menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Reijersen. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Carlitta Durand - Kismet Green (2020) 2,0

30 april 2021, 16:45 uur

stem geplaatst

» details  

Monophonics - It's Only Us (2020) 4,0

24 april 2021, 08:48 uur

Monophonics, ik hoorde nog niet eerder een plaat van ze. De zanger Kelly Finnigan kende ik dan weer wel en zo ben ik ook bij deze plaat uit gekomen. En wat een fijne muziek is dit zeg! Vooral muziek dat je als geheel moet beluisteren omdat ze als doel hebben één geheel te creëren met een plaat. Alles draagt één grote fijne sfeer uit. Hier en daar wat afwisseling en tempo en groove, maar steeds met dezelfde sterke basis in het achterhoofd. Topmuzikanten en een topzanger die samenwerken en zeer fijne songs smeden. The Monophonics hebben mijn aandacht. Duidelijk tijd om ook hun vorige platen eens nader onder de loep te nemen, want muziek als dit smaakt 100% naar meer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Orion Sun - Hold Space for Me (2020) 2,0

20 april 2021, 17:13 uur

stem geplaatst

» details  

Jacob Banks - For My Friends (2021) 2,5

18 april 2021, 10:52 uur

De stem is er, laat dat duidelijk zijn. Jammer is echter dat Jacob Banks het andermaal met te matig songmateriaal moet doen. Eerst is er nog wel die sterke, energieke opener. Maar daarna verzandt dit album toch te veel in rustig en vooral wat braaf werk. Hierdoor gaat het vrij korte album ook zeer onopvallend voorbij, verdwijnt het naar de achtergrond. En dat vind ik toch jammer, gezien de vocale capaciteiten van Banks.

» details   » naar bericht  » reageer  

Emma Donovan & The Putbacks - Crossover (2020) 3,5

16 april 2021, 14:13 uur

Wauw! Wat heeft Emma Donovan een mooie, warme, donkere stem zeg! Je valt bij de opener op dat vlak meteen met je neus in de boter. Buiten het feit of het muzikaal wel of niet fijn is, is vooral haar stem echt prachtig. Gelukkig is de song ook fijn, net als het iets rauwere en energiekere Don't Give Up on Me. En dat zet wel redelijk zo door deze plaat. Emma's stem is de basis waar dit album op gebouwd is en dat is een zeer stevige, kwalitatieve basis. Veelal rustig en gedragen door haar stem gaan de songs aan je voorbij. Leuk is de speelse piano op Pink Skirt, of de groove op Yarian Mitji. Leuk ook dat ze in verschillende talen zingt. Maar bovenal: wat een pracht-stem.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gorden Campbell - Conversations (2020) 2,5

16 april 2021, 14:10 uur

stem geplaatst

» details  

Thomas Dybdahl - Fever (2020) 2,5

16 april 2021, 14:09 uur

Zeer actieve en productieve gast deze Thomas Dybdahl. Voor mij voor het eerst dat ik iets van hem hoor. En wat ik hoor is in eerste instantie een poppy sound. Sfeervol en ontspannen, rustig vooral. Hier en daar een wat meer funky uitstap (Then There Was You) en wat meer groove (Intermission), maar vooral dus die vrij rustige songs. Luchtig is het wel te noemen. Dansbaar soms ook (Dance the Pain Away), maar vooral prettig en niet direct al te opvallend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Busty and the Bass - Eddie (2020) 3,5

16 april 2021, 14:05 uur

Geen idee eigenlijk hoe vaak ik muziek uit Canada hoor. Wat ik hier in eerste instantie hoor is wel fijn trouwens. Dat nummer met Macy Gray is een erg fijne, zomerse opener. Ook Kids is fijn en relaxed. Funkyness horen we op Baggy Eyed Dopeman en Clouds is juist wat zwoeler. Gedreven drums op Little Late, het helaas wat vlakke Eddie, de poprock van Figure it Out, jazzy op Time Don't Make Me a Stranger, meer hiphop op ET en Go So Far, de ballade van Summer en rapzang op Cold Night. Oftewel een zeer afwisselend album. Prima muziek wel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Holy Hive - Float Back to You (2020) 2,0

16 april 2021, 14:02 uur

Dit album start met het ontspannen Broom en song voor song gaat het dan wat op elkaar lijken als je woorden moet gebruiken om de songs te omschrijven. Je kan het hebben over sereen, kabbelend, liefjes, floatend, laidback, niet zo boeiend of wel aardig. Het is mij allemaal wat te saai en onopvallend op dit rustige en serene album. Voelt wat teveel aan als achtergrondbehangmuziek.

» details   » naar bericht  » reageer  

Karate Boogaloo - Carn the Boogers (2020) 3,0

16 april 2021, 14:00 uur

Straight up funk uit Australië is wat dit album je brengt. Stuk voor stuk tracks die met hetzelfde idee zijn gemaakt, wat het album enerzijds een goed geheel laat vormen. Maar anderzijds lijkt het wellicht allemaal wat teveel op elkaar. Wat die sound waar ik het over heb dan is? Groovende, instrumentale tracks. Soms wat fijner, soms wat ruwer.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Milk - Cages (2020) 4,0

16 april 2021, 13:59 uur

Met hun album Favourtite Worry uit 2015 wist The Milk mij echt te overtuigen. Ietwat verlaat hoorde ik nu dan ook Cages en dit album komt meteen van de opener binnen. Fijne zang en een mooie volle instrumentatie. Ook Colours is een mooie sfeervolle song. Wild Chained Man is ook een lekker song zeg! De ritmiek luistert gewoon erg fijn. Feels So Good heeft een goede energie, waar Knock Me Out for Ten een sterke meelevende sound heeft. Never Come Down is ook fijn, met wat meer gitaar en Time Don't Cost Enough is juist wat meer timide. Het wat donkerder Sunlight bevalt mee ook, waar You Make Me Love, The Great Sorrow en Cages met hun fijne sound dit prettige album vervolmaken. Wederom een goede treffer van The Milk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Carly Johnson - Carly Johnson (2020) 1,0

