Tomorrow In The Papers [04:29]

Mafu Cage | 1985 | België
http://www.musicmeter.nl/images/covers/5000/5270.jpg

Genomineerd door: postpunker

2013: 1746
2012: 1937
2011: --
2010: --
2009: 1159
2008: 1755
2007: 1333

Samen met hun grote broers Front 242 zijn deze Belgen de grondleggers van de Electronic Body Music.
Dit nummer is een koude, zwarte, industriële stamper zoals het hoort.
En we zijn weer even fier om Belg te zijn!
(curufin)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1994http://i.imgur.com/b5bhvcU.png
Orbital - Way Out [08:00]

The Middle of Nowhere | 1999 | Engeland

(afbeelding)

Genomineerd door: Dance Lover

2013: --
2012: --
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1993http://i.imgur.com/g77ebBK.png
Cake - The Distance [03:00]

Fashion Nugget | 1996 | Verenigde Staten

(afbeelding)

Genomineerd door: titan

2013: --
2012: --
2011: 1848
2010: 1152
2009: 1212
2008: 1669
2007: 987

Omdat ‘lekker nummer’ wel erg kort is als reactie ben ik er eens aandachtig naar gaan luisteren om wat invulling te geven aan dit stukje, en het valt me op hoe alles perfect op zijn plaats valt in dit nummer: de sarcastische zang, hoewel meer spoken word, het basloopje, het gitaartje en om het af te maken het trompetje. Vervolgens wordt bij het refreintje weer wat dikker aangezet met een lekker gitaarriffje. Het koortje zorgt ervoor dat je vervolgens vanzelf mee gaat zingen. Topnummer van een band die verder niet al te serieus genomen moet worden. (Sunderland)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1992http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Dead Kennedys - Moon Over Marin [04:30]

Plastic Surgery Disasters | 1982 | Verenigde Staten
http://www.musicmeter.nl/images/covers/3000/3442.jpg

Genomineerd door: Arno

2013: 1517
2012: 1396
2011: 999
2010: 1022
2009: 1039
2008: 1348
2007: 607

Punk beluister ik niet zo vaak maar dit nummer van Dead Kennedys vind ik interessant. Melodieus en goed gezongen zonder aan energie te verliezen met messcherpe akkoorden en gitaarriffs, dit is punk zoals punk moet klinken. (LucM)

~ Dit nummer staat helaas (nog) niet op Spotify, beluister het HIER ~
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1991http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Black Sabbath - War Pigs [07:53]

Paranoid | 1970 | Engeland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/0/591.jpg

Genomineerd door: dumb_helicopter

2013: 1364
2012: 855
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Black Sabbath wordt gezien als een van de eerste metalbands. Met hun teksten over de duivel en de gitaren met distortion bracht Sabbath een schokgolf door de muziekwereld maar tegelijk een frisse wind die er voor zorgde dat de metal begon. Ook hoor je het geluid van deze band overduidelijk bij Wolfmother. War Pigs heeft een klassieke riff en Tony Iommi heeft er flink wat op zijn naam staan. Geezer Butler (de bassist) speelt misschien nog wel gavere dingen dan Iommi. De bandleden waren ten tijde van dit nummer in onzekerheid omdat het een grote kans was dat ze naar Vietnam gingen. De Vietnamoorlog was bezig en je kon opgeroepen worden. De tekst is een klacht tegen de Vietnamoorlog. Er werd net gedaan alsof het niks was, net alsof je een pot schaken kijkt. Zo zegt de band het. De band sprak over de duivel maar hier kwam het kwaad ook aan bod. (Don Cappuccino)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1990http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Urban Dance Squad - Deeper Shade Of Soul [04:33]

Mental Floss For The Globe | 1989 | Nederland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/1000/1467.jpg

