Zbigniew Preisner & Leszek Możdżer - 10 Latwych Utworow Na Fortepian (2000)

Alternatieve titel: 10 Easy Pieces for Piano

Polen
Neoklassiek
Label: Angel

1. Melodia Na Dzien Dobry (4:16)
  2. Zaduma (6:00)
  3. Widziec Wiecej (4:12)
  4. Rozmowa Z Samym Soba (7:04)
  5. Sztuka Latania (3:58)
  6. O Przemijaniu (5:28)
  7. Pozegnanie (5:11)
  8. Juz Gram (4:30)
  9. Pozdrowienia Z Pamalican (8:06)
  10. Melodia Na Dobranoc (4:45)
neo
Preisner componeerde dit alles voor zijn favoriete pianist Mozdzer. De twee werkte voor veel filmscores samen, en dan nu dit. Na een Kieslowski ode met Requiem For My Friend een wederom intiem gecomponeerd iets van de Pool. Preisner vind hem een groots talent, en geef hem eens ongelijk. Voor mij is het DE nieuwe Chopin, en dat overdrijf ik niet, het is eerder razend enthousiast. Want wat een gevoel in de composities, de delicate en intieme manier van spelen van de pianist... Absoluut verplicht voer voor Preisner fans, maar ook zit deze op hetzelfde niveau als Craig Armstrong's Piano Works. 10 Easy Pieces for Piano is onvergetelijk materiaal van twee meesters. 5 sterren

avatar van Boomschors
Waaaaaaarom luisteren niet meer mensen dit. Het beste piano-album van Preisner. Het bouwt langzaam op richting het geweldige Farewell, waarna het mooie, speelse A Tune a Day volgt en het weer wat afbouwt. Een prachtig album.