Sarah Neufeld - Hero Brother (2013)

Canada
Rock / Neoklassiek
Label: Constellation

1. Tower (1:52)
  2. Hero Brother (4:49)
  3. Dirt (4:48)
  4. You Are the Field (4:34)
  5. Breathing Black Ground (6:25)
  6. They Live On (2:38)
  7. Wrong Thought (3:45)
  8. Right Thought (5:05)
  9. Sprinter Fire (2:47)
  10. Forcelessness (3:29)
  11. Below (3:06)
avatar van arcade monkeys
Een album om ons warm te houden in afwachting op de nieuwe Arcade Fire. En ik vind het best geslaagd. Hero Brother klinkt als een collage met verschillende momenten die mooi, zelfs prachtig zijn. Hier en daar klinkt het ook wel erg schel en scherp. En tegen het einde komt het woord eentonig voorzichtig om de hoek piepen. Maar toch een 4* voor de talrijke momenten dat ik bij jezelf dacht, 'goh, dit is toch wel een erg mooi stuk muziek'.

avatar van keijzm73
Ik had deze vandaag opstaan via luisterpaal! Maar teveel gekraak daar (weer eens slechte kwaliteit). Maar staat inmiddels ook op Spotify. Ga ik binnenkort eens goed voor zitten. Wist niet wat te verwachten toen ik het album tegenkwam. Neufeld is de violiste van 'Arcade Fire'. Wat ik hoorde (enkel instrumentaal) klonk verrassend goed.

‘Hero Brother’ zoals het gaat heten werd opgenomen in Berlijn onder leiding van pianist Nils Frahm. De opnames vonden op verschillende locaties plaats zoals een ondergrondse parkeerplaats, een verlaten koepel , maar ook een concert hal. Inspiratie vond Neufeld vooral bij klassiek geschoolde muzikanten en componisten, vaak met avant-garde en/of minimalistische achtergronden.'

avatar van Timo-otje
Zeker geen slechte plaat, maar is mij teveel van hetzelfde. Hier zijn zeker mooie stukkken in terug te vinden maar bovenal hoort het zich vooral aan als perfecte achtergrondmuziek. Als je bij de laatste paar nummers aan komt dan weet je het ondertussen wel. Ik zie haar toch liever in een ondersteunende rol zoals bij Arcade Fire.

avatar van The Scientist
Het is vooral niet eentonig vind ik, ik was erg bang dat het saai zou worden, maar vind hem eigenlijk zelfs steeds sterker worden, er wordt een heel dynamische sfeer neergezet en toch heeft het geheel een beetje een ambient-gevoel. (Ik zou het zelf geen achtergrondmuziek noemen, maar ik kan me dat wel voorstellen).

Erg sterke plaat!
De sfeer wordt direct gezet met de mooie intro, je hoort direct wat je kan verwachten.
Namelijk een prachtig geproduceerde plaat die flirt met een donkere, wederkerende ambient drone waar Sarah Neufeld met haar geweldige vioolspel meer dan ooit kan tonen wat ze kan! Hero Brother is hier de favoriet. Ik trap af met een 4* maar met kans op meer.

avatar van kobe bryant fan
Het titelnummer mag zich alvast bij mijn lijstje 'favoriete nummers van 2013' voegen.
Wat een nummer! Die prachtige melodie die af en toe wordt begeleid door die percussie.
Is misschien sowieso het enige minpunt dat ik kan vinden aan de plaat, namelijk de laatste 2, 3 tracks met authentieke live drums gedaan. En al die ervoor, gewoon zo laten. Zodat er haast in opbouw in de plaat zit ipv in een nummer.

avatar van The Scientist
Volgens wat ik over deze plaat heb gelezen is die percussie niets minder dan Sarah zelf die flink op een houten vloer stampt ... op een goede manier opgenomen natuurlijk, vind het inderdaad een geweldig nummer

avatar van kobe bryant fan
Zo klinkt het ook wel idd, fantastisch gedaan. De hele plaat klinkt vrij authentiek.
Zo nog goed bij zo'n donkere piratenfilm passen.