menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van WoNa. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024, april 2024, mei 2024, juni 2024

gglum - The Garden Dream (2024) 3,5

31 maart, 20:57 uur

Zangeres Ella Smoker laat onder haar artiestennaam gglum een aantal verschillende kanten van haar muzikale zijn zien en uiterst succesvol. Natuurlijk, ze doet de naam gglum eer aan, maar laat ook duidelijk zien deze tienerfase voorbij te zijn. Er is veel meer diepgang dan ik ben alleen en zielig en begrijp het allemaal niet zo goed. Samen met producer Karma Kid verkent ze allerlei invalshoeken die samen leiden tot een zeer prettige en gevarieerde plaat. Misschien wel meer waard dan 3,5 ster. Nog even afwachten.

» details   » naar bericht  » reageer  

MOOON - III (2024) 3,5

28 maart, 09:41 uur

In mijn recensie op WoNoBlog vergelijk ik de heren van Mooon met paleontologen. De bouwstenen uit een bekende song worden "opgegraven" en hersteld zoals de paleontoloog dino's in elkaar zet. Achteraf was het beter geweest, de vergelijking te maken met een video artiest die van het skelet een weergave, een beeld bouwt.

Zo lijkt Mooon te werk gegaan te zijn op iii. Bekende elementen nemen uit bestaand werk, de molenwiek akkoorden van Pete Townsend, de gitaarpartij uit 'Gloria', etc., etc., om daar, zeer succesvol iets nieuws mee te bouwen. Smaakvol en met grote liefde.

Een eigen smoel is daardoor ver te bekennen, zou je zeggen Ducoz, maar je kunt ook de hoes als symbool zien voor het eigen smoel. Veel van de voorbeelden uit de periode 1965-69 verdwijnen langzaam van de aarde. Staat de hoes daar dan symbool voor of komt de nieuwe generatie uit de mist van de tijd naar voren om, eigen smoel en al, het stokje over te nemen?

Prima plaat overigens.

» details   » naar bericht  » reageer  

Habitants - Alma (2024) 4,0

27 maart, 08:38 uur

Prachtige sfeerrijke plaat waarin symfonische rock, triphop en de sprookjeswereld zeer succesvol samenkomen. Ja, ook ik hoor The Gathering, maar Habitants is veel sterker dan deze band. Variatie en klankkleur komen zeer goed over, zeker als alle invloeden in één nummer samenkomen. Alma overtuigt op alle fronten, behalve die hoes dan inderdaad. (En, is het Alma Mahler op de foto?)

» details   » naar bericht  » reageer  

The Bony King of Nowhere - Everybody Knows (2024) 4,0

12 maart, 09:20 uur

Mooie plaat. Tot deze had ik nog nooit muziek van deze singer-songwriter gehoord, maar het bevalt me uitstekend. Met dank aan het interview in Oor. Nu mag Bram Vanparys zeggen wat hij wil over zijn invloeden, maar Radiohead staat natuurlijk in grote letters op zijn voorhoofd geschreven. Dat geeft niets, Het gaat er om wat hij daar mee doet en dat doet niet heel veel onder voor 'Wall Of Eyes'. Het is iets toegankelijker, dat wel. Meer liedjes dan experiment, dat wel volop aanwezig is. Everybody Knows staat op mijn lijstje van platen om aan te schaffen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Donna Blue - Into the Realm of Love (2024) 4,5

8 maart, 15:57 uur

Over groei gesproken. Van Marlène Dietrich in een donker cabarethol in Berlijn tot slowsurf, Franse zuchtmeisjes, Nancy Sinatra, de bas van Serge Gainsbourg en Air en film soundtracks uit de jaren 60, dit alles en meer zit verweven in de nieuwe songs van Donna Blue. Ik had een goed album verwacht, maar ben meer met stomheid geslagen. Wat een mooi album.

» details   » naar bericht  » reageer  

Real Estate - Daniel (2024) 3,5

6 maart, 10:20 uur

Een heel prettig album en bij nadere beluistering een stuk steviger dan ik eerst dacht. Dit zit hem in al die prachtige details in de arrangementen, waar steeds weer iets verrassends opduikt. Bij mij is de manier waarop een Real Estate album landt altijd hetzelfde. Er lijkt niets te gebeuren. Soms blijft dit ook zo en komt voor mij de muziek niet tot leven. Bij 'Atlas' en nu 'Daniel' gebeurde dit wel. Een heel prettig album; o, dat schreef ik al.

» details   » naar bericht  » reageer