Bertus Staigerpaip - Feesten op de Steiger (1995)

1 stem

Label: Bunny

1. Zuipen in Spanje (3:32)
  2. Wij Douwe Door (3:33)
  3. 'T Is Geen Rock en Roll (Maar Ik Vind 'T Lekker) (3:41)
  4. Trouw Niet voor Je Tachtig Bent (3:09)
  5. Beunen Beunen (2:14)
  6. Ik Zat Effe Niet op Te Letten (3:24)
  7. Kleine Blonde (0:11)
  8. Da Mag Niet (2:51)
  9. Moest Dat Nou (3:11)
  10. Wij Zijn de Jongens van de Steiger (2:51)
  11. Wij Zijn de Jongens van de Bouw (3:40)
  12. Walsen op de Steiger (2:16)
avatar van B.Robertson
Het laatste album van Bertus Staigerpaip bestaat grotendeels uit covers. De één wat leuker dan de ander. Zuipen in Spanje (Viva España) is in ieder geval uitstekend geslaagd, en dat geldt ook voor Wij Douwe Door( De Troubadour.)
Het album heeft weer de nodige teksten uit het leven van een bouwvakker, en heerlijke onzin als Trouw Niet Voor Je Tachtig Bent. De nummers Ik Zat Effe Niet opTe Letten en Wij Zijn de Jongens van de Bouw werden al eerder uitgebracht, maar behoren hier wel tot de betere songs. De andere helft van de liedjes is weinig bijzonder, m.u.v. Walsen op de Steiger; een dusdanig vals gezongen wals, dat het gewoon mooi is.