menu

Hier kun je zien welke berichten FelipeGutiérrez als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ares - Zolang de Wereld Draait (2013)

4,0
Je kan duidelijk merken dat Ares is gegroeid sinds zijn EP ''Dichterbij'' die hij in 2012 uitbracht. Ares viel op door zijn originele teksten en zijn leeftijd, en werd sinds zijn deelname aan het TV programma ''The Next MC'' door velen gezien als misschien wel het grootste talent in de Nederlandse hiphop scene van dit moment.

Dit voorproefje op zijn debuutalbum ''Roadtrip'', dat dit jaar nog zal uitkomen, is van hoog niveau vergeleken met wat er tegenwoordig wordt uitgebracht in de Nederlandse hiphop scene. Ares rapt over de dingen die bij zijn leeftijd passen. Bier, meiden en chillen met vrienden staan centraal in zijn tracks. Ook al zijn dat de meest voorkomende onderwerpen, stoort dit niet. Voornamelijk door zijn goede flow en slimme wordplay blijf je geboeid luisteren. Het is duidelijk te horen dat de jonge Brabander veel luistert naar de Amerikaanse rapper Mac Miller. Ook is hij niet alleen qua stijl te vergelijken, maar ook met het feit dat Mac Miller en Ares allebei werken zonder hulp van grote platenmaatschappijen.

Deze EP is zeker het luisteren waard, en zal menig persoon er zeker toe aan zetten om zijn debuutalbum Roadtrip aan te schaffen later dit jaar. We zullen ongetwijfeld nog veel van de jonge MC gaan horen, die op de goede weg is om heel hiphop waarderend Nederland te gaan veroveren

4,5/5

Mac Miller - The High Life (2009)

3,5
Mac Miller - The High Life

Het is alweer 4 jaar geleden dat Mac Miller zijn mixtape ''The High Life'' uitbracht. Met de bekende vrolijke nummers zoals we van hem gewend waren. Het is ook jammer dat hij later een wat andere stijl gebruikte zoals we al zagen op ''Macadelic'' en wat te horen valt van zijn nieuwste singles wordt ''Watching Movies With The Sound Off'' ook een album met wat volwassener nummers en minder vrolijke, soms zelf wel wat stoner muziek zoals bijvoorbeeld op deze mixtape.

De mixtape begon goed, de tracks 1 t/m 9 klonken allemaal wel goed. Het is daarom ook jammer dat het 2e deel van de mixtape duidelijk van minder niveau was dan de eerste tracks. Er zaten 2 uitschieters tussen getiteld Cruise Control, (met overigens een fijne bijdrage van Wiz Khalifa) en Another Night. Jammer is dat zeker, want hier had meer ingezeten. Maar aan de andere kant, Mac was nog jong, wat hij nog steeds is, dus voor een MC van zijn leeftijd is dit wel een goede mixtape.

Uiteindelijk toch iets te langdradig, dus daarom is mijn uiteindelijke stem een 3,5

Tyler, the Creator - Cherry Bomb (2015)

1,5
Het eerste smetje op een tot nu toe geweldig jaar voor hiphop. Ik had nog hoop voor Tyler na Wolf wat ik best een vermakelijk album vond, maar dit heeft me echt teleurgesteld. Ik heb altijd begrip en respect voor de meningen van andere mensen, maar wie dit een topplaat vind kan ik niet begrijpen.... de volgende misser uit het OF kamp na het teleurstellende tweede album van Earl.