menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van musician. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019

Bryan Adams - Waking Up the Neighbours (1991) 3,0

23 januari 2017, 08:36 uur

Ik deel de kritiek inzake te lang, teveel en beter (heel) wat mindere nummers weggelaten.

Reckless was een aardig album. Het probleem dat ik met Adams een beetje heb, is dat het een te hoog meeblêr gehalte heeft, weinig subtiel ook is. Als de songs gemiddeld goed zijn, zoals Reckless dat toch nog wel heeft, en niet veel langer duurt dan 35, 40 minuten, is er nog wat voor te zeggen.

Maar per saldo mist Waking up the Neigbours teveel songs die voldoende aanspreken en dan wordt het een soort van langdurige brei die niet leidt tot veelvuldig opzetten van het album. Rockmuziek voor de "grote massa" vind ik verder prima. Maar voor mij ontbreekt bij Adams de aantrekkingskracht die bijvoorbeeld Bruce Springsteen of Tom Petty wel hebben.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Jam - Dig the New Breed (1982) 4,0

23 januari 2017, 08:36 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

Joe Jackson - Big World (1986) 4,5

14 januari 2017, 21:58 uur

Hij stond hier nog maar een jaar of 7 in de belangstelling, maar voor je gevoel was het in 1986 al jaren langer.

Onvermoeibaar, met regelmaat nog de snelheid van Look Sharp maar af en toe ook een ballad van Nigh & Day. Composities en uitvoering ruim voldoende.
Ik heb eigenlijk helemaal geen klachten over dit album.

Toch lijkt/leek hij in 1986 al een beetje over zijn hoogtepunt heen, zijn roem, zijn beoordelingen. Ik herinner het mij uit die tijd en hier lees ik het bijvoorbeeld aan het aantal dalende stemmers dat Jackson heeft overgehouden: Night & Day 400, Body & soul 254, Big world 120 en opvolger Will power zelfs slechts 31.

Toegegeven, hij wisselde ook wel eens van stijl en koos ook voor sterk verschillende opname technieken en methodes. Maar hoewel fraai, vind ik Body & Soul per saldo wat aan de trage kant, iets wat Jackson op Big World heeft willen wegpoetsen. De songs zijn korter, puntiger en in de regel met meer vaart. Het mist daarentegen weer de uitbundige productie van B&S, hoewel die in de basis nog steeds hoogstaand is.

Heb Big World ten onrechte wat jaartjes overgeslagen. Als ik het moet beoordelen, zou ik het album zonder twijfel tot de beste 5 van Jackson willen rekenen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Status Quo - The Frantic Four Reunion 2013 (2013) 4,0

Alternatieve titel: Live at Hammersmith Apollo, 6 januari 2017, 21:22 uur

Ik kan mij de drive wel voorstellen, de vier mannen die het oude succes van de jaren '70 als kwartet nog eens over wilden doen. Het ging om de concerten, de lol van het muziek maken.

Vooral nu vrij plotseling Rick Parfitt recent is overleden, bleken de optredens eigenlijk ook gelijk het definitieve einde van de band in te luiden.
Wat het mooi maakt, dat ze het toch nog hebben gedaan.

Hoewel muzikaal er verder weinig aan de hand is, het enthousiasme aanwezig en er voor Quo liefhebbers natuurlijk veel te halen, verbaas ik mij er een beetje over, dat de set nogal overeen komt met Status Quo Live (1977).

Sterker nog, ik haal daar een puntje voor af. Want als je dan toch denkt voor het laatst in deze samenstelling te zullen spelen, en je hebt zoveel geweldige hits gehad in de jaren '70, dan mis ik er eigenlijk nogal wat.

En had de originele live dubbelaar dan nog tenminste Roll over lay down, hun grootste klassieker schittert hier door afwezigheid.
En dat geldt natuurlijk ook voor Paper plane, Mean girl, Caroline, Break the rules, Mystery song, Rockin' all over the world, Again and again en Whatever you want. Als kleine greep uit het immense oeuvre aan hits.

Daar hadden de trouwe fans wel een beetje recht op en als al natuurlijk niet alles kon worden gespeeld is daarentegen een herhaling van zetten van het Live album uit 1977 bij mij in ieder geval niet favoriet: die LP's hadden we al in huis en, tegen elkaar afgezet, waren ze toen iets beter ook.

» details   » naar bericht  » reageer