menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van frolunda. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

IDLES - Brutalism (2017) 4,0

Alternatieve titel: Five Years of Brutalism, 30 oktober 2018, 00:37 uur

stem geplaatst

» details  

The Jesus and Mary Chain - Darklands (1987) 3,5

29 oktober 2018, 22:38 uur

Tweede album van het Schotse the Jesus and Mary chain en toch wel een flinke omslag met hun memorabel debuut.De feedback/distortion is grotendeels verdwenen en daarvoor in de plaats krijg je een sfeervolle,doomy en rustige sound.Gelukkig is het songmateriaal wel op niveau maar voor mij had het af en toe wel wat krachtiger en harder gemogen.
De twee singles Happy When It Rains en April Skies zijn de sterkste songs en voor de rest staan er nog wel wat mooie songs tussen maar in zijn geheel vind ik Darklands toch wel wat minder dan Psychocandy.
En misschien vonden de broeders Reid dat zelf ook wel want de opvolger Automatic was weer een stuk beter in balans .
Goed album maar de anderen waren heel goed.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nine Pound Hammer - Sex, Drugs and Bill Monroe (2008) 3,5

27 oktober 2018, 17:03 uur

stem geplaatst

» details  

Cattle Decapitation - The Harvest Floor (2009) 2,0

26 oktober 2018, 17:36 uur

stem geplaatst

» details  

Chris Stapleton - From a Room, Vol. 1 (2017) 4,0

25 oktober 2018, 23:42 uur

Prima eerste opvolger van zijn magnifieke debuut Traveller,die misschien niet helemaal dat niveau haalt (alhoewel ik per draaibeurt steeds meer begin te twijfelen) maar ook zeker geen moment teleurstelt.
From a room vol. 1 klinkt in eerste instantie wat losser en vrijblijvender dan zijn voorganger maar al snel kom je er achter dat de kwaliteit van de songs weer erg hoog is.
Daarnaast zorgt Dave Cobb weer voor een goede productie en zijn de vocalen en teksten van Chris Stapleton weer van grote klasse.
Voor het merendeel levert dat weer uitstekende country op maar ook zijn flirts met rock (Second One to Know) en blues (Them Stems) zijn zeer geslaagd.
Derhalve opnieuw een geweldig album van één van de meest belovende en getalenteerde (Country)artiesten van de laatste jaren.
Staat ook bovenaan op mijn lijstje om live te gaan zien.

» details   » naar bericht  » reageer  

Chris Stapleton - Traveller (2015) 4,5

25 oktober 2018, 23:42 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Eric Church - Desperate Man (2018) 3,5

24 oktober 2018, 18:13 uur

stem geplaatst

» details  

Dawn Brothers - Classic (2018) 3,5

24 oktober 2018, 16:03 uur

(reactie op ander bericht)



Helemaal mee eens wat het eerste betreft want dit is gewoon één van de beste uit Nederland afkomstige albums van het moment.De Dawn brothers zijn duidelijk gegroeid ten opzichte van hun eerste plaat.De raakvlakken met the Band (wat ik overigens prima vind) zijn er nog steeds maar er is deze keer een flinke en lekkere scheut soul aan toegevoegd en ook schuift het viertal uit Rotterdam steeds meer richting eigen geluid.
Ook wordt er prima gemusiceerd op Classic en ook de zang bevalt me prima.
Dit alles resulteert in sterke songs als Holy Water,Summer jam en How come maar eigenlijk is het niveau van alle nummers vrij hoog.Slechts af en toe weten de Dawn brothers niet helemaal te overtuigen doordat (tenminste die indruk heb ik) ze soms misschien iets te veel willen.
De uiteindelijke score is echter goed en ik sluit een verhoging in de toekomst zeker niet uit.
Erg lekker album.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ramones - Animal Boy (1986) 3,5

22 oktober 2018, 23:01 uur

Een wat onevenwichtige maar toch ook wel goed album,mede door (voor Ramones' doen) de afwisseling in de nummers.Wat voor Animal boy ook mee helpt is dat de plaat in de vorm van My Brain Is Hanging Upside Down (Bonzo Goes to Bitburg) en Something to Believe In twee absolute krakers bevat.Verder nog een handvol aardige nummers waarvan de opener Somebody Put Something in My Drink de beste is.
Er zitten ook nog wel wat zwakkere songs tussen en ook over de productie heb ik zo nu en dan mijn twijfels maar over het algemeen is dit toch een lekkere combinatie van punk en rock,al is het in de oeuvre band slechts een middenmotor met een paar uitstekende uitschieters.

» details   » naar bericht  » reageer  

Whispering Sons - Image (2018) 4,0

22 oktober 2018, 18:38 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Kurt Vile - Bottle It In (2018) 3,0

19 oktober 2018, 11:31 uur

stem geplaatst

» details  

Evan Johns and the H-Bombs - Bombs Away (1989) 3,5

18 oktober 2018, 00:59 uur

Onlangs voor een zeer zacht prijsje kunnen aanschaffen (lang naar op zoek geweest),al ken ik Bombs Away al sinds zijn release.Dit,volgens mij derde album van Evan Johns and the H-Bombs haalt het dan misschien niet bij zijn briljante voorganger Rollin' Through the Night (1986) maar komt wel een heel eind.
De aanstekelijke combinatie van opzwepende Rock n roll,Surf,Rockabilly,Country,Punk en een klein beetje blues is ook hier weer zeer geslaagd en de krachtige,fijne stem van Evan Johns doet de rest.
Daarnaast is Evan natuurlijk ook een uitstekende gitarist maar dat onderdeel vind ik hier wat minder uit de verf komen.Niet door zijn spel maar door de eindmix waarbij de solo's gewoon te ver naar achteren zitten.
Een ander puntje van kritiek is dat Bombs away net iets te veel vrolijke niemendalletjes bevat,dat gedeelte was op zijn voorganger,net als de productie toch iets beter verzorgd.
Voor het overige is er weinig mis met dit album getuige nummers als Love is gone,Twister county en Tired of Trash die toch weer prima aanvullingen op het genre zijn.
Wel jammer dat dit meteen zijn laatste echt goede plaat was en hij er inmiddels (11-03-2017) helemaal niet meer is.

