menu

Hier kun je zien welke berichten Duco van Deugen als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Boston - Don't Look Back (1978)

4,0
Tweede album van de groep die tot op de dag van vandaag een soort cultstatus heeft.
Het was lastig om het succes van hun debuut-LP te evenaren, maar toch lukte dat vrij aardig. In de VS werd zelfs de nr-1 positie bereikt.
Ik vind de plaat goed in balans. Er zijn eigenlijk geen zwakke nummers of zwakke momenten te bekennen. Er werden meerdere singles van getrokken, waarvan het titelnummer het meest succesvol bleek in diverse landen.
De opname-techniek van Boston heeft mij altijd wel aangesproken. In veel nummers lijkt het alsof de zanger achterin de kamer staat en alle moeite moet doen om boven de instrumenten uit te komen. Op de een of andere manier geeft dat zo'n nummer wat extra spanning.

Geluidskwaliteit van de plaat is zeer goed te noemen. Beslist een '4' voor dit belangrijke album.

Boston - Third Stage (1986)

4,0
Derde album van de groep die inmiddels alleen nog bestond uit de harde kern, namelijk Tom Scholz en Brad Delp. Als gevolg van zakelijke strubbelingen zit er liefst 8 jaar tussen deze LP en hun vorige. Dat stond het succes echter niet in de weg. Ook deze plaat bereikte weer de nummer-1 positie in de VS.
Er werden diverse singles van getrokken, waarvan "Amanda" de meest succesvolle was over de hele wereld. Dit is tevens het eerste album waarbij de 'puristen' van Boston gebruik maken van synthesizers.

Geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Een dikke '4' voor dit album.

Bread - Lost Without Your Love (1977)

3,0
geplaatst:
Supersid schreef:
Heel matige plaat. Vandaag nog eens opgezet, en ik had er echt "last van". Gaat er dan ook uit, absoluut geen aanrader!


Valt inderdaad nogal tegen. Was fan van hun vanaf de eerste hit, maar deze LP kan niet in de schaduw staan van albums als Manna en The Guitar Man. Het vreemde is dat de eerste twee solo-albums van David Gates uit 1973 en 1975 weldegelijk het hoge niveau van Bread hadden. Vandaar dat de verwachtingen toentertijd hoog gespannen waren.

Verder dan een magere '3' kom ik niet.

Bread & David Gates - Heroes of Popmusic (1988)

Alternatieve titel: The Very Best Of

4,0
Onlangs deze verzamelaar op de kop getikt. Ben 65+ en kan mij deze band nog goed herinneren. In hun prille begin liet hun leider (David Gates) zich ontvallen dat ze net zo groot zouden worden als The Beatles. Dat is niet echt gelukt, maar niettemin hebben ze begin jaren 70 de nodige hits gescoord over de hele wereld.
De cd is behoorlijk compleet. Geluidskwaliteit varieert van matig tot goed. Minpuntje is de volslagen willekeur van de volgorde van de hits. Hun eerste (en enige) nummer-1 in de VS uit 1970 ("Make it with you") is bijvoorbeeld track-15 op de cd. In de volgorde van de nummers is geen enkele logica te ontdekken.
David Gates wordt apart genoemd, omdat er enkele nummers van zijn solo-albums aanwezig zijn.