menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Reijersen. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Curtis Mayfield - Short Eyes (1977) 4,0

27 september 2021, 16:58 uur

stem geplaatst

» details  

The Bamboos - Hard Up (2021) 3,5

21 september 2021, 13:46 uur

Toch al enige tijd staan the Bamboos synoniem voor kwalitatief zeer sterke funkmuziek. Ze kiezen per album wel graag voor steeds een andere stijl, wat het ook interessant maakt. Dit Hard Up is weer wat meer straight-up-funk. Iets wat we meteen terug horen op opener en titeltrack Hard Up. Moeiteloos voortgezet met Power Without Greed. Fijn is het positieve While You Sleep, evenals het prima Nothing I Wanna Know About. De zwoele stem van Joey Dosik valt op bij It’s All Gonna Be O.K. en Tomorrow kent een goede energie. Ook volledige instrumentale nummers schromen ze niet of aanstekelijk refreintjes (The Thing About You). If Not Now is met Durand Jones en is echt een superleuke song. Een groot stuk rustiger is I Just Heard You Leaving toch wel en afsluiter Ride on Time heeft meer dan voldoende groove. Fijne plaat weer van the Bamboos.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jerome Thomas - That Secret Sauce (2021) 2,0

21 september 2021, 13:45 uur

Een EP’the voor Jerome Thomas. Kort, zoals een EP betaamt met That wat zangtechnisch wel erg veel op d’Angelo lijkt. Muzikaal verder best interessant. In Secret is meer groove te ontdekken met wat futuristische bliepjes. Ook op Sauce is duidelijk te horen dat er goed naar d’Angelo geluisterd is. Dan is er nog het smoothe Thanks, no Thanks, het aardige No Bs en de (wederom) d’Angelo sound-a-like Settle Down.

» details   » naar bericht  » reageer  

Celine Cairo - Overflow (2021) 3,5

21 september 2021, 13:44 uur

Celine Cairo ken ik al even, maar tot een echt overtuigende doorbraak is het voor haar nooit gekomen. Wat altijd buiten kijf staat bij haar muziek is de prachtige stem waar ze over beschikt. Die stem ontbreekt natuurlijk ook niet op dit Overflow en verwarmt je meteen al bij opener Bird Song. Mooi ook dat ze op dat nummer en het opvolgende Famous de muziek in dienst van de stem kunnen stellen. Ook als het muzikaal wat kleiner wordt zoals op The Fire blijft het staan. In contrast staan mijn inziens dan de wat overgeproduceerde nummers als Echoes en Holy War. Veel liever hoor een Celine Cairo zoals ze te horen is op de titeltrack, One Piece en Found A Light. Een album met meestal mooie songs en dus een paar mindere.

» details   » naar bericht  » reageer  

Leela James - See Me (2021) 2,5

21 september 2021, 13:44 uur

Het was alweer 2005 dat Leela James een sterke indruk maakt met haar debuutplaat en vooral met de begeleidende hitsingle Music. De kwaliteit van dit debuut heeft ze alle albums daarna nooit meer benadert. See Me is alweer album nummer 7 voor de soulzangeres en ik wil eigenlijk de conclusie meteen al melden: ook dit album komt niet in de buurt van het debuut. Daarvoor is de muziek op dit album té standaard. Het is allemaal wel gewoon fijn, maar ook allemaal zonder al te bijzonder te zijn. Daardoor verzandt je bij het beluisteren van de ene mwa, in de andere mwa. Van de ene niet al te verrassende song in de andere niet al te verrassende song. Zitten er dan echte misperen tussen? Nee. En zitten er dan echt opvallende topsongs tussen? Ook een nee.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jungle - Loving In Stereo (2021) 2,5

21 september 2021, 13:43 uur

Als je naar de muziek van Jungle gaat luisteren dan weet je dat er veel invloeden uit de disco komen. Dat is op dit Loving in Stereo niets anders. Dat is al duidelijk vanaf opener Keep Moving. Er zit dan vooral wat afwisseling in de details. Zoals koortjes (All of the Time), een rapper (Romeo), een wat meer timide sfeer (Lifting You) of een juist wat vuilere sfeer (Fire). De ene keer wat zompiger (No Rules), de andere keer wat meer rocky (Truth). Dan weer lichtvoetig (Just Fly, Don’t Worry) of juist dromerig (Goodbye My Love). Maar de disco wordt in mijn oren nooit echt los gelaten. Dat zorgt er aan de ene kant voor dat het album één gehele sfeer uitstraalt, aan de andere kant dat het wel allemaal wat op elkaar lijkt. Daarbij bekruipt mij door de eerdere albums van Jungle het gevoel dat ze dit allemaal eerder al eens beter hebben gedaan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Durand Jones & The Indications - Private Space (2021) 4,0

12 september 2021, 13:23 uur

Met het album America Love Call wisten Durand Jones & the Indications hun naam definitief te vestigen. Vergeet voor kwalitatief goede muziek ook hun debuutplaat niet, maar die bleef toch wat meer op de achtergrond. Op de albums waar steevast zowel gezongen wordt door Durand Jones als door Aaron Frazer hoorden we toen een sterk opgebouwde vintage soul sound. De vooruitgesnelde singles van dit album lieten een wat andere sound horen dan we gewend waren. Wat gelikter leek het vooral. Maar hoe pakt dit het gehele album door uit? Nou, het album start in ieder geval met het heerlijk sfeervolle Love Will Work It Out. Een nummer inclusief aanstekelijk refrein, een mooie relaxte sfeer met een fijne instrumentatie die warmte uit straalt. Het vocale en het muzikale gedeelte lijken ook precies goed samen te vallen. Dan klinkt het opvolgende Witchoo wel anders. Een nummer met een lekker ritme, een fijne energie en meer dan genoeg groove. De wat snelle zang past er ook nog eens heel goed bij. Private Space is daarna wat rustiger, met de falsetto van Aaron Frazer. Muzikaal weer uiterst smaakvol en sfeervol verpakt. More Than Ever dan, een zoet nummer dat balanceert op de grens van te zoet of precies zoet genoeg. Daarmee gelukkig niet minder sfeervol, want een mooie sfeer neerzetten kunnen deze mannen duidelijk wel. Het nummer Ride or Die is ook wat zoeter, mede door de falsetto in de zang. Een warm en fijn nummer. The Way That I Do is een meer disco-esque nummer. Een beetje meebewegen mag zeker wel op dit nummer. Reach Out brengt het tempo juist weer naar beneden. Andermaal mooi sfeervol en warm. Een prettige song en leuk spel tussen leading en backing vocals. Sexy Thang begint met lekker wat groove om daarna de brug over te steken naar veel rustigere vibe. Om dan weer moeiteloos de brug terug over te steken naar weer meer groove. Sea of Love kent meer ontspanning en is lekker relaxed. Waar het album afgesloten wordt met I Can See. Een even zo relaxte afsluiter van dit zeer sfeervolle album waar de warme sound de boventoon voert.

» details   » naar bericht  » reageer  

Latanya Alberto - The Royal Escape (2021) 1,5

4 september 2021, 08:40 uur

stem geplaatst

» details  

Children of Zeus - Balance (2021) 2,0

4 september 2021, 08:35 uur

stem geplaatst

» details