menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Sake. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

The Dear Hunter - Antimai (2022) 4,0

5 juli 2022, 14:44 uur

Ik ben in de achtergrond van deze albums gedoken, ABDrums. Er is inderdaad een verbinding met The Indigo Child. Het speelt zich in dezelfde wereld af!

In het kort: The Indigo Child is een geloof waar vooral de lagere lagen van de bevolking (van de stad Antimai) zich aan verbinden. De elite van Antimai aanbidden daarentegen vooral "XCV", de huidige regent in de binnenste ring (Ring 1: Tower). Ergens wringt dit, maar dit komt (nog) niet aan de orde in dit album per sé.

Voor de volledigheid wil ik julie de achtergrondinfo van de nummers (Rings) niet ontnemen:
Dit album is in z'n geheel te zien als 50 minuten aan wereldschetsen, waarbij elke laag van de stad uitgelegd wordt en de rol van diegenen die daartoe behoren.

We starten in de armoedige laag van de bevolking in Ring 8.
Ring 7 en 6 draaien om industrie en voedselvoorziening van Antimai.
In 5 werkt de middenklasse in de hoop ooit te mogen promoveren naar een hogere rang, iets was in de praktijk weinig voorkomt.
Daarboven in Ring 4 worden de leden van de militie/handhaving getrained, die met ijzeren vuist de andere ringen in het gareel houden.
Ring 3 behoort tot de elite, de spirituele en politieke leiders van Antimai. Deze leven in luxe en buigen zich over de verdeling van het schaarse eten binnen Antimai. Hierbij doen ze vooral zichzelf niet tekort.
Ring 2 was ooit bedoeld als gebied waar alle voedsel geproduceerd en geoogst kon worden voor de hele stad, maar nadat op steeds grotere schaal ingebroken werd in deze ring, is deze in zn' geheel afgesloten van andere ringen en heeft de natuur het heroverd.
Dit brengt ons bij Ring 1: de toren waarin de alleenheerser van Antimai gezeteld is. XCV, vermoedelijk de 95ste regent van de stad, heeft een leger van bedienden, maar heeft niemand van gelijke macht naast zich.

Het album eindigt niet met een mooie fade-out en de laatste maat voelt enigszins abrupt aan. Dit is met opzet, aangezien het geplande vervolg hier weer naadloos op aan hoort te sluiten. Heel verhaal, je moet er maar van houden. Misschien niet verrassend na deze lap tekst, maar ik kan het wel waarderen. Nou vooruit.. maar alvast een halfje erbij dan.

» details   » naar bericht  » reageer