menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Reijersen. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021, juli 2021, augustus 2021, september 2021, oktober 2021

Otis Redding - Love Man (1969) 4,5

26 mei, 13:19 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

» details  

Anthony Hamilton - Ain't Nobody Worryin' (2006) 4,5

26 mei, 13:14 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Sven Hammond - Sphere (2021) 3,0

25 mei, 14:26 uur

Het gaat redelijk hard met de discografie van Sven Hammond. De aandacht die hij als huisband krijgt in een tv-programma van Mathijs van Nieuwkerk werkt daar ook altijd wel lekker in mee natuurlijk. Met natuurlijk dat bekende Hammond orgel als hoofdrolspeler. Sven Figee is zeer bedreven met dat instrument en voegt daar graag allerhande artiesten aan toe om het maken van nummers extra cachet te geven. Vanaf de opener dus dat orgel, leuk bijgestaan door Typhoon op Locomotive, prima groove en ritmes gaandeweg het album. Helaas een voor mij minder geslaagde bijdrage van Gianski op Thelonious. Soms ook wat rustiger songs (Ugly Beauty, Pannonica) en met Cheyenne Toney dan juist weer een zeer fijne gastvocaliste op Misterioso in een meer jazzy song. De laatste extra bijdrage komt van Akwasi, die ik dan weer minder geslaagd vind. Alles bij elkaar weer een fijne plaat, maar wel minder dan eerdere werken van Sven Hammond.

» details   » naar bericht  » reageer  

Syleena Johnson - Woman (2020) 1,5

25 mei, 14:16 uur

Album nummer acht alweer voor R&B-zangeres Syleena Johnson. Na het album Chapter 4 (ook album nummer vier) ben ik haar een beetje uit het oog verloren omdat de kwaliteit er album na album niet per se beter op werd. Nu met deze nieuwe plaat deze dochter van Syl Johnson maar eens een nieuwe kans geven. En het moet gezegd, aan haar stem ligt het niet. Daar heeft het ook nooit echt aan gelegen. Helaas is het muzikaal/productioneel van een te lage kwaliteit. Daardoor zijn de meeste nummers niet al te boeiend. Eigenlijk is alleen de titeltrack hier ook echt de moeite waard. Het enige nummer waar voldoende overtuiging in door klinkt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nick Waterhouse - Promenade Blue (2021) 3,5

25 mei, 14:13 uur

Toch best een actieve artiest, deze Nick Waterhouse. Je kan er bij hem vanuit gaan dat hij op zeer regelmatige basis een album dropt.
Als je zijn eerdere platen al eens gehoord hebt en die ook goed vond dan kan je met dit nieuwe album ook geen buil vallen. De mix van rock&roll, rhythm&blues, pop en soul is ook hier weer aanwezig. Het voelt als geheel wellicht wel wat rustiger aan dan we gewend zijn. Mooi soulvol op Place Names, jazzy op Promene Blue, doo wop op Minor Time, meer tempo op Vincentine en overall groove, meer dan genoeg groove. Oftewel: weer een geslaagd project van Nick Waterhouse met genoeg afwisseling en ook genoeg kwaliteit.

» details   » naar bericht  » reageer  

Eddie Chacon - Pleasure, Joy and Happiness (2020) 3,0

25 mei, 14:08 uur

Eddie Chacon is de Eddie uit het 90's duo Charles & Eddie. De Charles uit dat tweetal is trouwens inmiddels al overleden. Maar een soloproject van Eddie Chacon dus. Een vrij rustige plaat en dat over de gehele linie zo. Warme sound, hier en daar vooral falsetto, maar ook vaak genoeg de borststem voor de afwisseling. Sfeervol ook, maar dus vooral rustig. Soms iets kaler (bv. op Pleasure, Joy and Happiness), soms wat meer timide (bv. op Papa). Het luistert allemaal erg prettig weg. Niks mis mee, maar wellicht ook wat te weinig echt opvallend aan. Fijn plaatje.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jon Batiste - WE ARE (2021) 4,0