Genomineerd door: deric raven

2013: 1461
2012: 972
2011: 1576
2010: 1607
2009: 575
2008: 896
2007: --

Ik had wat heel anders verwacht van deze band, harder vooral. Maar dit is gewoon een leuk, vrolijk popliedje dat ergens zelfs wat doet denken aan de jaren '60, en waar een lekkere groove in zit. De zanger doet in de coupletten wat aan Kiedis denken. Het is een erg fijn liedje, en ook de instrumentatie mag er wezen, ze geven het nummer wat extra's mee, namelijk een extra portie dosis vrolijkheid. Een lekker ritme, blazertjes, en een leuk effect op de zang in het refrein. Ik ben hier erg door verrast, een leuk, vrolijk, zomers liedje! Hier kan je lekker op swingen! (Arrie)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1989http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Bob Dylan - Simple Twist Of Fate [04:18]

Blood On The Tracks | 1975 | Verenigde Staten
http://www.musicmeter.nl/images/covers/0/706.jpg

Genomineerd door: Klassiekers '07

2013: 1347
2012: 893
2011: 1771
2010: 905
2009: 481
2008: 286
2007: 956

En alweer Bob Dylan, wat een toeval. Net een jaren '60-nummer van zijn dubbel-LP Blonde on Blonde, nu een jaren '70-nummer van de plaat Blood on the Tracks. Die plaat ligt me stukken beter. Dit nummer ligt me ook veel beter dan de vorige. Een veel rustiger nummer. Een mooie tekst, een Bob Dylan die erg goed bij stem is, met alleen zijn akoestische gitaar, en een erg mooi liedje. Ik moet Blood on the Tracks wat vaker luisteren, want dit is prachtig (en de opener van dat album bijv. ook). (Arrie)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1988http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Wilco - Via Chicago [05:33]

Summerteeth | 1999 | Verenigde Staten
http://www.musicmeter.nl/images/covers/0/509.jpg

Genomineerd door: Sandokan-veld

2013: 1973
2012: 1577
2011: 1976
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Van Wilco ken ik alleen Yankee Hotel Foxtrot, maar als ik dit nummer zo hoor, besef ik me dat ik eens wat meer van ze moet beluisteren. Lekker traag en melancholisch, met subtiele elementen als de spookachtige fluit die een paar keer terugkomt, zo hoor ik muziek graag (Titmeister)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1987http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Amanda Marshall - Beautiful Goodbye [04:44]

Amanda Marshall | 1995 | Canada

(afbeelding)

Genomineerd door: Choconas

2013: 1509
2012: --
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Deze Canadese zangeres met het vele haar werd ontdekt door Jeff Healey. In haar thuisland had ze best een hoop succes, in Nederland bleef het bij deze ene track. Maar goed dat is er dan toch wel eentje. Een zwaar aangezette rockballad met zeer krachtige zang, het “over de top” gevaar ligt overal op de loer maar het gaat er steeds net niet overheen. Dan blijft er dus gewoon een erg goede powerballad over van deze eendagsvlieg. (vigil)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1986http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Elbow - The Birds [08:04]

Build A Rocket Boys | 2011 | Engeland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/209000/209462.jpg

Genomineerd door: STaRS

2013: 1755
2012: 1552
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Een nummer wat in het eerste opzicht eigenlijk vrij saai lijkt. Maar na meerdere luisterbeurten kom je achter de schoonheid van The Birds. Elbow houdt koelbloedig de spanning erin voor een flinke tijd en daarna barst het open. Guy Garvey heeft zo´n prachtige stem dat door hem zelfs het telefoonboek mooi zou klinken. (Don Cappuccino)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1985http://i.imgur.com/b5bhvcU.png
Small Faces - Lazy Sunday [03:09]

Ogdens' Nut Gone Flake | 1968 | Engeland

(afbeelding)

