Commodores - Machine Gun (1974)

Funk / Soul
Label: Motown

1. Machine Gun (2:41)
  2. Young Girls Are My Weakness (3:03)
  3. I Feel Sanctified (3:47)
  4. The Bump (4:11)
  5. Rapid Fire (3:04)
  6. The Assembly Line (5:12)
  7. The Zoo (The Human Zoo) (3:08)
  8. Gonna Blow Your Mind (5:43)
  9. There's a Song in My Heart (2:43)
  10. Superman (2:39)
avatar van Bighead
Ben niet zo'n soulman en de muziek doet wat gedateerd aan. Machine Gun kan bijvoorbeeld eigenlijk niet meer, maar blijft toch een lekkere vintage tune.

2,5* voor de kapsels

avatar van tomthumb
Gedateerd in de de zin van, werd er maar meer van dit soort muziek gemaakt. Vette soul/ funk die de meest houterige boerenlul nog de dansvloer op krijgt.

avatar van Bighead
Echt anno 2006 klinkt het in elk geval niet....

Maar ok... kwaliteit is 't wel.
3* maar ik weiger erop te dansen

EVANSHEWSON
Bighead schreef:

2,5* voor de kapsels

Machine Gun is gewoon tijdloos, binnen honderd jaar klinkt dat nog geen kloten gedateerd, maar is veel hedendaagse muziek al lang gelukkig vergeten, veel muziek die nu gehypeted wordt en die van zéér voorbijgaande aard is.

Lang leve Old Skool Funk!

avatar van dj maus
Machine Gun is super natuurlijk, maar vergeet ook The Assembly Line niet... en het openhartige Young Girls Are My Weakness...

rico24
mega

avatar van Dibbel
Eerste LP van de Commodores, toen Lionel Richie nog niet echt de leading man was.
En de Commodores nog stonden voor vette, strakke funk met een soulrandje en ze nog ver waren van de gladde hitmachine die ze nog zouden worden.

Met 2 instrumentaaltjes:
Machine Gun (dat iedereen hopelijk nog wel kent, al haalde het slechts de tipparade in augustus 1974), en Rapid Fire.
Vooral Machine Gun blijft ijzersterk.
Verder staan ook de vette funknummers I Feel Sanctified, Gonna Blow Your Mind en The Assembly Line (met dat heerlijke langzame begin) nog steeds als een huis.
1 ballad There's A Song In My Heart (die dan toevallig wel van Lionel Richie is) en die is niet onverdienstelijk.
Young Girls Are My Weakness , wordt lekker met de juiste intonaties gezongen. Die droom zou voor Lionel Richie in 1984 nog uitkomen met Hello ...
The Bump is ook nog een goed nummer en de rest gaat wel.

Jammer dat je dit soort muziek eigenlijk nooit meer hoort.
Op vinyl.