menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Mr. Rock. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2022, februari 2022, maart 2022, april 2022, mei 2022, juni 2022, juli 2022, augustus 2022, september 2022, oktober 2022, november 2022, december 2022, januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023

Nothing but Thieves - Broken Machine (2017) 4,0

31 mei, 21:56 uur

Tussen alle oersaaie indiebandjes vind ik dit wel een leuke en wat meer onderscheidende groep.

De zanger klinkt een beetje als Jeff Buckley als hij ingetogen zingt en gaat richting Matthew Bellamy als het gas erop gaat. Er is genoeg variatie in de tracks. Niet alles raast maar in één tempo door, er zijn snellere tracks en rustpuntjes en ook binnen de nummers gebeurt genoeg. Dat houdt het album fris en spannend en met een mooie speelduur van krap drie kwartier ligt verveling sowieso niet op de loer.

Geluid bevalt me ook goed. Geen rommelige brij zoals je tegenwoordig vaak hoort maar duidelijk te onderscheiden instrumenten. Vooral het drumgeluid is erg lekker.

I Was Just a Kid, Amsterdam en I'm Not Made by Design springen er voor mij bovenuit. Particles is me iets te Keane af en toe, Soda ook wat zwakker/saaier. En met Sorry al te veel doodgegooid, kan ik moeilijk nog objectief naar luisteren. Hell Yeah en Afterlife gaan dan weer richting Radiohead, prima afsluiters. Sla ook bonustrack Reset Me zeker niet over.

» details   » naar bericht  » reageer  

Melissa VanFleet - Ode to the Dark (2018) 4,0

25 mei, 07:22 uur

Deze getalenteerde dame verdient wel wat meer bekendheid. 'Lacuna Coil' was het eerste wat ik dacht toen ik hiermee in aanraking kwam. Verbaasde me dan ook niks toen Lacuna Coil-bassist Marco Zelati de producer bleek. Verder is ze vooral beïnvloed door de grote klassieken binnen het metalgenre. Met name het doomachtige van Black Sabbath klinkt door in haar muziek. Maar VanFleet heeft wel degelijk een eigen stijl. Stevige, melancholieke, donkere nummers met een moderne sound. Naast haar zang speelt ze zelf piano en gitaar. Met name het openingsnummer is fenomenaal.

» details   » naar bericht  » reageer  

Peter Gabriel - So (1986) 4,0

10 mei, 11:18 uur

stem geplaatst

» details  

Metallica - 72 Seasons (2023) 3,5

3 mei, 20:33 uur

Had er weinig vertrouwen in maar valt me toch niet tegen. Ook al heb je het gevoel dat je alles wel eens eerder gehoord hebt, de tracks zijn stuk voor stuk degelijk en catchy. Nou ja, bijna allemaal dan. Crown of Barbed Wire is een wat vreemd nummer - vooral Hetfield klinkt raar in het refrein - en Chasing Light is gewoon zwak.

Verder weer de gebruikelijke verwijzingen naar muzikale voorbeelden. Een Maiden-achtige solo in Room of Mirrors, een stukje Speed King in de solo van Screaming Suicide. En oké, de afsluiter duurt misschien een minuutje of drie te lang voor wat ie te bieden heeft, maar maakte toch best wel indruk.

Wat mist is een rustpuntje. Dus een Fade to Black, Welcome Home, Unforgiven, Day That Never Comes. Metallica heeft best aardige ballads gemaakt, jammer dat ze dat niet meer doen (op de vorige plaat ook al niet).

Degelijke Metallica-plaat, niks meer en niks minder. Logisch vervolg op de vorige twee.

» details   » naar bericht  » reageer