Idlewild - Make Another World (2007)

Label: Sequel

1. In Competition for the Worst Time (2:43)
  2. Everything (As It Moves) (3:22)
  3. No Emotion (3:04)
  4. Make Another World (4:06)
  5. If It Takes You Home (2:07)
  6. Future Works (4:16)
  7. You and I Are Both Away (3:50)
  8. A Ghost in the Arcade (2:48)
  9. Once in Your Life (4:29)
  10. Finished It Remains (3:53)
avatar van starbright boy
De eerste single No Emotion gehoord en vastgesteld dat het definitief over is tussen mij en Idlewild. Ik vond het ooit een geweldige band. Het vorige album Warnings/Promises trok ik al nauwelijks meer en deze nieuwe single doet me ook he-le-maal niks.

aidoo
Mijn eerste kennis making met deze band was juist zeer aangenaam Lekkere indie. Kan er altijd wel in.

Beste album van het jaar tot nu toe voor mij

De single No Emotion is eigenlijk niet echt representatief voor de rest van de erg overtuigende en energieke nummers op het album. Waar het hoekige singletje een beetje aan 'hippe' britse bandjes doet denken zijn het verder erg goede nummers, ook tekstueel. Direct de openingszin van het eerste nummer: "In competition for the worst fine line I can use". Geweldig!
Afgelopen zondag het concert in de bovenzaal van Paradiso bezocht waar ze een groot deel van de nummers van dit album ten gehore brachten. Het was hard, maar errug goed! Ik denk dat de band het enigszins frustrend vond dat er betrekkelijk weinig mensen op het uitstekende optreden waren afgekomen. Ik heb me er desondanks erg goed vermaakt en voelde me vereerd dat ik onderdeel uitmaakte van dat kleine groepje mensen dat er wél stond.

avatar van Zavo
starbright boy schreef:

Ik zou ze toch nog eens een kans geven. Het vorige album was inderdaad niks, maar deze is toch wel weer ouderwets goed. Ik heb ze vorige week ook gezien in de kleine zaal in Paradiso, was een erg leuk concert met ook veel oude nummers.

avatar van evil23
Het heilige vuur is gelukkig weer een beetje terug bij : Idlewild.
De titeltrack is dik in orde en If it takes you home klinkt ook lekker maar vergeleken bij de eerste 2 platen iets minder.

ok, wat ik ooit bij warnings/promises zei, neem ik terug. Deze plaat is een ietsjepietsje beter dan bovengenoemde, simpelweg omdat deze plaat nog PROBEERT te rocken.

"A Low Light, A looow Liiiiiiiiiight!" schreeuwen is er hier echter niet meer bij en ook een meezinger met zo'n fanatieke drive en veel humor als When I argue I see shapes of Rosability, is hier niet meer te vinden.
Dan toch nog wel leuk, dat ze live de oude nummers niet vergeten.

avatar van oceanvolta
Finished It Remains blijft toch wel een van de beste Idlewild nummers. Wat een mooie climax heeft dat nummer.