Darryl Lee Rush - Llano Avenue (2005)

1 stem

Roots / Rock
Label: Palo Duro

1. Truale (3:26)
  2. Miles to Memphis (3:12)
  3. Town Too Tough to Die (3:21)
  4. White Trash Paradise (2:59)
  5. Lorraine (3:33)
  6. Llano Avenue (3:48)
  7. Diary of a Dancer (4:42)
  8. Prodigal Daughter (4:40)
  9. How Long (2:37)
  10. I Believe the Sun (3:47)
  11. Queenie's Song (2:44)
  12. Life in the Fast Lane (3:37)
DutchViking
Darryl Lee Rush neemt de luisteraar op dit album mee naar de binnenlanden van zijn Texas, naar afgelegen ranches op eindeloze woestijnvlakten en naar authentieke westerndorpjes waar cowboys nog de dienst uitmaken. Je hoort het terug in zijn songs, die verhalen van oude legendes tot het fijne, onbekommerde leven in Markham, Texas. De teksten zijn stuk voor stuk uit het leven gegrepen, zoals we dat ook van iemand als Steve Earle gewend zijn.

Met zijn aanpak oogst de sympathieke, pretentieloze Darryl Lee Rush bij mij veel waardering, vooral omdat hij in staat is om zijn boodschap als het ware over te brengen. Toch is Rush geen “preacher”, omdat de muziek in ieder nummer de boventoon blijft voeren. De stijl waar Rush zich op toelegt, valt het meest te omschrijven als een opzwepende mix van country en americana en doet me zowel aan Slobberbone denken als aan Steve Earle.

Bij het horen van Town Too Tough to Die begint het bij mij te kriebelen. De aanstekelijke ritmes van Rush doen mij verlangen naar een tocht door het zuiden van Texas. Dan zie ik mezelf al zitten, al cruisend in een jeep door prachtige landschappen. Misschien komt het er ooit nog van. Darryl Lee Rush biedt me daarvoor in ieder geval al voldoende inspiratie, waarbij ik niet anders kan dan hem daarvoor erkentelijk zijn: 4,5*