menu

Muziek / Nieuws / R.I.P. #2

zoeken in:
Poeh, was net n.a.v. de Commerciële KO '03 Tomcraft - Loneliness aan het luisteren op YT, toen ik las dat Andrea Martin - wiens Share the Love gesampled wordt in Loneliness en verder vooral bekend als songwriter van diverse hits voor o.a. En Vogue, Angie Stone en Toni Braxton - op 27 september is overleden: https://www.nytimes.com/2021/10/15/arts/music/andrea-martin-rb-songwriter-dies-at-49.html

Om vervolgens hier te lezen dat Lady Aïda is overleden. Een absolute pionier van de Nederlandse techno, gelukkig ooit nog wel eens live kunnen zien.

R.I.P.

avatar van Shaky
Het was even schrikken om te lezen, maar Ronnie Tutt, de hardwerkende drummer van onder andere Elvis Presley, Roy Orbison en Neil Diamond, is zojuist overleden.

R.I.P. Ronnie

avatar van Edwynn
Andrea Meyer Haugen overleden. Bekend als Nebelhexe en Hagalaz' Runedance en natuurlijk van de achtergrondvocalen voor Crafle Of Filth en Satyricon.

Ze was één van de slachtoffers van de misselijke pijl en boogaanvallen in het Noorse Kongsberg.

avatar van Onweerwolf
Andrea Haugen, bekend van Hagalaz' Runedance en het debuutalbum van Cradle of Filth, maar voor mij persoonlijk met name vanwege het volstrekt unieke Aghast, waarin ze samen met Tania "Nacht" Stene als "Nebel" een soort door heksen gespeelde horror dark ambient bracht. Voor mij, destijds, een gateway record naar andere obscure muziek en tevens een mijlpaal-release voor het befaamde Cold Meat industry label. Andrea was een van de slachtoffers van de Kongsberg pijl en boog terror attack op 13 oktober. Ze was 52 jaar.avatar van luigifort
R.I.P. Sien uit Sesamstraat, mijn fave persoon daarin

avatar van dix
dix
Fotograaf Paul Blanca is overleden, he lived life to the max. Ik ken zijn naam vooral omdat deze rondzong bij Vinyl, het roemruchte blad dat in de jaren '80 een springplank vormde voor vele schrijvers en fotografen (en ons bovendien het enige optreden van The Smiths in Nederland bezorgde).

Paul Blanca ging verder waar bewonderaar Richard Mapplethorpe ophield, sowieso in letterlijke zin. Zijn naam werd uiteindelijk in verband gebracht met zaken die zijn talent geen recht deden en dat schaadde zijn carriere. Da's jammer maar we hebben in ieder geval de foto's nog.

avatar van Mssr Renard
R.I.P. Sien van Sesamstraat.

avatar van GrafGantz
In 2019 oma Paula, in 2020 meneer Aart en nu Sien. Daar gaat m'n kindertijd

avatar van vigil
GrafGantz schreef:
In 2019 oma Paula, in 2020 meneer Aart en nu Sien. Daar gaat m'n kindertijd

Hopelijk is het een troost dat Pino, Tommie en Bert & Ernie nooit zullen gaan!


avatar van lambfv2
dix schreef:
Fotograaf Paul Blanca is overleden, he lived life to the max.


RIP

avatar van starbright boy
dix schreef:
Fotograaf Paul Blanca is overleden.


Het is bijna verbazingwekkend dat hij tot nu bleef leven. Het is een cliche maar bij hem zou je de jaren minstens dubbel moeten tellen. Dan is hij 124 geworden.

En met Sien is er inderdaad weer een stukje van mijn jeugd dood. Ze kunnen daarboven erg goede kinder-tv maken inmiddels.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
vigil schreef:
Hopelijk is het een troost dat Pino, Tommie en Bert & Ernie nooit zullen gaan!
Ergens tijdens mijn Sesamstraatperiode is Pino van stem veranderd, toen voelde ik me toch ook al knap bekocht.

R.I.P. Sien Diels

avatar van starsailor


Prachtige stem en heeft met zijn band behoorlijk wat juweeltjes gemaakt

avatar van Alicia
R.I.P. Bernard Haitink (1929-2021).

avatar van luigifort
Casartelli schreef:
(quote)
Ergens tijdens mijn Sesamstraatperiode is Pino van stem veranderd, toen voelde ik me toch ook al knap bekocht.

R.I.P. Sien Diels

Ik herinner me ook de stemverandering van Pino destijds, dat was een totale shock voor me...

avatar van Poeha
Een hele grote is heengegaan.

R.I.P. Bernard Haitink

avatar van Ataloona
Legendarische dirigent inderdaad en een die ik persoonlijk ook nog eens erg graag mocht horen. De afgelopen weken toevallig zijn Sjostakovitsj-cyclus opnieuw in zijn volledigheid beluisterd: meesterlijk. Vooral zijn uitvoering van Sjostakovitsj' 15e symfonie is er een voor de eeuwigheid.

RIP Bernard Haitink

avatar van heartofsoul
Hoorde het zojuist op de radio.
Ook ik ben een bewonderaar. Ooit begonnen met Mahler en later Anton Bruckner aan de hand van opnames met Bernhard Haitink. Een diepe buiging.

R.I.P. Bernhard Haitink

avatar van luigifort
R.I.P. rapper Einár, 19 jaar, doodgeschoten.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:25 uur

geplaatst: vandaag om 01:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.