menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van musician. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019

Alice Cooper - Paranormal (2017) 4,5

26 augustus 2017, 09:20 uur

Wederom een klein pareltje van Alice Cooper.

Lekker stevig ook weer. Voor mij iets minder dan de vorige, Welcome to my nightmare 2. Die iets meer afwisseling en een aardig verhaal heeft.

Geweldig ook de lengte van het hoofdalbum (cd 1): 34 minuten. Als alles is gezegd en gedaan en de belangrijkste muziek tot een werkstuk samengevat, moet je het daarna vooral ook zo laten. Kort en krachtig lijkt mij dan de juiste uitdrukking.

Daarom begrijp ik het goed dat de twee nummers met de originele Alice Cooper band en de livetracks naar een 2e cd zijn verhuisd, als prima aanvulling op de hoofdact.

Cooper (bijna 70) blijft redelijk zichzelf en vocaal overeind. Hoewel ik de kritiek van diehards dat hij toch wel iets van zijn wilde haren begint te verliezen zou begrijpen. Ik vind dat zelf overigens helemaal niet erg, ik heb hem deze eeuw weer herontdekt en laat hem niet meer schieten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Phil Collins - Face Value (1981) 5,0

25 augustus 2017, 17:01 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

Steven Wilson - To the Bone (2017) 4,5

24 augustus 2017, 15:17 uur

stem geplaatst

» details  

Queen + Paul Rodgers - The Cosmos Rocks (2008) 3,5

24 augustus 2017, 10:44 uur

(reactie op ander bericht)


Het is echt stuitend hoe sommige mensen zich er op kunnen verheugen dat Deacon zich volledig uit de muziekbusiness heeft terug getrokken en sinds 1997 achter de geraniums zit.

En het liefst hadden gezien dat May en Taylor dit ook maar hadden gedaan.

De enige fout die het duo met The Cosmos Rocks heeft gemaakt, tenminste, ik zou het niet hebben gedaan, is dat de naam Queen als bandnaam wordt gebruikt. Hadden zij zichzelf op dit album May, Rodgers & Taylor genoemd hadden sommigen The Cosmos Rocks vermoedelijk ook wel een wat hogere waardering gegeven.

Dat Mercury de belangrijkste zanger en bovendien frontman/blikvanger van Queen was, is onmiskenbaar.

Dat de band bestond uit 4 componisten met behoorlijke onderliggende ervaring met een redelijk aandeel in de totale productie, wordt wel eens vergeten.
Terwijl in de eerste Queen jaren de onderlinge samenwerking, inclusief afwisselende zang, nog zo werd geprezen.

Queen heeft ook hele slechte periodes gehad, ik hoef The Game, Flash Gordon en Hot Space maar even te noemen.
Mercury's solowerk ook niet altijd evenwichtig, mag ik het zo voorzichtig uitdrukken.

In dat kader, valt The Cosmos rocks nog heel erg mee, eerlijk gezegd.
Ups & downs, voor alle leden van de band.

Brian May heeft verdienstelijke solo albums gemaakt en is ontegenzeggelijk een goed gitarist. Net zo goed als dat Taylor een prima drummer is en Deacon goed baste.

Ik kan mij niet voorstellen, dat het drietal niet in staat zou zijn (of niet zou mogen om) prima albums af te leveren, ongeacht de samenstelling. En ongetwijfeld zitten daar dan weer betere en slechtere albums tussen, geheel conform de grillige carrière van de band.

Maar uitsluitend Mercury heilig verklaren en de anderen afschrijven is geheel misplaatst, onnodig en geen terechte stellingname gezien het gezamenlijke Queen-verleden en dus geschiedvervalsing. The Cosmos Rocks wordt daarmee ook geen recht gedaan.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Steve Miller Band - Book of Dreams (1977) 4,5

18 augustus 2017, 08:43 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Pearl Jam - Lightning Bolt (2013) 4,0

18 augustus 2017, 08:42 uur

stem geplaatst

» details  

Bruce Springsteen - The Promise (2010) 4,0

15 augustus 2017, 20:46 uur

Beluisteren was weer eens een hele beleving!

Helemaal geen slecht album, hoe is het toch mogelijk dat het officieel zo lang achter slot en grendel heeft gelegen.

