menu

Muziek / Algemeen / Radio

zoeken in:
avatar van manic
Ik luister zelf nooit naar de radio. (althans alleen radio 1 en dus niet voor de muziek)
Maar nu is er op 3voor12.nl vpro de optie om te kiezen uit 8 radiozenders voor genres die onderbelicht schijnen te worden op de radio. Hoera, zomaar Fugazi op de radio!


Dionysos
Ik luister ook nooit radio, maar als ik achter de comp zit en even niet weet wat ik moet draaien zet ik Black Metal Radio op.

Maar dat is heel zelden. Er staat veel troep op en over het algemeen heb ik het niet zo op random play.

avatar van titan
titan (crew)
Het zal jullie, gezien de vele reclames, vast niet ontgaan zijn: Yorin FM heeft zijn format aangepast. Met de nieuwe dj's Rob Stenders, Robert Jensen en Henk Westbroek mikt de zender voortaan op de wat oudere luisteraar met een progressieve smaak die de laatste jaren (lees: vanaf het moment dat Florent Luyckx er de baas werd) 3FM de rug toegekeerd hebben.

Ik heb vanochtend even geluisterd en ik moet zeggen dat het, hoewel het van mij nog een stuk progressiever mag, best aardig klinkt. Beter dan 3FM in ieder geval.

Voor mij hier in Vlaanderen Radio2.

Kinkfm vind ik toch nog steeds één van de betere radiozenders. Op zondagochtend/middag lijkt het alsof je naar een praatprogramma zit te luisteren, maar er zijn vaak interessante gasten en het programma getuigt van meer intelligentie dan Spam met Egbert-Jan Weber op 3fm, ook op de zondag. Dat dat programma nog niet uit de lucht is gehaald, daar kan ik echt niet bij.

avatar van BoordAppel
Cruella schreef:

Spam met Egbert-Jan Weber op 3fm,

Oei, dat is wel zo'n enorm slecht programma. Weeber moet het maar bij acteren laten, dat doet hij een stuk beter.

avatar van titan
titan (crew)
Inderdaad, toch wel raar dat Henk Westbroek, Isabelle Brinkman en Cobus Bosscha van 3fm weg moe(s)ten terwijl een onbenul als Egbert-jan Weeber (die van het dj-vak totaal geen kaas heeft gegeten) mag blijven zitten.

avatar van rzasa
Ik heb begrepen dat Spam het favoriete radioprogramma van Philip Freriks is. Hij vindt het heerlijk om naar iemand te luisteren die zich nog vaker verspreekt.

(en waarom zit er bij ieder programma tegenwoordig een veelal vrouwlijke side-kick naast de dj?)

Als ik radio luister, luister ik via het web naar bbc radio 1, bij voorkeur de show van John Peel in de request.

JonnieBrasco
Ik luister alleen naar de radio in de auto, en dan vaak naar Freez FM, non stop muziek, het genre is grofweg pop/rock allertijden, en dan ook het minder bekende werk: als ik dan weer eens een mooi nummer hoor, dan kan ik de titel en artiest opzoeken op hun site (www.freez.fm). Helaas is het (nu nog) alleen in het Noorden van het land te ontvangen, dus als ik met mijn autootje voorbij Zwolle of Emmeloord kom, gaan mijn c.d.'tjes erin

avatar van RWL
RWL
Ik luister eigenlijk alleen onine radio:

KFOG (locale zender van SF, San Francisco dus)
DMBCentral (24/7 Dave Matthews)
of Streamingsoundtracks

Wat in Vlaanderen door de 'jongere generatie' ook veel beluisterd wordt en een goede beoordeling krijgt is www.q-music.be[/url].

Jaja Kink heeft er ook weer een radiozender bij, Kink ClassX! Verder niet op de kabel ofzo, alleen met een streampje te beluisteren. Het is non-stop muziek zonder geouwehoer tussendoor. De naam zegt het al; voor de oudjes onder ons dz. Ik heb het deze week even uitgeprobeerd en het is zekersteweten te pruimen; met mijn 26 jaar voel ik me dz best al een ouwe taart.

26 en al een 'ouwe taart'. Wat moet ik dan voorstellen met mijn 47? Een dinosaurus?

47 komt aardig in de buurt van een fossiel.

Gelukkig geen mossel...

Nou lees ik net dat Henk Westbroek bij Yorin fm een uurtje per dag on air gaat. Had ik nog zo gehoop dat hij nooit meer op de radio zou komen. :S

avatar van starbright boy
26....
Dan moet het helemaal iets voor mij zijn met mijn 29 jaren.

avatar van titan
titan (crew)
Cruella schreef:

Nou lees ik net dat Henk Westbroek bij Yorin fm een uurtje per dag on air gaat. Had ik nog zo gehoop dat hij nooit meer op de radio zou komen. :S

Ik snap niet waar je je druk om maakt. Als je niet van hem houdt luister je toch gewoon naar een andere radiozender? Waarom mag hij dan gelijk maar nooit meer op de radio komen?

titan schreef:
(quote)

Ik snap niet waar je je druk om maakt. Als je niet van hem houdt luister je toch gewoon naar een andere radiozender? Waarom mag hij dan gelijk maar nooit meer op de radio komen?


Ik luister ook niet naar Yorin fm, ik maak me idd druk om niets, maar dat heb je wel eens.

Het is een ramp! vijf weken radio 538 bij m'n vakantiebaantje. Een kwelling, echt waar. Ik wist dat het een slechte zender was, maar ZÓ slecht!? Ik hoor al vier weken lang elke dag dezelfde tenenkrommende nummers, en niet één keer, nee...minimaal vier (soms vijf) keer. Misselijk wordt je ervan, letterlijk.

En het onbegrijpelijke is dat je het niet moet wagen om hem op een andere zender te zetten, dan krijg je een hoop gezijk met andere afdelingen (het wordt centraal geregeld)

luister nu naar Patrick Kicken op Veronica !

Edris
Cruella schreef:

Spam met Egbert-Jan Weber op 3fm


Het is spem en die naam is verkeerd, het moet spes en dat is Latijn voor hoop. Spem is accusativus vam spes.

avatar van BoordAppel


Het programma heet SPAM en dat is Engels voor spek. Beroemd geworden door Monty Python.

avatar van Onderhond
# Spam is a popular Monty Python sketch, first broadcast in 1970. In the sketch, two customers are trying to order a breakfast without spam from a menu which includes the processed meat product in every entree. (Monty_Python)

# SPAM is a canned meat product made by the Hormel Foods Corporation that has entered into folklore. SPAM luncheon meat is also used as an artistic medium in SPAM carving contests.

Bacon is Engels voor spek.

avatar van BoordAppel
Ik dacht dat SPAM ook met spek vertaald werd.

[edit]Of nee, het is smak of zoiets?[/edit]

avatar van Onderhond
Misschien zo'n geval waar een merknaam als aanduiding voor het product gebruikt wordt (Bic -> pen en dergelijke) ?

avatar van Jordy

(afbeelding)

Smac is de Nederlandse naam voor Spam, voor zover ik weet

avatar van Yak
Yak
Het is zoiets als Onderhond zegt, maar hoe het precies zit weet ik niet. Want je hebt inderdaad ook 'smac', wat hetzelfde is en wat volgens mij nu voornamelijk als naam wordt gebruikt voor het ingeblikte vlees omdat 'spam' iedereen op de kast jaagt.

avatar van Yak
Yak
Maar smac of spam, als voedsel klinkt het hoe dan ook smerig.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:54 uur

geplaatst: vandaag om 15:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.