menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van lennert. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021, juli 2021, augustus 2021, september 2021, oktober 2021, november 2021, december 2021, januari 2022, februari 2022, maart 2022, april 2022, mei 2022

The Cult - Beyond Good and Evil (2001) 3,5

18 mei 2021, 19:48 uur

Een lekker rockalbum, maar alles wat The Cult herkenbaar maakte, heeft ook wel plaats gemaakt voor het type spierballenrock dat rond de eeuwwisseling erg populair was. De performance is prima en een aantal songs is ook erg goed, maar de echt toegevoegde waarde ontbreekt. Verder een prima plaat, maar na vier keer luisteren is het vooral toch iets dat op de achtergrond klinkt in plaats van iets dat ik heel actief opsla.

Tussenstand:
1. Love
2. Sonic Temple
3. Dreamtime
4. Ceremony
5. The Cult
6. Beyond Good And Evil
7. Electric

» details   » naar bericht  » reageer  

The Cult - The Cult (1994) 3,5

16 mei 2021, 22:53 uur

Ik loop wat achter met het recenseren van The Cult in de tussentijd, al heb ik de s/t wel al vaak beluisterd en had ik al een specifieke score voor ogen. Nu ik het wederom probeer, kom ik er toch achter dat ik mijn mening een klein beetje moet bijspijkeren. Het album heeft een paar oprecht hele sterke tracks in de vorm van Black Sun, Sacred Life en Saints Are Down en een verder erg consistente sound die voor het gros van de tijd heel goed bevalt. Er is echter iets dat ik toch mis, en dat is die mooie melodieën die op de voorgangers wel te horen waren. Slecht vind ik het echter zeker niet.

Tussenstand:
1. Love
2. Sonic Temple
3. Dreamtime
4. Ceremony
5. The Cult
6. Electric

» details   » naar bericht  » reageer  

Agent Steel - Unstoppable Force (1987) 4,5

12 mei 2021, 23:04 uur

(reactie op ander bericht)Het duurt even 13 jaar, maar dan is de mening ook goed aangepast. Unstoppable Force is in ieder opzicht een enorme verbetering ten opzichte van het onstuimige debuut. Betere productie, Cyriis die zijn zanglijnen veel beter onder controle heeft en nog steeds heerlijk losgaat en bovenal een interessant uitgewerkte sound met meerdere invloeden. Waar het debuut pure speedmetal was, hoor ik hier meer technische thrashmetal afgewisseld met de US power-invloeden van een band als Queensryche en bij vlagen hints naar wat Helloween op dat moment in Europa aan het doen was. Het zorgt voor een gevarieerd album dat bij vlagen snoeihard uit de hoek komt en op andere momenten bijna progressieve genialiteit laat horen. Zo'n instrumentale track als The Day At Guyana is ware genialiteit te noemen. Blij dat ik de score nu flink omhoog kan gooien!

Tussenstand:
1. Unstoppable Force
2. Skeptics Apocalypse

» details   » naar bericht  » reageer  

Agent Steel - Skeptics Apocalypse (1985) 4,0

12 mei 2021, 11:56 uur

Ja, ik ben fan van Agent Steel, maar ik ben geen Cyriis idolaat. Ik weet niet of het zijn persona is, of toch het feit dat hij op een song als Children Of The Sun qua zanglijnen en zuiverheid echt compleet de plank misslaat, maar de meer gecontroleerde kracht van Hall heeft het voor mij altijd beter gedaan dan de overstuurde gillen van Cyriis (die het echt niet slecht doet verder, vooral de uithalen op Agents Of Steel zijn fantastisch).

Gruizige, bij vlagen rammelende speedmetal, maar de charme is niet te ontkennen. Agent Steel gooit er op het debuut zoveel energie en enthousiasme tegenaan, dat het ook onmogelijk is om er niet van te genieten. De productie gooit wel wat roet in het eten, want buiten zang en leads, staat de rest van de instrumentatie dermate ver naar achteren gedrukt, dat er iets van impact verloren gaat. Zodoende een tof, maar ook wat flawed debuut.

» details   » naar bericht  » reageer