menu

Hier kun je zien welke berichten Duco van Deugen als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

FM (1978)

4,0
In een ander topic werd over "Life's Been Good" van Joe Walsh gesproken. Dat bracht mij op het idee om dit album weer eens uit de kast te halen. Ik vind dit een iconisch nummer van liefst 8 minuten. Op deze dubbel-LP uit 1978 is het zeker één van de belangrijkste nummers. De film heb ik helaas nooit gezien, maar sommige tracks zijn redelijk grijsgedraaid toentertijd. Voor mij ook aanleiding om een groep als Boston wat beter te gaan volgen.

Geluidskwaliteit is goed tot zeer goed. Ruimschoots een '4' voor dit album uit 1978.

Foreigner - 4 (1981)

4,0
geplaatst:
De eigen stijl van Foreigner doet het weer goed in dit album. In feite wordt de lijn doorgetrokken van de LP "Head Games". Niettemin vind ik de balans iets minder dan in vorige albums. Zeer sterke nummers als "Urgent", "Juke Box Hero", "Waiting for a Girl like you" worden afgewisseld met ietwat gezochte en gekunstelde nummers zoals "I'm gonna win" en "Luanne".
Leuk trouwens om de scheurende saxofoon van Junior Walker te horen in "Urgent". Dat verwacht je niet zo gauw in een bijtend hardrock-nummer.

Geluidskwaliteit van de LP tenslotte is zeer goed te noemen. Met enige moeite toch een '4' voor dit album uit 1981.

Foreigner - Head Games (1979)

4,0
geplaatst:
Naar aanleiding van recente besprekingen van deze band, deze LP maar weer eens op de draaitafel gelegd. Heeft de tands des tijds behoorlijk goed doorstaan, zowel in fysiek als in muzikaal opzicht.
Ik zag/zie dit album niet zomaar als een tussendoortje, maar daarentegen in artistiek opzicht een goed en volwassen vervolg op eerdere albums. Als beste nummers beschouw ik: Dirty White Boy, Head Games, The Modern Day.
Misschien een tikje off-topic: Ik vermoed dat het eerste nummer tegenwoordig niet veel meer gedraaid zal worden door menig 'woke' vergiftigd radiostation.

Geluidkwaliteit tenslotte is zonder meer goed te noemen.
Toch wel een ruime '4' voor dit interessante album uit 1979.