13 april 2021, 13:51 uur

Al vanaf het begin van dit album, na een nummer of drie weet je al waar je aan toe zal zijn met dit album. Want alles staat in dienst voor de vocalen van Carly Johnson. En dan het liefst op de meest uitgesproken manier. Alles om vooral keihard te zingen met heel veel modulatie en adlib na adlib na adlib na adlib.... Mij komt het vaak wat te veel over als geblèr en dat maakt het plezier in luisteren en niet beter op. Veel laten horen om het te laten horen, zonder doel en zonder echt goede songs te maken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Devon Gilfillian - Black Hole Rainbow (2020) 1,0

13 april 2021, 13:08 uur

Albumdebuut van Devon Gilfillian dat gaat van prima pop, naar prima ritmes. Van aardig naar saai. Van weinig aan naar tergend. Van weinig bijzonder tot een too much. En van niet zo boeiend naar nog meer saai. Oftewel, geen geweldige plaat dit. Veel platgereden paden en weinig originele keuzes.

» details   » naar bericht  » reageer  

Thomas Oliver - The Brightest Light (2020) 2,0

13 april 2021, 13:03 uur

Bij deze muziek van Thomas Oliver valt en staat alles eigenlijk wel met zijn prettige stem. Die fijne stem houdt de nummers overeind, want helaas is het muzikaal te vaak niet heel interessant. Rustige plaat verder met hier een daar een hint van Jason Mraz en het opgepompte Alive Again valt helemaal uit de toon. Hier en daar wat getokkel, maar vooral heel easy. Conclusie: prettige stem, maar het blijft muzikaal achter.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jarrod Lawson - Be the Change (2020) 2,5

13 april 2021, 07:44 uur

Zijn plaat uit 2014 kende ik wel al en vond ik mwa-mwa. Toch nog maar eens wat proberen van Jarrod Lawson met dit Be the Change. Het is een album in een muziekstijl waar de term easy-listening voor uitgevonden is. Nummers die net wat meer opvallen zijn het I'll Be Your Radio met Moonchild en het iets meer jazzy Universal Chord of het iets meer funky Why Don't You Call Me Baby Anymore. Verder door vooral erg rustig en ietwat achtergrondbehang.

» details   » naar bericht  » reageer  

Son Little - Aloha (2020) 4,0

13 april 2021, 07:30 uur

Zowel album 1 als album 2 van Son Little waren bijzonder fijn en daarom is het bijna een vanzelfsprekendheid dat ik ook deze plaat ging beluisteren. En ik kan je vast verklappen: het is weer raak hoor.
Met opener Hey Rose zit je er meteen lekker in door die onderliggende groove. Verder is het nummer ook relaxed en warm. About Her.Again is breekbaar en intiem in de zang. Een mooi rustig opgebouwde song met een bluesy instrumentatie en ook de zang is on point. Mahalia is een eigentijdse samenhang van modern en vintage. Sowieso hoor je hier goed wat een topstem hij heeft. Een heel fijne track. Bbbbaby is een laidback track. Fijne rasp op de stem en een zomers gevoel. Suffer is een warme intieme song. Van een mooie rustig opbouw naar een aanstekelijk refrein. That's the Way is een rustige meer bluesy song. Warmte genoeg in dit nummer. Fijne muziek. 3rd Eye Weeping heeft wat meer tempo, meer groove en meer funkyness. Hier word ik vrolijk van. Lekker lui gezongen ook. Don't Wait Up kent fijne sfeervolle muziek met ook weer een wat bluesy inslag. Belladonna kent wat tempowisselingen, veel sfeer en ook iets mystieks. O Clever One is intiem, kaal, gevoelig en vooral heel erg mooi. Neve Give Up is er eentje die wel blijft hangen. Sterk en aanstekelijk nummer met een fijne onderliggende groove. Afsluiter After All (I Must Be Wrong) is een soort lange relaxte outro. Mooi gedaan om het album af te sluiten.

» details   » naar bericht  » reageer  

David Sancious - Eyes Wide Open (2020) 1,5

10 april 2021, 15:33 uur

stem geplaatst

» details  

Ntjam Rosie - Family & Friends (2020) 3,5

8 april 2021, 07:52 uur

Sinds haar album Elle luister ik naar de muziek van Ntjam Rosie en ze weet vooralsnog elke keer te overtuigen. Op de scheidingslijn van pop, soul, R&B en veel eigen persoonlijkheid maakt ze muziek die vaak net iets unieker is dan veel andere zangeressen in het genre. En ook dit nieuwe album lijkt weer een schot in de roos. De mooie gelaagdheid in de vocalen bijvoorbeeld op de opener, of de lichte funkyness op Start Over Again. Het sfeervolle I Know, het frivool gebrachte Sailing Out, of het funky jazzy en zomerse Family. Stuk voor stuk weer fijne nummers om naar te luisteren waar ook vooral Ntjams eigenheid in terug te horen is. En daar blijft het niet bij, want je hoort ook nog Friends met wat 80's funk, waar die 80's vibe ook terugkomt op Courage. Het serene Come to Me is ook mooi en afsluiter We Rise past helemaal bij deze fijne plaat.

» details   » naar bericht  » reageer  

Lee Fields & The Expressions - Big Crown Vaults Vol. 1 (2020) 4,0

1 april 2021, 10:08 uur

stem geplaatst

» details