25 mei, 14:05 uur

Jazzmuzikant Jon Batiste laat zich op dit album van zijn meest veelzijdige kant horen. Dit album gaat van stijl naar stijl en dat op een bijzonder geslaagde wijze. De opener en titeltrack lijkt een soort lange intro en daarna gaat het los met het funky Tell the Truth, het souvolle (gospel-invloeden) Cry, het aanstekelijke I Need You, het meer experimentele nummer die lange titel, het hiphop/r&b achtige Boy Hood, het mooie pianowerk dat jazz en klassieke combineert op Movement 11', het neo-soul van Adulthood, de energieke R&B van Freedom, het andere R&B-dingetje van Show Me the Way en uiteindelijk belandend bij het rustige Sing. Na een outro heb je dan een zeer fijne plaat gehoord die vast nog vaak opgezet gaat worden hier.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nick Hakim - WILL THIS MAKE ME GOOD (2020) 3,0

23 mei, 08:43 uur

stem geplaatst

» details  

Tom Misch & Yussef Dayes - What Kinda Music (2020) 3,0

20 mei, 10:43 uur

stem geplaatst

» details  

Norah Jones - Pick Me Up Off the Floor (2020) 3,0

19 mei, 09:55 uur

Je zet een album van Norah Jones op en je weet simpelweg al voor de eerste klanken wat je kan verwachten. Dat is iets wat al vanaf album één maakt en ook bij album nummer zeven is daar weinig aan verandert. In de weg naar dit album heeft ze weleens wat andere invalshoeken gekozen, maar de basis blijft die mooie warme stem en de rustige vibe. Dat is en blijft zeer prettig om naar te luisteren, dat zonder twijfel. En het ene nummer valt dan weer wat meer op dan de anders. Neem bijvoorbeeld hier het licht groovy Say No More. Maar ook dit Pick Me Up Off the Floor is andermaal precies wat je van haar kan verwachten en dat weer op prima wijze uitgevoerd.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ghost Funk Orchestra - An Ode to Escapism (2020) 3,0

19 mei, 09:49 uur

Op één of andere manier vind ik het vaak wat lastig om te luisteren naar albums die de structuur hebben zoals dit album dat heeft. Dat heeft dan veelal te maken met al die 'tussendoortjes' van amper een minuut waar je dan misschien ook wat van moet vinden, maar te snel voorbij gaan om ze echt bewust te horen. Dat doet in dit geval wellicht niks af aan de gehele vibe van dit album, want die is over de gehele linie fijn funky en meer dan voldoende groove. De wat lijzige zang is daar dan ook een welkome toevoeging op, zoals op bijvoorbeeld Drop Me A Line of Step Back. Best een fijn plaatje hoor dit, al wellicht muziek wat ietwat te veel naar de achtergrond verdwijnt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Morgan James - Memphis Magnetic (2020) 1,0

19 mei, 09:45 uur

stem geplaatst

» details  

Martha High & The Italian Royal Family - Nothing's Going Wrong (2020) 3,0

19 mei, 09:42 uur

Martha High & the Italian Royal Family lijkt nieuw en dat is het met deze naam misschien ook wel, maar Martha High heeft al meerdere platen uitgebracht. Soms alleen, dan weer in samenwerking met Speedometer of the Shaolin Temple Defenders. Wat je dan kan verwachten van dit album? Precies wat de artiestennaam wellicht al doet vermoeden, in samenhang met de genreaanduiding van Soul. Een frontdame met een sterke stem en daar achter een band die strak de nummers ingespeeld hebben. Vintage sound, prima gedaan maar wellicht niet al te origineel meer. Aan de muziek ligt dat niet, aan de stem ook niet. Maar dit hebben we zo onderhand al zo vaak gehoord dat het allemaal wat op elkaar gaat lijken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Benny Sings - Music (2021) 3,5

19 mei, 09:39 uur

Ik vind het toch wel opvallend dat ik hier lees dat Benny Sings bij velen zo onbekend is. Benny Sings maakt namelijk niet al een tijdje zelf fijne muziek, maar produceerde ook veel muziek voor anderen waaronder Giovanca en Wouter Hamel. Zijn eigen stijl is wel redelijk bekend en door al zijn albums het zelfde te noemen. Een zeer fijne relaxte sound met hier en daar een uitstap naar funk, disco of juist jazz. Zeer zomers, perfect voor bij het goede zonnige weer. Vallen individuele nummers op? Nee, dat is geenszins het geval. Maar dat hoeft ook helemaal niet als het albums als geheel zo consistent is als Benny Sings het hier heeft gemaakt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tom Jones - Surrounded by Time (2021) 3,0

