menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Thunderball. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

The Rolling Stones - Honk (2019) 4,0

24 april 2019, 20:13 uur

Inmiddels gisteren even de moeite genomen de live nummers goed aandachtig te beluisteren en die zijn van een behoorlijk goede kwaliteit. Het luistert lekker weg en zelfs Ed Sheeran valt mee, Grohl is zelfs behoorlijk cool en onderscheidend te noemen.

Blijft verder natuurlijk gaaf dat er twee in Nederland opgenomen nummers bij staan (van concerten waar ik zelf bij ben geweest), gekozen uit al die nummers en versies, die ze de afgelopen zes jaar hebben gespeeld.

Over het aantal en de keuzes valt te discussiëren, wanneer je twee schijfjes hebt, die helemaal vol staan met ieder 18 tracks, lijkt de bonus disc met slechts tien songs wel ietwat karig en van mij hadden die duets niet perse gehoeven,
ze hebben nog veel meer songs gespeeld de afgelopen jaren die ze al in geen jaren (meer) hadden gedaan (Fool to cry, Silver train, Sway (met Taylor), 20000 Light Years, Streets of love, Worried about you, Waiting on a friend, No Expectations, of het nieuwe One more shot, etc.),

of ga dan all the way en zet er nog meer bijzondere live duets op, want sinds 2012 hebben ze er nog al wat gehad en was het een aantal jaren geleden ook de bedoeling zo'n cd daadwerkelijk op de markt te brengen:

denk hierbij bv. aan Lady Gaga en/of Mary J. Blige (Gimme Shelter), Katy Perry (Beast of Burden), Bruce Springsteen (meerdere keren op Tumbling Dice), Tom Waits (Little Red Rooster), Bonnie Raitt (Let it Bleed), Jeff Beck (Going Down), Taylor Swift (As tears go by) ,Sheryl Crow (diverse keren), Aaron Neville (Under the boardwalk) enz.

Kortom: genoeg keus om een schijfje vol te krijgen. Dan is achteraf een minuut of veertig toch wat weinig.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Rolling Stones - Totally Stripped (2016) 4,0

17 april 2019, 02:48 uur

stem geplaatst

» details  

The Rolling Stones - Bridges to Bremen (2019) 4,0

17 april 2019, 02:17 uur

En... daar kan ik geen genoeg van krijgen!!!

Vorige week hier al weer een boel bestellingen voor gedaan:

Op de Japanse blu ray staat een extra nummer, Little Queenie (Chuck Berry cover), dus in ieder geval de Japanse blu ray en 2cd+blu ray aangeschaft en de Amerikaanse gold/brons gekleurde LP.

Wanneer ze in de mix niet te veel aan het geluid verknallen, dan wordt dit een zeer goede opname, de bootleg op het Japanse VGP was altijd heel erg helder en van zeer goede kwaliteit.

Dit concert ooit nog door een vriend van een vriend op laten nemen, die werkte bij de brandweer en die hadden daar filmnet, waar dit concert op zou worden uitgezonden. Stond het begin er niet op en het geluid was in matig mono.
Werd het een paar weken later herhaald, (stom!) dezelfde videoband meegegeven: bleek het nu een samenvatting te zijn, dus een aantal nummers hierdoor kwijt, maar wel in veel beter stereo geluid. Later goedgemaakt door diverse bootleg dvd's, maar die waren allen van videobanden overgenomen, dus nooit in super kwaliteit.

Hopelijk eindelijk na al die jaren nu een werkelijk goede versie straks in huis!

» details   » naar bericht  » reageer