Genomineerd door: LucM

2013: --
2012: --
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Op een luie zondag speel ik het liefst Sunny Afternoon van The Kinks of Lazy Sunday van The Small Faces. Twee sixties klassiekers die elkaar qua zondagavond gevoel perfect in evenwicht houden. Alsof er alleen maar in de tweede helft van de jaren zestig nummers geschreven werden die er echt toe deden. Liedjes met een verhaal of een gevoel dat zo modaal is dat het ook over jou en mij had kunnen gaan. Met spelende kinderen en de kerktoren in de achtergrond. En toch wordt het nooit melig: daarvoor zijn de akkoorden te mooi en de aanpak te slim. (dazzler)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1984http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Marvin Gaye - When Did You Stop Loving Me, When Did I Stop Loving You [06:20]

Here, My Dear | 1978 | Verenigde Staten
http://www.musicmeter.nl/images/covers/8000/8520.jpg

Genomineerd door: jeroentjuhh

2013: 1941
2012: 1921
2011: 1347
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Op Here, My Dear liet Marvin Gaye eigenlijk een beetje voor het laatst zijn grootse talent zien. Voor mij mag dit album een beetje tot de grote drie van Marvin Gaye gerekend worden. Met What's Going On natuurlijk op de 1ste plaats en deze op de tweede. Dit nummer is er een die je even moet ontdekken. Maar na meerder luisterbeurten ontluikt zich een pracht van een nummer. Vele zanglagen en afwisselingen kenmerken dit nummer. En Marvin Gaye, wat een grootheid, staat zeker in mijn top 5 favoriete stemmen. (Snoeperd)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1983http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
Kirsty Hawkshaw - Fine Day (James Holden Remix) [07:28]

Meta-Message | 2002 | Engeland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/106000/106268.jpg

Genomineerd door: Teunnis

2013: 1747
2012: --
2011: --
2010: --
2009: --
2008: --
2007: --

Het origineel van Opus III, waarop Kirsty de vocalen deed, is al een prachtige jaren '90 danceklassieker. Zo eentje waar je heerlijk in kan wegdromen. Orbital had daar al een stukje uit gesampled voor het eveneens fantastische Halcyon + On + On. Ook technoheld James Holden werd verliefd op de prachtige stem van Kirsty en besloot het nummer te remixen. Ook met de subtiele electronica van James Holden klinkt het weer heerlijk, ze geven weer net een andere dimensie aan het nummer. (Arrie)

~ Dit nummer staat helaas (nog) niet op Spotify, beluister het HIER ~
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1982http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
The Associates - Even Dogs In The Wild [03:23]

The Affectionate Punch | 1980 | Schotland
http://www.musicmeter.nl/images/covers/32000/32765.jpg

Genomineerd door: postpunker

2013: 1757
2012: 1799
2011: 1814
2010: 1811
2009: 1634
2008: --
2007: --

The Associates zijn een new wave band uit begin jaren 80. New Wave vind ik soms heel mooi, soms wat minder. Dit nummer valt in de categorie 'heel mooi'. Het hele nummer is prachtig gecomponeert. Het begint donker, en daarna wordt het nog iets minder donker. De zanger is erg goed, hij heeft een erg goede afwisselende stem. Helaas is Billy Mackenzie niet meer in ons midden. Daar hij zelfmoord pleegde in 1997. (Snoeperd)
http://i.imgur.com/RED1QgD.png


1981http://i.imgur.com/Prs6VW3.png
The Posies - Dream All Day [03:07]

Frosting On the Beater | 1993 | Verenigde Staten
http://www.musicmeter.nl/images/covers/1000/1242.jpg

Genomineerd door: Sunderland

2013: 1620
2012: 1768
2011: --
2010: --
2009: 1805
2008: 1977
2007: 1747

The Posies is een bandje dat zijn hoogtijdagen vierde in de jaren 90 en sterk terugkwam met hun laatste album Blood/Candy in 2010. Ondanks de 2 hoog gewaardeerde albums hier op MusicMeter waren The Posies nog niet vertegenwoordigd in de Mumeladder. Hun grootste hit komt van Frosting on the Beater en heet Dream All Day. Een lieflijk liedje wat na één keer horen niet meer uit je hoofd te poetsen is. (Sunderland)

~ Dit nummer staat helaas (nog) niet op Spotify, beluister het HIER ~
http://i.imgur.com/RED1QgD.png

avatar van Kees-Jan
Het overzicht ziet er ook dit jaar weer erg fraai uit, Onweerwolf, hulde!