16 mei, 18:02 uur

stem geplaatst

» details  

Mell & Vintage Future - Roots & Romance (2021) 2,0

16 mei, 16:45 uur

stem geplaatst

» details  

Amy Winehouse - I Told You I Was Trouble (2015) 4,0

Alternatieve titel: Live in London, 14 mei, 19:18 uur

stem geplaatst

» details  

Jeremiah Lloyd Harmon - Namesake (2020) 3,0

14 mei, 11:20 uur

stem geplaatst

» details  

Benny Sings - Champagne People (2005) 3,5

11 mei, 17:43 uur

stem geplaatst

» details  

Valerie June - The Moon and Stars: Prescriptions for Dreamers (2021) 3,5

11 mei, 17:40 uur

Toch alweer het derde album van Valerie June wat ik hoor. Of je de muziek van Valerie June leuk vindt staat of valt eigenlijk wel met haar stem. Haar stemgeluid is zo specifieke en eigen dat het wel een keuze is tussen een no en een go. Muzikaal zit het allemaal namelijk altijd meer dan prima in elkaar, waardoor je daar de buil niet op zal vallen. Ze laat zich op dit album misschien wel van haar meest afwisselende kant zien vergeleken met de vorige platen. Ook mooi is het nummer met de feature van de legendarische Carla Thomas. Wederom een zeer prettig album van Valerie June, want die stem die ligt mij wel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Steve Cropper - Fire It Up (2021) 3,0

7 mei, 17:32 uur

stem geplaatst

» details  

Judith Hill - Baby, I'm Hollywood! (2021) 3,5

7 mei, 11:52 uur

Een nieuwe plaat van Judith Hill dat begint met de krachtige ballad When My World is Blue. Hierin overtuigd Judith Hill mij vocaal ook erg. Anders is dan wel de rockende titeltrack. Groove all over, het schuurt ook wel lekker. Americana grooved lekker door ondanks het misschien wat simpele beats zijn. God Bless the Mechanic is een vrij standaard nummer, prettig maar niet heel verrassend. You Got the Right Thang is een nummer met Prince-achtige funk. Burn it All is licht bluesy en een ietwat te uitgesmeerd nummer. Give Your Love to Someone is een meer traditionele soul/r&b ballad. Silence kent een rustige sfeer en een prima opbouw. Wanderer is een mooie volle song met fijne blazers. Miss Cecilia Jones is een vrij onbekommerd nummer. Luchtig en frivool. Newborn Woman is een gevalletje van een bekend recept, waarvan de bereiding prima in elkaar zit. Op Step Out is ook weer duidelijk te horen dat de legacy van Prince een rol speelt en uiteindelijk het krachtige Candelight in the Dark. Een echte uitpakballad met koortjes en alles meer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jyoti - Mama, You Can Bet! (2020) 3,0

7 mei, 11:37 uur

stem geplaatst

» details  

Myles Sanko - Memories of Love (2021) 4,5

7 mei, 11:35 uur

Myles Sanko, er is waarschijnlijk geen sympathiekere zanger te vinden. Ik heb de beste man al een aantal keer live mogen aanschouwen en buiten zijn stemgeluid overtuigd hij ook altijd met zijn zeer sympathieke voorkomen. Wat natuurlijk ook erg mee helpt is dat hij al vanaf zijn EP uit 2013 zeer fijne muziek maakt en ik kan alvast verklappen dat het met dit nieuwe album niet anders is. Misschien is dit wel zijn beste werk tot nog toe. Neem bijvoorbeeld opener Where Do We Stand met zijn mooie sfeervolle intro. Een muzikaal rijk nummer met een jazzy inslag, energieke zang, mooi koortje en die fijne stem van Myles. Of het door funky drums gedreven Rainbow in Your Cloud. Wederom instrumentaal rijk met ruimte voor een pianosolo die hoorbaar enthousiast aangespoord wordt door Sanko. Ook een songs met een zomerse vibe. Whatever You Are heeft ook weer zo'n heerlijke uplifting sfeer. Dit is comfortabele muziek, mooi gezongen en sterk ingespeeld. Die hoge kwaliteit gaat moeiteloos door met het op gospel gestoelde Freedom is You. Wederom een positieve vibe en de fijne energie die Myles er ook zelf in stopt. Broken is dan meer een rustige, sfeervolle en warm bezongen nummer. Hier kan je wel een beetje op wegdromen. Never My Friend bestaat vooral uit piano en stem. Een mooie, kale song die vooral sterk gezongen is. Ook vrij rustig is In the Morning. Een song vol met koperwerk en een relaxte sfeer. Streams of Time is misschien nog wel rustiger. Je zou het bijna een beetje bluesy kunnen noemen, maar ook jazzy met vooral een sterke opbouw. Who to Call is meer sereen van karakter met meer dan voldoende sfeer. Prettige muziek is dit toch ook weer. Afsluiter Blackbird Song maakt het sterke album helemaal af. Een song die vooral uitblinkt in subtiliteit.

