menu

Hier kun je zien welke berichten BrotherJohn als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Fleet Foxes - Helplessness Blues (2011)

4,0
De vorige plaat van Fleet Foxes bevatte enkele mooie nummers. In plaats van het album in één ruk te luisteren, luisterde ik vaak naar die enkele nummers. Als geheel vond ik het wat te onsamenhangend. Dit nieuwe album is veel consistenter, veel meer één geheel, één beleving. Alle nummers zijn boeiend en ademen dezelfde speelse, beminnelijke energie, ademen ook dezelfde nostalgische sfeer. The Beach Boys, The Moody Blues, Simon & Garfunkel, The Band, Crosby Stills & Nash zijn enkele referenties die bij me opkomen. Het lijkt wel een soort medley, of een 'ode aan' ...

Helplessness Blues behoort niet tot de wereldtop, maar als een album je elke luisterbeurt weer een onvervalst behaaglijk gevoel geeft, zonder je ook maar een minuut te hoeven vervelen, dan staan daar 4,0* voor.

Flux - Pluimgewichten (2010)

4,0
Eigenlijk een superleuke ontdekking. Niet te langdradig maar lekker melodieus, gevarieerd, catchy, toegankelijk, naturel en een fijn alternatief randje. Prima begeleiding door drums en bas. Heerlijk al die orgeltjes en af en toe piano en blazers. een album met eens niet een uitgesproken hoofdrol voor de gitaar. Alles in de juiste proporties en prima geproduceerd. Knap gemaakt. De lyrics balancerend tussen banaal ("ik eet puree, met appelsap") en geniaal, zoals het hoort in dit genre. Wat is Juli een mooie afsluiter.