menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Duco van Deugen. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021

Boston - Third Stage (1986) 4,0

vandaag om 11:56 uur

Derde album van de groep die inmiddels alleen nog bestond uit de harde kern, namelijk Tom Scholz en Brad Delp. Als gevolg van zakelijke strubbelingen zit er liefst 8 jaar tussen deze LP en hun vorige. Dat stond het succes echter niet in de weg. Ook deze plaat bereikte weer de nummer-1 positie in de VS.
Er werden diverse singles van getrokken, waarvan "Amanda" de meest succesvolle was over de hele wereld. Dit is tevens het eerste album waarbij de 'puristen' van Boston gebruik maken van synthesizers.

Geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Een dikke '4' voor dit album.

» details   » naar bericht  » reageer  

Boston - Don't Look Back (1978) 4,0

gisteren om 11:51 uur

Tweede album van de groep die tot op de dag van vandaag een soort cultstatus heeft.
Het was lastig om het succes van hun debuut-LP te evenaren, maar toch lukte dat vrij aardig. In de VS werd zelfs de nr-1 positie bereikt.
Ik vind de plaat goed in balans. Er zijn eigenlijk geen zwakke nummers of zwakke momenten te bekennen. Er werden meerdere singles van getrokken, waarvan het titelnummer het meest succesvol bleek in diverse landen.
De opname-techniek van Boston heeft mij altijd wel aangesproken. In veel nummers lijkt het alsof de zanger achterin de kamer staat en alle moeite moet doen om boven de instrumenten uit te komen. Op de een of andere manier geeft dat zo'n nummer wat extra spanning.

Geluidskwaliteit van de plaat is zeer goed te noemen. Beslist een '4' voor dit belangrijke album.

» details   » naar bericht  » reageer  

Paul McCartney & Wings - Band on the Run (1973) 5,0

afgelopen maandag om 12:08 uur

Wordt in brede kring beschouwd als het beste album van Wings. Sloeg toentertijd ook in als een bom. De nogal aparte 'criminele' hoes van de plaat zal zeker zijn steentje hebben bijgedragen aan de opmerkelijke introductie en de eerste indruk bij het grote publiek.
Ik vind dit typisch een tijdloos album dat eenmaal per jaar nog even gedraaid moet worden. Het algemene niveau is ongebruikelijk hoog. Nummers als "Band on the Run", "Jet", "Mrs Vandebilt" zouden niet misstaan hebben op de LP "Abbey Road".
Vrijwel geen bekende meewerkende namen deze keer. Zowat alle instrumenten werden bespeeld door de bandleden van Wings zelf.

Geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Zonder aarzeling '5' voor dit iconische album.

» details   » naar bericht  » reageer  

Wings - Venus and Mars (1975) 4,0

afgelopen zondag om 12:12 uur

Nog niet op het niveau van "Band on the Run", maar naar mijn mening beslist één van de betere albums van Wings. Er werden dan ook diverse singles van deze LP getrokken. De meest succesvolle hiervan is "Listen to what the Man Said" (nr 1 in de VS).
Deze keer weinig grote namen die meewerkten aan de plaat. De bekendste is wellicht Dave Mason (ex-Traffic).
Leuk om het sterke (vaudeville) nummer "You Gave me the Answer" te beluisteren. Kon zomaar een broertje zijn van het legendarische "When I'm Sixty Four".
Beste twee nummers naar mijn smaak: "Medicine Jar", "Listen to what the Man Said".

Geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Toch wel een '4' voor dit album uit 1975.

» details   » naar bericht  » reageer  

Wings - Back to the Egg (1979) 3,5

afgelopen zaterdag om 11:50 uur

Toentertijd verplichte aanschaf voor mij, want tja, het was immers een LP van Paul McCartney & Wings. Later zou blijken dat dit hun laatste studio-album zou zijn.
Ik vind de plaat niet erg in balans. Een topnummer als "Getting Closer" wordt afgewisseld met een mislukt rock & role-nummer als "Spin It On". We wisten allang dat McCartney van alle markten thuis was, maar waarom die drive om dat steeds krampachtig te willen bewijzen?
Er werden diverse singles getrokken van deze LP, maar alleen het al eerder genoemde "Getting Closer" werd hier en daar een bescheiden hitje voor de band.
Aan bekende meewerkenden geen gebrek. Om er enkele te noemen: Hank Marvin, Pete Townshend, Ronnie Lane, Gary Brooker.

Geluidskwaliteit is goed tot zeer goed te noemen. Ik kom helaas niet verder dan '3.5'.

» details   » naar bericht  » reageer  

Paul & Linda McCartney - Ram (1971) 4,5

30 april, 12:28 uur

stem geplaatst

» details  

38 Special - Wild-Eyed Southern Boys (1980) 4,0

29 april, 12:17 uur

Deze LP ooit in een opwelling gekocht begin jaren '80 en nooit spijt van gehad. In de EU vooral bekend van de hit "Hold on Loosely". Persoonlijk vind ik het meeslepende "Hitting and Running" de beste track. Het geluid van de band doet enigszins denken aan ZZ Top en dat is zeker geen minpunt.
Geluidskwaliteit van de LP is goed te noemen. Toch wel een '4' voor dit album.

» details   » naar bericht  » reageer  

Chicago - The Heart Of... (1989) 3,0

22 april, 11:32 uur

Beperkte verzamelaar van de groep die aanvankelijk Chicago Transit Authority heette. Tegen die groepsnaam kwam het stadsbestuur van Chicago in het geweer, omdat deze te veel leek op de naam van het gemeentelijk vervoersbedrijf.
De groep bestaat al sinds halverwege de jaren '60, maar de verzamelaar start pas in 1976 met het nummer "If you leave me now". Voor het tweede nummer op de CD "Baby what a big surprise" heeft men goed geluisterd naar het arrangement van "Penny Lane".
Daarnaast zijn er nummers aanwezig die (zeker in de EU) nooit een hit zijn geweest. Ze zouden bijna als 'fillers' beschouwd kunnen worden.

Geluidskwaliteit is goed tot zeer goed. De hoogdravende titel van de verzamelaar dekt de lading echter niet. Gezien de onvolledigheid van de compilatie kom ik niet verder dan een magere '3'.

» details   » naar bericht  » reageer