menu

Hier kun je zien welke berichten Duco van Deugen als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Paul McCartney - All the Best! (1987)

4,5
Uitstekende verzamelaar van Macca uit 1987. Ideaal voor wie snel een overzicht wil hebben van Sir Pauls post-Beatles carrière. Alle belangrijke nummers van zowel Wings als van zijn soloplaten staan er wel op vanaf het album "Band on the Run". Ook de volgorde van de nummers is logisch gekozen. Jammer dat er op de originele CD uit 1987 niets te vinden is van het toentertijd nogal onderschatte album "Ram".
Geluidskwaliteit tenslotte is goed tot zeer goed.

Paul McCartney - Flaming Pie (1997)

4,5
Ik beschouw dit als Macca's beste solo-album. Ik laat de platen van Wings buiten beschouwing.
Veel nummers hebben het heerlijke Beatles-achtige geluid en gevoel. Sommige tracks zouden niet misstaan hebben op de LP "Abbey Road". Toch wel een knap staaltje van Sir Paul, want de legendarische band was op dat moment al 27 jaar uit elkaar...
De release van het album was een groot succes, met name in de VS en in het VK.

Beste nummers naar mijn smaak: "The World Tonight", "Young Boy (ook op single)", "Heaven on a Sunday", "Beautiful Night".
Geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Beslist '4,5' voor dit album uit 1997.

Paul McCartney - Tug of War (1982)

4,0
Verreweg het beste nummer (naar mijn mening) was het stampende "Ballroom Dancing". Hier en daar ook op single uitgebracht. In de VS sloeg het nummer niet zo aan door de onbekendheid met het Britse fenomeen van Ballroom Dancing.
De nummers die uitgevoerd werden met andere artiesten kun je inderdaad het beste skippen.

Geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Al met al toch wel een '4' voor dit eerste album dat Macca opleverde na het uiteenvallen van zijn groep Wings.

Paul McCartney & Wings - Band on the Run (1973)

5,0
Wordt in brede kring beschouwd als het beste album van Wings. Sloeg toentertijd ook in als een bom. De nogal aparte 'criminele' hoes van de plaat zal zeker zijn steentje hebben bijgedragen aan de opmerkelijke introductie en de eerste indruk bij het grote publiek.
Ik vind dit typisch een tijdloos album dat eenmaal per jaar nog even gedraaid moet worden. Het algemene niveau is ongebruikelijk hoog. Nummers als "Band on the Run", "Jet", "Mrs Vandebilt" zouden niet misstaan hebben op de LP "Abbey Road".
Vrijwel geen bekende meewerkende namen deze keer. Zowat alle instrumenten werden bespeeld door de bandleden van Wings zelf.

Geluidskwaliteit is zeer goed te noemen. Zonder aarzeling '5' voor dit iconische album.

Procol Harum - The Treasure Album (1989)

Alternatieve titel: Greatest Hits

4,0
Nuttige verzamelaar uit 1989. Alle grote en belangrijke nummers staan er wel op. Procol Harum stond vanaf het begin bekend om hun zware bombastische, enigszins mysterieuze, sound. Ook sommige van hun teksten zijn tot op de dag van vandaag onbegrepen. Dat geldt bijvoorbeeld voor hun grootste hit "Whiter Shade of Pale". Jammer dat de geluidskwaliteit van dit nummer doet denken aan AM-radio. De rest van de geluidskwaliteit van de CD is redelijk tot goed te noemen.
Toch wel een '4' voor deze verzamelaar uit 1989.