» details   » naar bericht  » reageer  

Thundercat - It Is What It Is (2020) 2,5

7 mei, 11:24 uur

Het vorige album Drunk wist mij maar wisselend te overtuigen, dus ik wil het toch nog eens proberen met deze nieuwe plaat van Thundercat. Het begint allemaal best lekker met het jazzy Interstellar Love, het trippende I Love Louis Cole, het zeer fijn funky Black Qualls en bijvoorbeeld de relaxte groove van Overseas. Maar ook is het vaak allemaal iets teveel van het zelfde. Nu duurt deze plaat niet zo heel lang, maar toch is dat wel iets wat blijft hangen. Die relaxte, ontspannen sfeer wordt volledig door getrokken en het doet me bij weinig nummers opkijken. Alles is mij dan te rustig, te relaxed, te weinig energiek. Het kabbelt dus eigenlijk gewoon té veel door. Oftewel: wederom geen voltreffer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Brenda Nicole Moorer - Marrow (2020) 3,0

6 mei, 07:44 uur

Na een korte intro horen het ontspannen, licht jazzy Find Your Way. Brenda Nicole heeft een mooie stem dat is wel duidelijk. Catch Me Falling is frivool, lichtvoetig waar de warme stem nog op valt. Marrow is meer jazz en er is meer ruimte voor de instrumentatie. Na een kort intermezzo horen we Return to Sender, een rustig uitgesmeerd en warm nummer. De mooie jazz van Your Light overtuigd en ook Take a Little Trip is mooi. Na weer een intermezzo horen we afsluiter Flying Lessons, een meer dromerig ingestoken song.

» details   » naar bericht  » reageer  

Human Songs - Instinct (2020) 3,5

6 mei, 07:41 uur

Al luisterend naar dit album hoor je in eerste instantie een muzikaal rijke blend van soul, jazz en R&B. Dat wordt zo'n 4 nummers volgehouden waarin het sfeervolle Franse Clotilde misschien wel het meest opvalt. Daarna wordt een gevoelig stukje piano gebracht op Change, waarna het meer poppy wordt met Instinct. Wat volgt zijn twee meer relaxte songs om het album af te sluiten het met licht funky Here We Are.

» details   » naar bericht  » reageer  

Moses Sumney - græ (2020) 4,0

6 mei, 07:34 uur

Een album uitbrengen in twee delen omdat je als artiest vind dat de luisteraars het zich dan beter tot zich kunnen nemen. Dan heb je meteen al de aandacht voordat er noot gehoord is. Nu hoorde ik wel al eerder het fascinerende album Aromanticism van Moses Sumney, dus ik weet dat hij niet zo van de gebaande paden is. En wat een album is dit ook weer geworden zeg! Het is wellicht een wat lange zitten, maar aan de andere kant is er ook weer zoveel te ontdekken in de nummers dat het je eigenlijk niet lang genoeg kan duren. Een soort tweespalt dus bij het beluisteren. Wellicht dat vooral de vele korte intermezzo's de vaart er een beetje uit halen, maar soms zijn ze ook juist weer ondersteunend aan de algehele sfeer van het album. En van die falsetto van Moses moet je houden, maar het past ook weer perfect bij hetgeen wat de nummers en vooral het album als geheel neer zet. En eigenlijk staat er misschien maar één écht liedje op deze plaat met Me in 20 Years, wat de rest niet minder fascinerend maakt. Want aan creativiteit zal Sumney nooit inboeten. Een bijzondere artiest met andermaal een bijzonder album. Geef het ook even de tijd.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fana Hues - Hues (2020) 2,5

