Vaura - The Missing (2013)

Rock / Metal
Label: Profound Lore

1. The Missing (3:48)
  2. Incomplete Burning (5:28)
  3. The Fire (4:31)
  4. Mare of the Snake (3:28)
  5. Pleasure Blind (4:46)
  6. Passage to Vice (3:56)
  7. The Things That We All Hide (4:18)
  8. Braced for Collapse (6:46)
  9. Abeyance (4:34)
  10. Putting Flesh to Bone (7:31)
avatar van Don Cappuccino
Dit album is op Pitchfork volledig te streamen.

Ik vind het echt een prachtig album. Door de muzikanten die hier op spelen (leden van Kayo Dot en Gorguts) werd ik erg benieuwd. Er zitten zeker metal-elementen in, sommige passages hebben sporen van black metal. Maar voor het grootste gedeelte is The Missing een prachtige new wave/post-punkplaat. Je hoort dat er metalmuzikanten aan het werk zijn en daardoor zet Vaura een hele mooie invalshoek op het subgenre neer. De cleane zang is fantastisch en vooral in de lagere regionen heeft die weg van Matt Berninger van The National. Sowieso hoor ik bands als Alcest, The National en Depeche Mode sijpelen door de sound van Vaura. Dus dit moet verschillende groepen luisteraars zeker gaan aanspreken. Ik ben in ieder geval razend enthousiast!

avatar van madmadder
Je hebt me erg benieuwd gemaakt.

avatar van Don Cappuccino
Lees mijn recensie van The Missing op Zware Metalen.

2013 is het jaar waarin post-punk/new wave en metal elkaar weer gevonden hebben. Voorbeelden hiervan zijn de debuutplaat van Beastmilk, Sister van In Solitude en Razed To The Ground van Pinkish Black. Toch is er een plaat die met dit mengsel boven de rest uitsteekt...

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Vandaag in de brievenbus, mooi boekje erbij. Incomplete burning is toch wel de topper op dit album, wat niet over de gehele linie even sterk is.
In Passage to Vice hoor ik zelf invloeden van Simple Minds terug.

avatar van Alicia
Deze Vaura is iets wilder dan de opvolger en dit album is dan meer voor overdag en vóór tien uur 's avonds. Anders... gaan de boze buren bellen.
Nou ja. Ik vergeet de tijd ook weleens!

Fijn album en een mooie ontdekking, deze band!

avatar van GrafGantz
Alicia schreef:
Nou ja. Ik vergeet de tijd ook weleens!

Anders gewoon die koptelefoon van je profielplaatje gebruiken, probleem opgelost

avatar van Alicia
Ja... daar heb je helemaal gelijk in... wist niet eens meer dat ik 'm op had!

Maar ik vind zonder oortjes wel fijner!

Jean-Maurice
Ben nu dit album aan het luisteren via hun Bandcamp. Dit klinkt ook goed zeg! Mooie ontdekking deze band. Dit doet me ook aan Killing Joke denken trouwens. De zang is geweldig.

Jean-Maurice
Prima album! Eerste keer het origineel beluisterd. Wat voor mij in elk geval geldt is dat ik hier weer een interessante (nieuwe) band heb ontdekt. Mijn eerste indruk is dat dit inderdaad een mooie crossover is van metal, postpunk en ik hoor er ook wel wat gothic rock in terug -enige invloed van (latere) Christian Death is niet ver weg. VAURA slaagt er goed in om hard en zacht te combineren. Daarnaast zijn de composities best wel sterk vind ik. Hun nieuwe album 'Sables' (wat mij betreft een meesterwerkje) is helemaal rustige new wave/postpunk geworden wat ook weer iets zegt over het talent van de muzikanten. Eerste aanzetten daartoe hoor je wel al op dit album terug. Dit soort 'black' metal bevalt me wel omdat het raakvlakken heeft met de wat hardere gothic rock denk ik. Ook hoor ik hier enige invloed van Killing Joke in terug en dan met name het album 'Hosannas From The Basements Of Hell'. Erg gevarieerd album en dat bevalt me goed! Het enige minpuntje is de matige productie want die laat wel wat te wensen over.