Ik had nog wel een vraagje over onze top2000. Ik las namelijk op de Wikipedia pagina van de top2000 van Radio 2 dat er (in 2013) 850 verschillende artiesten in die lijst staan, waarvan 530 met slechts één nummer. In 1999 (toen de eerste top2000 uitgezonden werd) waren dat er nog 1148, waarvan 779 met slechts één nummer. De Radio 2 top2000 is dus veel eenzijdiger geworden in de loop van de tijd.
Is dat bij de MM-ladder nu ook het geval?

Onweerwolf
Kees-Jan schreef:
Het overzicht ziet er ook dit jaar weer erg fraai uit, Onweerwolf, hulde!

Ik had nog wel een vraagje over onze top2000. Ik las namelijk op de Wikipedia pagina van de top2000 van Radio 2 dat er (in 2013) 850 verschillende artiesten in die lijst staan, waarvan 530 met slechts één nummer. In 1999 (toen de eerste top2000 uitgezonden werd) waren dat er nog 1148, waarvan 779 met slechts één nummer. De Radio 2 top2000 is dus veel eenzijdiger geworden in de loop van de tijd.
Is dat bij de MM-ladder nu ook het geval?


Interessant wel, dat kan ik wel uit mijn bestand filteren denk ik. Kost wel even wat werk dus ik ga dat even uitstellen tot ik daar tijd voor vind.

avatar van aERodynamIC
De presentatie is elk jaar weer een beetje mooier

avatar van herman
Fraai werk Onweerwolf!

Onweerwolf schreef:
1990(afbeelding)
Urban Dance Squad - Deeper Shade Of Soul [04:33]

Mental Floss For The Globe | 1989 | Nederland
(afbeelding)

Genomineerd door: deric raven

2013: 1461
2012: 972
2011: 1576
2010: 1607
2009: 575
2008: 896
2007: --

Ik had wat heel anders verwacht van deze band, harder vooral. Maar dit is gewoon een leuk, vrolijk popliedje dat ergens zelfs wat doet denken aan de jaren '60, en waar een lekkere groove in zit. De zanger doet in de coupletten wat aan Kiedis denken. Het is een erg fijn liedje, en ook de instrumentatie mag er wezen, ze geven het nummer wat extra's mee, namelijk een extra portie dosis vrolijkheid. Een lekker ritme, blazertjes, en een leuk effect op de zang in het refrein. Ik ben hier erg door verrast, een leuk, vrolijk, zomers liedje! Hier kan je lekker op swingen! (Arrie)

Het origineel komt dan ook uit de jaren '60.

Ray Barretto - Deeper Shade Of Soul - YouTube

avatar van laxus11
En we zijn begonnen, mooi werk weer OWW

avatar van Sunderland
Ik verwonder me dat The Posies de lijst nog gehaald hebben. Het stemmen liep niet al te voorspoedig maar ben blij dat ze nog net erin staan. Volgend jaar moeten ze natuurlijk gewoon weer hoger in de lijst! Hop hop!

Onweerwolf
Sunderland schreef:
Ik verwonder me dat The Posies de lijst nog gehaald hebben. Het stemmen liep niet al te voorspoedig maar ben blij dat ze nog net erin staan. Volgend jaar moeten ze natuurlijk gewoon weer hoger in de lijst! Hop hop!


