menu

Pater Moeskroen - Een Heidens Kabaal (1992)

mijn stem
3,83 (12)
12 stemmen

Nederland
Pop
Label: HKM

  1. De Jubilaris (1:46)
  2. Nessie (3:12)
  3. Fist (3:59)
  4. Tibetaanse Theo (4:05)
  5. Psalmen op het Strand (3:34)
  6. Boemeltrein (3:28)
  7. Humulus Lupulus (2:01)
  8. Lucky Luke (3:03)
  9. Oren (2:38)
  10. Olifanten Zijn Aardig (4:06)
  11. Nobody Is Perfect (3:04)
  12. De Voet (1:31)
  13. Pro-vincie (3:30)
  14. Paterke (2:35)
  15. Darwin Kan Tevreden Zijn (3:51)
  16. De Klomp (1:28)
totale tijdsduur: 47:51
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,0
Tekstueel is het een hoop flauwekul, maar muzikaal gezien doet deze band het toch verdomde goed. Overal waar ze komen is het steevast feest.

avatar van Tekh
4,5
ja feesten kunnen deze mannen zeker en de teksten zijn ook grappig gevonden,en het instrumentale nummertje humulus lupulus vind ik erg goed voor de rest het paterke en fist gezellige feest nummers

avatar van Fets
3,0
aERodynamIC schreef:
Tekstueel is het een hoop flauwekul, maar muzikaal gezien doet deze band het toch verdomde goed. Overal waar ze komen is het steevast feest.


helemaal mee eens

avatar van B.Robertson
Het beste studio-album van Pater Moeskroen. Vanaf het korte instrumentale "De Jubilaris" zit de sfeer er meteen goed in. De plaat bevat de nodige snelle liedjes als "Fist", "Boemeltrein", "Nobody Is Perfect", 'Pro-vincie" en de Drs. P-cover "Oren". Veel aandacht is er voor het instrumentale met de (korte) liedjes "Humulus Lupulus", "De Voet" en "De Klomp". "Psalmen op het Strand" en "Darwin Kan Tevreden Zijn" zijn prima ballads. "Nessie" en "Tibetaanse Theo" zijn leuke midtempo liedjes en "Olifanten Zijn Aardig" illustreert de soms flauwe humor van het gezelschap (soms zijn ze ook echt grappig). "Paterke" is misschien nog wel de grote uitsmijter van "Een Heidens Kabaal". Muzikaal gezien is dit pop / folk. Daar bedoel ik niet volksmuziek mee, maar de Keltische folk waarmee de muziek van Pater Moeskroen doorspekt is.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:51 uur

geplaatst: vandaag om 17:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.