menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van lennert. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Agent Steel - No Other Godz Before Me (2021) 2,5

29 juni 2021, 21:13 uur

Dat Cyriis terug zou keren was een verrassing, maar bij nader inzien heeft deze Agent Steel buiten de zang niets te maken met de band van weleer. Dat Cyriis een groep muzikanten om zich heen verzameld heeft die in ieder geval de sound van de eerste twee albums perfect benadert, is natuurlijk lovenswaardig, maar godnondeju nog aan toe...

Cyriis klinkt als een voice actor die probeert een antropomorfe tekenfilmkat in te spreken. Ik lees hierboven dingen als over the top en dat dit goed zou zijn. Ik snap dit voor een aantal zaken helemaal, maar dat beknepen gezwalk wat ik hier hoor doet mijn oren pijn en levert me echt geen luistervreugde op. Het is lachwekkend slecht en ik ben vooral niet benieuwd naar hoe dit live gaat klinken.

Het is jammer, want muzikaal gezien is het echt nog best wel te doen. Fijne solo's, lekkere riffs, de drums spetteren etc. maar het lukt me niet goed om bewust iets van teksten of zanglijnen te onthouden omdat ik oprecht mijn oren dicht wil stoppen. Veterans Of Disaster heeft in dat opzicht nog het meeste iets dat op een weldoordachte structuur, inclusief zanglijnen, heeft. Jammer als dit de manier is hoe de band door zou gaan. Ik hoop dat het Versailles en Garcia ergens anders goed gaat.

Eindstand:
1. Order Of The Illuminati 4.5*
2. Omega Conspiracy 4.5*
3. Unstoppable Force 4.5*
4. Skeptics Apocalypse 4*
5. Alienigma 4*
6. No Other Godz Before Me 2.5*
Gemiddelde: 4*

» details   » naar bericht  » reageer  

Agent Steel - Alienigma (2007) 4,0

29 juni 2021, 20:23 uur

Ik herinner me Alienigma toentertijd nog vooral als een album waarop Hall erg weinig hoge zang lied horen en de muziek me meer deed denken aan een band als Nevermore dan als Agent Steel. Valt nu in de tussentijd best mee, al is het duidelijk dat het album iets van de melodieuze afwisseling mist van de twee voorgangers. Hybridized en W.P.D. komen in dat opzicht gewoon niet zo heel denderend voor de dag. Zo'n track als Wormwood is echter wel genieten en laat dit nu net het nummer zijn dat ook het meest afwisselende is. Fashioned From Dust, Wash The Planet Clean en Tiamat's Fall zijn echter ook fantastische tracks en het afsluitende Lamb To The Slaughter heeft ineens een intrigerende deathmetalintensiteit die toch lekker klinkt. Voorlopige hekkensluiter, maar toch zeker geen verkeerde plaat.

Tussenstand:
1. Order Of The Illuminati
2. Omega Conspiracy
3. Unstoppable Force
4. Skeptics Apocalypse
5. Alienigma

» details   » naar bericht  » reageer  

Agent Steel - Order of the Illuminati (2003) 4,5

29 juni 2021, 19:49 uur

Omgekeerde wereld voor mij ten opzichte van Ruud met betrekking tot dit album: Order Of The Illuminati was niet alleen het eerste album dat ik van de band hoorde, het was ook de bijbehorende tour (met oa Nuclear Assault en Exodus) die me fan deed worden. Het album is tot dit moment toe het meest harde dat de band heeft gemaakt, maar op songs als Ten Fists Of Nation en Insurrection zit zoveel afwisseling dat het tegen de prog/thrash aan zit. Verder een hoop aanstekelijk materiaal, vooral Avenger en Dead Eyes zijn lekkere meeschreeuwers. Eens kijken of ik de longsleeve van dit album nog ergens in de kast heb hangen, dit voelt echt weer als thuiskomen. Ook tevens het album waarop het voor mij extra duidelijk werd dat Hall voor mij de betere zanger is.

Tussenstand:
1. Order Of The Illuminati
2. Omega Conspiracy
3. Unstoppable Force
4. Skeptics Apocalypse

» details   » naar bericht  » reageer  

Agent Steel - Omega Conspiracy (1999) 4,5

21 juni 2021, 22:27 uur

Unstoppable Force voel me honderd procent mee, maar ik ben toch fan geworden van Agent Steel met Bruce Hall op zang. Omega Conspiracy luister ik wel altijd beduidend minder dan de opvolger, maar ik vraag me op het moment af waarom dit eigenlijk zo is. Het album is stevig, melodieus, vlot en tegelijkertijd erg afwisselend. Hall heeft een paar perfecte uithalen die nergens zo over the top zijn als Cyriis het hiervoor deed, maar zijn midrange is beduidend beter en zuiverder. Het zorgt ervoor dat Agent Steel op dit moment in de loopbaan een serieuze, volwassen band is geworden die nog steeds een flinke portie rauwheid heeft. En dan is er Bleed Forever, een ballad die ook nog eens geslaagd is. Wonderbaarlijk. Afsluiter It's Not What You Think is samen met New Godz een hoogtepunt te noemen. Topalbum dat misschien net nog een iets betere productie had kunnen hebben.

Tussenstand:
1. Omega Conspiracy
2. Unstoppable Force
3. Skeptics Apocalypse

» details   » naar bericht  » reageer  

The Cult - Beyond Good and Evil (2001) 3,5

2 juni 2021, 16:47 uur

Een lekker rockalbum, maar alles wat The Cult herkenbaar maakte, heeft ook wel plaats gemaakt voor het type spierballenrock dat rond de eeuwwisseling erg populair was. De performance is prima en een aantal songs is ook erg goed, maar de echt toegevoegde waarde ontbreekt. Verder een prima plaat, maar na vier keer luisteren is het vooral toch iets dat op de achtergrond klinkt in plaats van iets dat ik heel actief opsla.

Tussenstand:
1. Love
2. Sonic Temple
3. Dreamtime
4. Ceremony
5. The Cult
6. Beyond Good And Evil
7. Electric

» details   » naar bericht  » reageer