41.274 gebruikers | 254.752 albums | 231.375 artiesten | 3.430.834 berichten | 1.913.059 stemmen

De Electronica's - De Vogeltjesdans (1980)

De Electronica's - De Vogeltjesdans (1980)
7 stemmen | gemiddelde 1,85
mijn stem:
Label: Telstar
  1. De Vogeltjesdans (2:32)
  2. Zie de Gij Me Gere (2:30)
  3. Boomps a Daisy (2:00)
  4. De Billekesdans (2:55)
  5. Big Bamboo (2:30)
  6. Daisy (3:10)
  7. De Raspa (2:50)
  8. De Kusjeswals (2:25)
  9. Lambeth Walk (2:35)
  10. Klepperwals (Heimwee Naar Mijn Stamcafé) (2:50)
  11. Tararaboemdiejee (2:05)
  12. Sjarelke (3:13)
  13. Doe 't Nog een Keer! (2:00)
  14. Letkiss (3:00)

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 12:56 uur
Harald schreef:
mijn gemoeds toestand is wel okay....dus wordt deze bij het beluisteren van deze plaat nog beter?

Zou zomaar kunnen maar ik betwijfel het........of .....wie weet waar je geest hhen vliegt na het beluisteren. O ja en ook even het dansje erbij leren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 12:56 uur
musicfriek schreef:
De Vogeltjesdans in Op Volle Toeren Over retro gesproken.

Mooie pakjes!

Zag ik daar niet Gemaster verschijnen aan het einde? ;)

» Laagste prijs voor dit album

De Vogeltjesdans (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 13:00 uur
kaztor schreef:
Duitsland had Kraftwerk en Tangerine Dream, wij hadden... De Electronica's!!!!

Is er hier iemand die dat dansje ooit gedaan heeft? Kan het niet meer zo voor de geest halen...

Vreemde vergelijking :?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 13:08 uur
musicfriek schreef:
In de Nederlandse Top 40 kwam de plaat nooit verder dan een 8e plaats maar stond er wel 29 weken in, dat was in die tijd ongekend lang.

Godallemachtig! ;(

Volgens mij heeft Corry Konings ooit bijn a een jaar in de Top 40 gestaan met Huilen Is Voor Jou Te Laat (jaja!)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 13:12 uur
Klopt, zij heeft nog steeds het record langstgenoteerde plaat ooit in de Top 40, 41 weken in de Top 40 gestaan. In de Mega Top 100 destijds heeft Kabouter Plop het record, iets van 60 weken in de lijst 8|

De Electronica's brachten een jaar na De Vogeltjesdans De Poesjesdans uit in 1981. Dat nummer bleef hangen in de tipparade, heb het ook nog nooit gehoord (en dat houd ik graag zo :) )

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 13:16 uur
Ik heb nog geen link ofzo gevonden.
Maar als ik er een heb laat ik het wel weten! >:D

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 13:19 uur
Volgens mij is deze plaat populairder dan men soms denkt. :o

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 13:20 uur
Ik weet dat wel zeker ! *:)*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2008, 22:18 uur
Xel schreef:
Wow!
Die Electronica's zijn natuurlijk helemaal binnen!

dat valt heel vies tegen..
Ik heb helaas geen bron, maar ik heb ooit een documentaire gezien over de Electronica's en ze hebben echt bijna niks voor hun succes gekregen. Ik geloof dat de rechten van de plaat op iemand anders naam stonden..

Ze wonen nu nog steeds ergens in een achterstandswijk ergens in Brabant.

* ik probeer de bron te achterhalen... *

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2008, 22:26 uur
kaztor schreef:
Ik heb nog geen link ofzo gevonden.
Maar als ik er een heb laat ik het wel weten! >:D

als we Wikipedia moeten geloven, is het 41 weken

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 15:30 uur
Tja, De Vogeltjesdans...destijds had ik die op singeltje gekocht en ja, ken het dansje ook nog steeds. Maar een hele plaat? De vogeltjesdans is nu na al die jaren nog wel een beetje koddig en ik denk dat mijn kindjes dat dansje ook nog wel pruimen. Maar wat erna volgt....ik krijg het beeld van een man die met een koperen bakje op een regenachtige dag met zijn draaiorgel ergens in de stad staat. Of nog erger zoals laatst in het nieuws met die dvd van de teletubbies die maar draait en draait, terwijl er niemand thuis is en de buren maar horen...oh ooh. Je zou toch maar eens De Electronica's 2 weken aan moeten horen op repeat. Misschien is dit wel iets voor de Amerikanen op Guantanamo Bay, hoewel deze ondervragingstechniek wel tegen het onmenselijke aanleunt.

De Electronica's, weet ik ook gelijk waar Vangelis zijn inspiratie vandaan heeft gehaald.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 14:19 uur
Madjack71 schreef:

vlaag van verstandsverbijstering?

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 17:15 uur
starsailor schreef: ...vlaag van verstandsverbijstering?

Ws. wel, tesamen met Nederland die heeft de bal van Andre van Duin, was dat de start van het eigenhandig kopen van singeltjes....langzaam maar zeker kwam daar wel wat verandering in.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 17:52 uur
Voor de fans, hier weer een link.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 20:16 uur
Nou dat was een leuke link van De Vogeltjesdans.
Blijft een geinig nummer. Ramen opendoen en lekker hard afdraaien. Ik heb hier wel een verzamel cd van, toch moet ik zeggen dat ik aan 14 liedjes meer dan genoeg heb. Er is een boel muziek waar ik me niet aan stoor of wat voor mij wel aan te horen valt, maar veel meer dan De Vogeltjesdans draai ik hier niet van. Dans van de robot is nog wel leuk.