43.093 gebruikers | 293.596 albums | 263.505 artiesten | 3.912.403 berichten | 2.107.131 stemmen

Dexys - One Day I'm Going to Soar (2012)

Dexys - One Day I'm Going to Soar (2012)
18 stemmen | gemiddelde 3,58
mijn stem:

Pop / Soul
Label: BMG
  1. Now (6:48)
  2. Lost (3:01)
  3. Me (4:17)
  4. She Got a Wiggle (4:28)
  5. You (3:32)
  6. I'm Thinking of You (7:02)
  7. I'm Always Going to Love You (5:38)
  8. Incapable of Love (5:30)
  9. Nowhere Is Home (4:58)
  10. Free (3:44)
  11. It's O.K. John Joe (7:55)

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2012, 21:16 uur
Is er nou werkelijk niemand die zit te wachten op de nieuwe Dexy Midnight Runners?

» Laagste prijs voor dit album

One Day Im Going To Soar (€ 14,99)
exclusief € 2,00 verzendkosten

One Day Im Going To Soar (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

One Day I'm Going To Soar (€ 16,49)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

servaas
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2012, 17:19 uur
Nou, eerlijk gezegd niet. Eigenlijk had ik de hoop al lang opgegeven en ging ik ervan uit dat 'one hit wonder' Kevin Rowland en zijn vrienden van Dexy's Midnight Runner definitief naar de Rock & Roll Hall of Fame waren verhuisd.

Maar in zijn programma op KXradio liet Gijsbert Kamer al een paar weken geleden weten onder de indruk te zijn van deze 'tweede leg' van Kevin Rowland c.s. En ook op inernet gonsde het steeds meer. Daar werd deze nieuwe schijf steeds vaker uitgeroepen tot de come back van het jaar en nu ik het album eindelijk zelf in huis heb, kan ik alleen maar vaststellen dat dat niet overdreven is. Uitstekende luistertrip!

Na Malcolm John Rebennack, a.k.a. Dr John, & Patti Smith laat Kevin Rowland horen in 2012 nog helemaal mee te tellen!

Dexys - Free (Later with Jools Holland)

8) 8) 8)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2012, 17:58 uur
Wat een verrassende comeback van Kevin Rowland. Zijn soloplaten vond ik drie keer niks en voor Dexys Midnight Runners moeten we wel heel ver terug in de tijd, maar deze plaat van Dexys klinkt gewoon fris en zeer geïnspireerd.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Dexys - One Day I'm Going To Soar - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2012, 16:06 uur
Misschien zit/zat niemand er op te wachten maar wat een heerlijk album ! Het overtreft al mijn verwachtingen, en die waren eerlijk gezegd niet al te hoog.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2012, 16:20 uur
Blind aan te schaffen voor liefhebbers van de debuutplaat!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2012, 10:39 uur
Ik weet nog niet helemaal wat ik hiermee moet. Het is een beetje cheasy, maar toch ook wel weer catchy. Nog maar een paar keek draaien via de luisterpaal...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2012, 23:50 uur
Maartenn schreef:
Het is een beetje cheasy, .

Cheesy betekent toch overdreven en onoprecht? Maar dit is juist een sober album, vrij minimalistisch, zeker vergeleken met een plaat als Too Rye Ay van Dexys Midnight Runners.
En met sombere teksten over `s mans onmacht om lief te hebben. Hier en daar zeker wel wat humor maar toch geen ironie.
Van mij hadden wat meer tempo en spetterende blazers wel gemogen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2012, 8:10 uur
Ik bedoelde met cheesy een beetje suffig, zoals het woord volgens mij bedoeld is.

Ik sluit me overigens bij je aan dat er wat meer spektakel had gemogen op sommige stukken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2012, 22:41 uur
One hit wonder is/was Dexys zeker niet, voor Come on EIleen hadden ze een klein hitje met Geno, en de lp Too Rye Ay en ook "Rebels" zijn veel te goed, dan kan je Radiohead ook wel als one hit wonder neerzetten. Maar goed, eerste nummer mwah maar daarna begint het te werken, heeft hoewel de muziek er niet op lijkt een beetje de What's Going On feel kan het niet uitleggen. Voordat ik een oordeel vel nog een paar x luisteren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2013, 16:47 uur
Het is mooi dat er dit jaar eindelijk rehabilitatie is gekomen voor Kevin Rowland en DMR. De 3e DMR plaat (Don't stand me down) is altijd zwaar ondergewaardeerd geweest en ik heb zelf heb een enorm zwak voor de soloplaat My Beauty (fantastische uitvoering van bv The Greatest Love of All), alhoewel ik me ook kan voorstellen die plaat een wangedrocht vinden.
Maar belangrijkste is dat Keven Rowland terug is. In 2003 deed hij al een comeback concert, in de lijn van dat concert zet zich een voort in de nieuw plaat. Het is minder een soul/folk revue als in jaren 80 (ik heb ze nog zien optreden in Vredenburg), maar meer een showband met een wat Vaudeville-achtig karakter. Dat hoor je ook terug in deze plaat. Heb zelf wat losse nummer gehoord en gezien (o.a. bij Later with Jools) en heb de CD nog niet in huis en kan dus nog niet mijn definitieve oordeel vellen.