Ja! Da's echt zo'n lekker meezingliedje dat in ieder geval ergens in de lijst thuishoort.

avatar van Sunderland
Ze horen idd in de lijst, maar het zou wel lekkerder zijn als ze het wat minder spannend maakten elk jaar.

avatar van Simon77
Wow, nu gaat het echt beginnen!
Eind vorig jaar ingestapt met de finale en tot nu toe bijna alle ladders meegedaan in het nieuwe jaar. Musicmeter begint inmiddels een ernstige verslaving te worden, maar voorlopig kan ik het nog redelijk combineren met het 'normale' leven

avatar van chevy93
Onderin weer veelal verrassingen en interessante platen.

avatar van herman
Onweerwolf schreef:
Vanaf het moment dat de bekendmaking van de lijst begint zal deze ook op Spotify te beluisteren zijn via deze playlist.

Iemand enig idee hoe ik me hierop kan abonneren? Bij mij opent ie alleen in de webplayer en in Spotify zelf vind ik hem niet. Misschien staat hij nog niet tussen je openbare afspeellijsten, Marcel?

edit: gevonden inmiddels door binnen Spotify zelf op de 'url' te zoeken.

avatar van Arrie
Jeetje, wat zijn er veel fantastische klassiekers uit de lijst gevlogen... Ik kan me al haast iet voorstellen dat de lijst erop vooruit is gegaan, al zijn DJ Shadow en Orbital wel mooie binnenkomers.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
7 nieuwe nominaties van mij erin en 3 oude nominaties zijn gesneuveld. De lijst is er dus 4 platen mooier op geworden.

Onweerwolf
herman schreef:
(quote)

Iemand enig idee hoe ik me hierop kan abonneren? Bij mij opent ie alleen in de webplayer en in Spotify zelf vind ik hem niet. Misschien staat hij nog niet tussen je openbare afspeellijsten, Marcel?

edit: gevonden inmiddels door binnen Spotify zelf op de 'url' te zoeken.


Ah ja, dat laatste is een goede tip.

Ik heb zelf ook al moeilijkheden met dit soort dingen in Spotify om eerlijk te zijn.

Onweerwolf
Arrie schreef:
Jeetje, wat zijn er veel fantastische klassiekers uit de lijst gevlogen... Ik kan me al haast iet voorstellen dat de lijst erop vooruit is gegaan, al zijn DJ Shadow en Orbital wel mooie binnenkomers.


Absoluut. Ik ben momenteel alle afvallers van het jaar aan het beluisteren en daar zitten schandalig goede verliezers bij.

Het is uiteraard elk jaar weer een aderlating.

Onweerwolf
Overigens, als mensen zo hier en daar wat willen checken of de platen die niet in Spotify staan volgens mijn gegevens inmiddels zijn toegevoegd dat zou dat fijn zijn. Er komt gelukkig steeds meer op Spotify te staan.

avatar van herman
cosmic kid schreef:
7 nieuwe nominaties van mij erin

Hoe krijg je het voor elkaar? Allemaal pop/rock waarschijnlijk? Dit jaar heb ik er 2 en dat is mijn record zo ongeveer...

avatar van herman
Onweerwolf schreef:
Overigens, als mensen zo hier en daar wat willen checken of de platen die niet in Spotify staan volgens mijn gegevens inmiddels zijn toegevoegd dat zou dat fijn zijn. Er komt gelukkig steeds meer op Spotify te staan.


Rialto:
spotify:track:1W7xGjZUgJ9am0QwO1MDVa

Kirsty Hawkshaw:
spotify:track:4X7ux0LZj3nF2Mz0HES1nv

Posies en Dead Kennedies staat er nog niet op (eerste alleen in een liveversie).

Onweerwolf
herman schreef:
(quote)


Rialto:
spotify:track:1W7xGjZUgJ9am0QwO1MDVa

Kirsty Hawkshaw:
spotify:track:4X7ux0LZj3nF2Mz0HES1nv

Posies en Dead Kennedies staat er nog niet op (eerste alleen in een liveversie).


Top!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:39 uur

geplaatst: vandaag om 09:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.