menu

Dev - The Night the Sun Came Up (2011)

mijn stem
3,36 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop / Pop
Label: Universal

  1. Getaway
  2. In My Trunk
  3. Me
  4. Breathe
  5. Take Her from You
  6. Lightspeed
  7. Dancing Shoes
  8. Perfect Match
  9. Bass Down Low

    met The Cataracs

  10. Kiss My Lips
  11. In the Dark
  12. Shadows
  13. Bass Down Low [Remix] *

    met Tinie Tempah

  14. In the Dark [Remix] *

    met Flo Rida

toon 2 bonustracks
zoeken in:
3,0
Dev heeft een sexy stem moet ik toegeven! Het album begint redelijk sterk maar zwakt toch wat af naar het einde. 'lightspeed' is de beste song van het hele album naar mijn mening. Dev probeerde hier ook wat tragere nummers te doen en ik vind dit niet echt bij haar passen. Ze blijft het beste in die donkere songs. 3 sterren

avatar van catdog
Hoor je Dev op de radio, of zie je haar terug in een video dan komt ze over als een stoere chick. Iemand die haar mannetje kan staan op harde club-beats met haar imponerende flow. Als er op het debuutalbum daar dan bijna niets van terug te horen is en enkel is volgestampt met flauw pop-deuntjes dan kan je enkel zeggen: jammer.

Want waar ging het mis? De feature op de Far East Movement plaat. De pompende single "Bass Down Low". Alles leek veelbelovend maar al vanaf "Getaway" is duidelijk dat Dev een andere kant van haar ten gehore wilt brengen. Ja, allemaal leuk en aardig maar kom dan niet aan zetten met "Bass Down Low" en "In the Dark" als singles. De clubvibe van die twee platen duikt hier en daar nog wel eens op, zoals in bijvoorbeeld "Lightspeed" maar over het algemeen krijg je met "The Night the Sun Came Up" Dev te horen die met haar magere stem, die toch enkel geschikt lijkt te zijn voor clubbeats, een soort adult contemporary stijltje laat horen in haar muziek. Door de scherpheid van de beats (heerlijk geproduceerd door The Cataracs) valt daar wel doorheen te kauwen maar het songmateriaal is gewoon te karig om te blijven hangen.

Dev komt tot haar recht als ze op een soort rap-stijl zingt over een harde dance of urban-beat. Voor alternatieve pop-muziek is haar stem helaas niet gemaakt, en daar neigt dit album teveel naar. Helaas, Dev. Misschien kun je me wel verassen met je 2e album.

2* (favorieten: "Bass Down Low", "In the Dark", "Lightspeed")

Gast
geplaatst: vandaag om 10:45 uur

geplaatst: vandaag om 10:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.