5 mei, 14:56 uur

Leuk zeg! Zoals dit album begint met het groovy en funky Slippin'. Dat doet je meteen naar meer willen luisteren. Jammer dan dat Notice Me teveel modern gedoe bevat. Gelukkig wordt het wat beter gemaakt door het stoere Lay Up en is de traditioneel r&b van Icarus ook best te versmaden. If Ever is sfeervol en het funky gitaartje op Ends doet zijn ding. Snakes X Elephants is dan opeens weer opvallend matig en Desert Flower wil op de meer intieme tour gaan maar raakt het niet helemaal. Death on the Vine is dan ook weer net wat te standaard net als de synths op Yellow.

» details   » naar bericht  » reageer  

Monophonics - It's Only Us (2020) 4,0

5 mei, 14:53 uur

Monophonics, ik hoorde nog niet eerder een plaat van ze. De zanger Kelly Finnigan kende ik dan weer wel en zo ben ik ook bij deze plaat uit gekomen. En wat een fijne muziek is dit zeg! Vooral muziek dat je als geheel moet beluisteren omdat ze als doel hebben één geheel te creëren met een plaat. Alles draagt één grote fijne sfeer uit. Hier en daar wat afwisseling en tempo en groove, maar steeds met dezelfde sterke basis in het achterhoofd. Topmuzikanten en een topzanger die samenwerken en zeer fijne songs smeden. The Monophonics hebben mijn aandacht. Duidelijk tijd om ook hun vorige platen eens nader onder de loep te nemen, want muziek als dit smaakt 100% naar meer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ego Ella May - Honey for Wounds (2020) 1,5

5 mei, 14:24 uur

Een voor mij onbekende dame met een opening die duister is, maar ook wat mat (vooral in de zang). Table for One biedt heel luie muziek wat aan het einde wat meer los komt. Track 3 blijft wat te timide, ook Song for Bobby is te maat. Ook vocaal valt ze weinig op, is het gewoon wat te licht. Doe matheid, vlakke energie en ook wat saaiheid komt daarna niet meer los op van dit album. Song voor song, track voor track worden het eigenlijk steeds minder boeiend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Steve Spacek - Houses (2020) 3,0

4 mei, 13:06 uur

Het 'Dollar' op het album Space Shift liet mij kennis maken met Steve Spacek. In niks lijkt deze plaat op wat hij toen in 2005 bracht. De electronische invloeden zijn zoveel malen vergroot waardoor je belandt in een soort houseplaat met eclectische zompige beats. Niet genres waar ik veel verstand van heb, maar het klinkt allemaal toch best wel lekker moet ik zeggen. Maar verwacht dus zeker geen soul/funk meer van Spacek. Hier ga je op dansen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jacob Banks - For My Friends (2021) 2,5

4 mei, 13:04 uur

De stem is er, laat dat duidelijk zijn. Jammer is echter dat Jacob Banks het andermaal met te matig songmateriaal moet doen. Eerst is er nog wel die sterke, energieke opener. Maar daarna verzandt dit album toch te veel in rustig en vooral wat braaf werk. Hierdoor gaat het vrij korte album ook zeer onopvallend voorbij, verdwijnt het naar de achtergrond. En dat vind ik toch jammer, gezien de vocale capaciteiten van Banks.

» details   » naar bericht  » reageer  

Brad Brooks - God Save the City (2020) 2,0

4 mei, 13:02 uur

stem geplaatst

» details  

Malia - Garden of Eve (2020) 3,5

4 mei, 13:01 uur

Laat er één zaak duidelijk over zijn: Malia heeft een erg prettig en warm stemgeluid. Dat stemgeluid ligt als een prettige deken over dit hele album heen. Of er nu meer blues in te horen is (The Thrill is Gone, Death, Moving Away) of meer blazers (Me & My Girlfriend). Of het nu spannender is (Hope, Freedom at Last) of makkelijker (Last Show). Een fijn ritme heeft (Lord, I Feel So Bad) of juist rustig en sereen (Restoration). Eigenlijk valt alleen Two Seedlings me wat tegen, waarin op één of andere manier de zanglijnen me wat tegen staan. Maar over de gehele linie een fijne plaat.

» details   » naar bericht  » reageer