Jacob Golden - Revenge Songs (2007)

Pop / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Out Come the Wolves (3:34)
  2. Pretend (4:20)
  3. On a Saturday (3:35)
  4. I'm Your Man (3:07)
  5. Church of New Song (2:00)
  6. Shine a Light (3:18)
  7. Revenge Song (3:51)
  8. Shoulders (4:00)
  9. Love You (5:00)
  10. Hold Your Hair Back (3:49)
  11. Zero Integrity (2:51)
Zelf noemt Golden Joanna Newsom, Simon & Garfunkel, Nina Simone, Paul McCartney en Cat Stevens als grootste invloeden.
Het is een mooi referentiekader om deze muziek te plaatsen. Zelf hoor ik in enkele nummers en heel in de verte soms wat Sufjan Stevens in (zonder toeters en bellen).

Verstilde klanken die soms knisperen en schuren. Pracht en praal die soms ruw onderbroken wordt.
Liedjes waar je verliefd op kan worden, maar ook liedjes die pijn doen.

Erg, erg mooi allemaal en zeker een stuk boeiender dan vele collega's die een beetje tussen deze grenzen opereren.

Mag ik dit van harte aanbevelen?

Dit is een erg groot talent en ik hoop dat dit z'n doorbraak wordt.
Z'n stemgeluid doet me wat denken aan Robin Proper Sheppard van Sophia. Leg deze cd naast Fixed Water van Sophia en de overeenkomsten zijn duidelijk.

Naar gelezen te hebben over hem kreeg ik belangstelling voor deze doe-het-zelver. Elliot Smith en Simon And Garfunkel werden genoemd, genoeg reden om te proberen. Dus binnengehaalt en eerste reactie is: wow. Onverwacht onzettend mooi dit. Zoals ErA al zei hij gaat verder waar collagas blijven steken. Dan bedoedlt het makkelijke 'ik ben zielig want mij vriendin is weggerent'. Nee, Golden legt zijn ziel in een keer bloot. Soms zeer pijnelijk altijd onzettend mooi. Revenge Song is voor mij het hoogtepunt. Rillingen, al de eerste keer toen ik het hoorde. Zijn gitaarspel doet ik redelijk denken aan mij grote muzikaale held Elliot Smith. Maar golden heeft recht om met hem vergleken te worden. Ik denk dat golden nooit al te bekent wordt maar als hij zulke platen blijft maken, als ik geld overheb ga ik ze allemaal kopen. Niet aan te raden of juist wel voor gevoelige mensen.

Een 4 is mooi om mee te begingen, een herluistering zal uitwijzen op een verhoging. Maar nu "Repeat'.

*Laura*
Hold Your Hair Back is zo mooi dat het pijn doet.

Het hele album is zo.

*Laura*
Blij dat te horen, zal het zeer binenkort eens zelf onderzoeken.

Zeker doen

avatar van ImEngine
eyesolation schreef:
Dit is een erg groot talent en ik hoop dat dit z'n doorbraak wordt.

Ik ben hier nieuw en ben al een tijdje via muziekalbums die ik zelf graag hoor iets nieuws aan't proberen te ontdekken. Via deze weg bedankt eyesolation en de andere leden die mij uiteindelijk tot dit album hebben gebracht

Ik heb een paar liedjes op zijn myspace beluisterd en ben vastberaden nu dit ganse album te beluisteren. Ik weet niet, op één of andere manier weet zijn stem en zijn muziek me meteen te raken.

Ik draaide dit album weer eens en toen vielen mijn aangevinkte nummers On a Saturday, I'm Your Man en Revenge Song) enorm op: die hebben dat vinkje zo terecht gekregen. Wat een juweeltjes zijn dat toch.
Momenteel is er dan ook sprake van ernstige twijfel of ik hier toch geen halfje bij moet gooien.... ach wat: Golden verdient het gewoon omdat slechts weinigen hem ontdekt hebben dit jaar en de man wel wat extra aandacht verdient.

, geweldig!

avatar van ImEngine
Oké bij deze mijn eerste oordeel op musicmeter

Deze krijgt van mij 4 sterren. Ik heb hem nog niet lang genoeg beluisterd om een definitief oordeel te vellen, maar op één of andere manier krijg ik bij Jacob Golden hetzelfde gevoel als ik had toen ik het debuutalbum "O" van Damien Rice beluisterde "Waaauw". En toch ik weet niet hoe ik het moet zeggen, dit pakt me op een andere manier, ik heb het gevoel dat Jacob Golden's muziek nog een extra dimensie heeft.

Lyrisch vind ik hem heel sterk en muzikaal klopt het gewoon, momenteel heeft nog geen enkel liedje me verveeld.

Als favoriete nummers heb ik "On a Saturday", "Shine a Light" en "Hold Your Hair Back" aangeduid. Maar goh echt drie favoriete nummers aanduiden is moeilijk; "Revenge Song", "I'm Your Man" en "Zero Integrity" scoren ook heel hoog bij mij.

Ben benieuwd of ik er over een maand hier nog hetzelfde over denk, maar heb het gevoel dat deze toch niet onder de 4 zal zakken.

Correctie: Shoulders toch ook echt een super nummer ze

Ik luister de plaat nu ongeveer 3 maanden en hij is niks gezonken alleen gestegen.

avatar van muziekobsessie
Vind m tot nu toe toch een beetje te standaard