Tiësto - A Town Called Paradise (2014)

Dance
Label: PM:AM

1. Red Lights (4:22)

met Michel Zitron

2. Footprints (4:17)

met Cruickshank

3. Light Years Away (3:43)

met DBX

4. A Town Called Paradise (4:09)

met Zac Barnett

5. Written in Reverse (4:28)

met Hardwell en Matthew Koma

12. Rocky (4:20)

met Kaaze

13. Close To Me (4:24)

met Sultan & Shepard en Quilla

14. Set Yourself Free (4:39)

met Krewella

15. Don’t Hide Your Life * (3:15)

met MOTi en Denny White

16. Calling on Angels * (3:16)

met Fred Falke en Elan Lea

17. Can't Forget * (4:10)

met Dzeko & Torres

18. Take Me * (3:32)

met Kyler England

avatar van Melodic Fool
Ookal is het allemaal retecommerciëel wat ie nu doet, het maakt me niks uit

Ooit was ik echt een 'fan' en nu niet meer, het is jammer dat het zulke versimpelde muziek is geworden met al zijn internationale succes. Maar ik zal altijd een groot zwak blijven houden voor Tiësto

De meeste populaire EDM tracks in de club en op de radio is allemaal simpele wegwerp-stampmeuk met dezelfde opbouw en refrein bestaand uit een afgezaagd deuntje van een paar noten met veel bass.
Niet dat Tiësto's laatste nrs. die ook op dit album staan nou zulke briljante composities zijn ofzo, daar is het ook niet voor bedoeld, maar er is veel meer te horen. Maar het is duidelijk dat zijn oude shit is lichtjaren beter is en dat dat niet meer gemaakt zal worden.
Ookal is het nu dus stukken minder, in de huidige commerciële EDM overvloed springt het er wel uit.
Ik geef toe dat ik gewoon zin heb in dit album. Niks mis met luchtige muziek op z'n tijd, als er maar muzikaliteit in zit. Dat is bij Tiësto altijd dik in orde!

Zijn "concert" (was meer een überdik feest met geniale lichtshows) in de HMH van oktober was trouwens echt gewéldig en bewees dat hij nog steeds mokergoed kan draaien, en ook met zijn oude krakers.

avatar van Editoor
Een stuk beter dan het album van afrojack. Nu pakt het met de gastartiesten wel goed uit.

avatar van Melodic Fool
Dit is afgezaagder dan ik had gehoopt. Het hele album bestaat uit echt dezelfde formules. Op ieder lied zit wel een overgang naar het refrein met zo'n vliegtuig-versnelling, na verloop van tijd gaat dat gewoon klinken als een ventilator of föhn. Net zo saai. Rocky is het lameste instrumentaal dat hij ooit op plaat heeft gezet.
Het luistert opzich wel erg relaxed weg moet ik zeggen. Red Lights, Echoes, Last Train (met Ladyhawke), Wasted, Lets Go, The Feeling en Close To Me zijn gewoon schijtlekkere nummers.
Zeer nice voor deze zomer, maar ga ik daarna ongetwijfeld vergeten.
De rest bestaat uit aftreksels van elkaar of is gewoon saai. Bonus tracks niet gehoord
Tiësto zelf noemt dit zijn persoonlijkste, beste en 'indierock influenced' album. Dan is hij lui geworden

avatar van VillaNaranjos
Sommige nummer klinken wel aardig, maar verder is het echt helemaal niks. Als je dit vergelijkt met de muziek die hij in zijn hoogtijden gemaakt heeft is het wel heeeel simpel allemaal. Bovendien bevatten praktisch alle nummer dezelfde ingrediënten waardoor het best wel saai wordt. Het zijn allemaal nummers die het perfect op de radio zouden doen. Persoonlijk zit ik daar niet zo 1, 2, 3 op te wachten.

Ooit was ik groot fan en bewonderaar van het werk van Tiësto. Helaas kan ik dat nu niet meer zeggen.

avatar van T.A.
Ik kom even niet verder dan: vroeger was alles beter.

avatar van matthijs
De helft van de tracks vind ik echt doodsaai, de overige tracks bevatten soms leuke elementen maar te weinig om de track als geheel boeiend te maken. Een uitzondering: Rocky. Het enige nummer dat ik graag hoor. Had als enige ook op een release uit zijn begintijd kunnen staan.

avatar van Ludo
Veel teveel vocalen naar mijn smaak, maar toch vind ik het een meevallertje. (Mijn verwachtingen regarding stadsgenoot Tiesto zijn dan ook heel laag). Er staan een paar duidelijke popsingles op, en een paar goede, pompende hypetracks die het gewenste adrenalineshot vakkundig toedienen.