Kronos Quartet and Asha Bhosle - You've Stolen My Heart (2005)

Alternatieve titel: Songs from R.D. Burman's Bollywood

9. Piya Tu Ab to Aaja
  10. Dhanno Ki Aankhon
  11. Chura Liya Hai Tum Ne
  12. Saiyan Re Saiyan
Het Kronos Quartet heb ik altijd erg hoog zitten: hun durf, hun veelzijdigheid, hun passie. Petje af daarvoor.
Dit samenwerkingsalbum met Asha Bhosle is daar weer een voorbeeld van.
Het Kronos Quartet staat bekend om zijn moderne westerse interpretaties van de klassieke- en rockmuziek (denk aan hun Hendrix-cover album), dit album wijkt daar toch aardig van af. Hier duiken ze de Bollywood wereld in en doen dat niet onverdienstelijk, nergens zetten ze het heel erg naar hun eigen hand, alles staat hier in dienst van de songs van R.D. Burman en natuurlijk zangeres Bhosle.
Avontuurlijke muziek voor liefhebbes die eens een kijkje buiten de westerse deur willen steken en toch niet onaangenaam verrast willen worden door iets te pittige, buiten hun deur liggende muziek.
Dit album is goed verteerbaar voor velen. Ik zou zeggen: doen!

Social_Mask
Had totaal niet verwacht dat ik dit hier zou zien !

Heb veel respect voor Asha Bhosle, die niet altijd de erkenning heeft gekregen die ze verdient (itt haar zus Lata Mangeshkar). Ook R.D. mag er wezen. Heb zijn vader Sachin Dev Burman erg hoog staan, zijn werk in de film Pyaasa ervaar ik als het beste wat Bollywood heeft voortgebracht.

Van dit album was voor Chura Liya Hai Tum Ne (titelnummer) een grote hit. Vind de nummers in hun orginele staat wat mooier, zoals Dum Maro Dum (prachtige clip, met die hippies !) Maar dit vind ik erg geslaagd.

Social_Mask
Ben weer even verslaafd aan Chura Liya Hai Tum Ne, erg fijn nummer is dat toch.