Ik bevind mij in een met enige regelmaat terugkerende depressie: zoveel albums, hoe kun je dat ooit nog allemaal draaien en dan ook nog hoe vaak.
Dan dwing ik mijzelf tot een ad random keuze, vandaag dan toevallig The Promise.

En ik stelde de vraag hoe vaak ik het album eigenlijk heb beluisterd, sinds het verschijnen in 2010. De eerste weken gaat het nog goed en dan heb je er lol in. En dan vragen al snel nieuwe albums nieuwe aandacht.
En ze eindigen allemaal in mijn archief en komen dan nog "sporadisch" aan de beurt. Het is een onontkoombaar lot, voor eigenlijk alle albums. Traditioneel en geliefd (ouder) werk wil er nog wel eens aan ontsnappen en zijn vaker "aan de beurt".

Ik weet niet of het een herkenbaar verhaal is..

The Promise verdient gewoon beter, het geeft nooit de indruk van leftovers die klinken als een demo met een rammelende geluidskwaliteit: het is een album dat in normale omstandigheden (als enkel album) gewoon uitgebracht zou zijn in 1976 (het andere deel in 1977) en dan vermoedelijk ook bijbehorende Springsteen status zou hebben gekregen. In het verlengde van Born to Run en Darkness on the edge of Town.

Maar ja, het lag dus tot 2010 in Springsteen's eigen archief ongedraaid mooi te wezen. Zie je, Bruce heeft zelf ook last van niet meer terug te zoeken na netjes opbergen. Het niet meer kunnen krijgen van de status "klassieker" is evenwel het enige dat aan The Promise ontbreekt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Redbone - Already Here (1972) 3,5

12 augustus 2017, 10:56 uur

Dat hier nu nog nooit iemand een bericht bij heeft geschreven.
De hoes was voor mij altijd al een buitengewoon intrigerende maar pas nu heb ik eindelijk eens het bijbehorende album voor het eerst gehoord.

De band en veel nummers zijn uiteraard bekend, maar Already Here was een slecht album om aan te komen, anders dan tegen veel te veel geld.
Daar is recent verandering in gekomen, Already Here is met Wovoka (1973) en Beaded dreams through turqoise eyes (1974) in één dubbelalbum gezet. Digitaal geremasterd en tegen een schappelijke prijs.

Redbone is een hele oude band waar oude mumeërs alleen maar hele oude herinneringen kunnen hebben. Na 1975, na een vijftal jaar hits en hitjes, verdween de band volledig uit beeld (uit elkaar in 1977).
De originele leden Lolly Vegas en Tony Bellamy zijn allang overleden.

Dat leidt tot een nogal verwrongen beeldvorming: vier stoere en beschilderde indianen, die nooit meer zijn veranderd, terwijl er feitelijk in 2017 nog maar 1 oude actieve krijger is terug te vinden.

Voor mijn gevoel dient de muziek bij Redbone altijd een afgewogen combinatie te zijn, van (soft-)rock, (religieuze) native invloeden, wat latin, cajun en zelfs orchestrale bijdragen.

Maar dat heb je natuurlijk in soorten en maten en het één is beter dan het andere. Het geheel zou je het idee van een modern Indiaans concert moeten geven, mooi ergens op de plains van de VS.

Het voorgaande album Message from a drum (1971) had meer native invloeden en voldoet wellicht beter aan die gedachte.
Toch zijn de songs op Already here niet slecht en valt er ook niet aan te twijfelen welke band hier speelt.

Fais-do een bekende en stuwende opener. De funk in Condition your Condition zorgt er voor dat de aandacht er bij blijft. Maar er zijn ook gewoon mooie songs als Where is your heart. Een zeer sterk en opvallend epos met de titelsong, een lange jam met psychedelische toevoegingen. Alleen Good enough for Jesus is een skipmoment.

We were all wounded at Wounded Knee, Redbone's grootste kraker in Nederland ooit (1973) was een losse single, valt chronologisch precies tussen dit album en Wovoka. Hoewel het nogal een misser was dat het nummer nooit officieel op een album is verschenen, heeft de nieuwe digitale remaster de klassieker nu toegevoegd aan Wovoka.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nico Haak - 16 X Raak (1988) 3,5

Alternatieve titel: 16 X Raak Met Nico Haak, 11 augustus 2017, 20:16 uur

stem geplaatst

» details