» details   » naar bericht  » reageer  

IDLES - Joy as an Act of Resistance (2018) 4,0

17 oktober 2018, 16:31 uur

Volgens mij gezien op Down the rabbit hole maar die connectie maakte ik pas toen ik deze cd al een aantal keren gehoord had.En wat ik hoorde beviel me prima,IDLES komt met een messcherpe combinatie van Rock en Punk (waar ook zeker het idealisme niet vergeten wordt) die ook nog flink wat afwisseling bevat.
En de songs zijn ook gewoon goed tot zeer goed,vooral Never Fight a Man with a Perm,Samaritans,Gram Rock en Cry to me bevallen me uitstekend terwijl Love song gewoon erg leuk is.Echt mindere nummers vind er sowieso niet opstaan.
Verder (in verhouding) een mooi eigen geluid en een sterke productie.De zang van Joe Talbot vind ik niet het sterkste gedeelte van de band uit Bristol (VK) maar daar staat weer tegenover dat ie een heel herkenbare stem heeft en ook (en dat is in dit genre weleens anders) goed verstaanbaar is.En dat komt weer goed uit want ook de teksten op Joy as an Act of Resistance zijn meer dan de moeite waard.
Geweldige plaat.

» details   » naar bericht  » reageer  

Monster Magnet - Mindfucker (2018) 3,0

10 oktober 2018, 16:57 uur

Niet zo slecht/matig als sommige reacties hier doen vermoeden maar een topper in hun oeuvre is Mindfucker ook zeker niet.Daarvoor speelt Monster magnet op hun nieuwste album toch te veel op safe en is de kwaliteit van het songmateriaal iets te wisselvallig.
Verder komt de psychedelische freak kant van de band op deze plaat te weinig naar voren en is het toch meer (al een tijdje trouwens) 'straight' rock wat de klok slaat.
Gelukkig zijn daar dan nog altijd Soul,Want some,When the Hammer Comes Down en de titelsong,vier sterke nummers die Mindfucker ruimschoots naar de goede kant van de score te tillen.Ook de mooi opgenomen gitaarsolo's zijn een pluspunt dus voor de echte Monster Magnet fans is dit weer min of meer een must.
Ruim voldoende tot goed.

» details   » naar bericht  » reageer  

Skids - Days in Europa (1979) 3,5

9 oktober 2018, 23:16 uur

Iets minder sterk dan zowel zijn voorganger als opvolger maar teleurstellen doet Days in Europe zeker niet,al is het inderdaad wel allemaal wat wisselvalliger.
Toch bevat deze tweede van de Skids genoeg momenten om hier uiteindelijk het predicaat goed op te plakken.De eerste twee songs zijn al meteen prima te noemen waarbij de Charade-Enola gay connectie me ook al direct opviel.Daarna blijft de band lekker door rocken maar zakt het niveau wel zo nu en dan.
De uitstekende single Masquerade ontbreekt bij mij helaas (mijn exemplaar is onderdeel van de box the Virgin years,waar het nummer overigens wel bij zit) maar met sterke bonus nummers als Out of Town,Vanguard's Crusade en de cover All the young dudes weet de Skids ook in het tweede gedeelte te overtuigen.En dat heb ik het absolute hoogtepunt van het album Working for the Yankee Dollar nog geeneens genoemd.
Goede plaat derhalve met een krachtige combinatie van punk en rock en een net nog gezonde dosis Schots nationalisme.
Hun onlangs uitgebrachte comeback album Burning cities,uiteraard zonder Stuart Adamson is trouwens ook helemaal niet verkeerd.

» details   » naar bericht  » reageer  

Low - Double Negative (2018) 3,0

5 oktober 2018, 16:17 uur

stem geplaatst

» details  

Justin Townes Earle - Kids in the Street (2017) 3,5

5 oktober 2018, 16:16 uur

stem geplaatst

» details  

Mudhoney - Digital Garbage (2018) 3,5

2 oktober 2018, 17:35 uur

Valt inderdaad niet tegen dit.Volgens mij mijn eerste Mudhoney plaat sinds Piece of cake en die is alweer uit 1992.
Digital Garbage begint nog wat povertjes en weinig verrassend maar na de eerste twee nummers wordt het allemaal een stuk beter en krijgen we flink wat sterke nummers voorgeschoteld.Lekkere sound ook en de band heeft er duidelijk zin in.Vooral Kill Yourself Live,Night and Fog en Prosperity Gospel kunnen me erg bekoren en zijn ook tekstueel lekker scherp en ironisch.Je hoort ook nergens aan de plaat af dat de band er al zo'n dertig jaar op heeft zitten en wellicht wat op de automatische piloot opereert.
Nee dit is gewoon lekkere ''underground' gitaarrock waar de sleet voorlopig nog niet op te lijkt zitten.
Prima album.

» details   » naar bericht  » reageer