Arthur Conley & The Sweaters - Recorded Live in Amsterdam (2007)

Alternatieve titel: A Tribute to His Soul Brothers

Soul
Label: Walboomers

1. You Don't Know Like I Know (4:08)
  2. You Send Me (4:34)
  3. My Girl (3:33)
  4. (Sittin' on) the Dock of the Bay (4:31)
  5. I've Been Loving You Too Long (To Stop Now) (4:03)
  6. Another Saturday Night (2:37)
  7. Twisting the Night Away (3:01)
  8. I Thank You (2:54)
  9. Stagger Lee (2:17)
  10. When Something Is Wrong with My Baby (5:31)
  11. Bring It on Home to Me (4:15)
  12. (What) a Wonderful World (2:58)
  13. 634-5789 (That's My Number) (3:02)
  14. A Change Is Gonna Come (5:42)
  15. Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song) (2:35)
  16. Don't Fight It (3:16)
  17. Soul Man (2:33)
avatar van Angelo
Normaal houd ik niet echt van live opnames maar het is toch ook een soort van nalatenschap van deze verloren soulzanger. Ik heb deze CD+DVD laatst toch maar gekocht bij Fame in Amsterdam, al is het maar vanwege het feit dat Arthur Conley ervoor koos om zijn dagen te slijten hier in Nederland. Daarbij komt het gegeven dat hij een fenomenaal goede zanger is, dus ach, waarom ook niet!?

Dit live-album is opgenomen in 1980 in Amsterdam, Bijlmermeer. Arthur Conley veranderde zijn naam in Lee Roberts en wou het verleden achter zich laten. Dit concert was een tribute aan zijn soulbrothers uit de jaren '60 en bevat dus covers. Alleen maar covers, want Lee Roberts (a.k.a. Arthur Conley) zong geen enkel eigen nummer die avond dus ook zijn klassieker 'Sweet soul music' werd voor deze avond achterwege gelaten. In 1988 werd door een onafhankelijke (kleine) platenmaatschappij deze registratie op plaat gezet als gelimiteerde oplage onder de naam "Lee Roberts & The Sweaters - Soulin". In 2007 werden deze opnames voor het eerst op CD gezet en dat resulteerde in dit exemplaar.

Het eerste wat opvalt is dat de kwaliteit niet bijzonder mooi is, maar ach, Arthur's stem maakt alles meer dan goed. Wat is hij een exceptioneel goede live-zanger! Vanaf begin tot eind blijft hij vocaal solide en zuiver zingen.

De bonus DVD is al helemaal de moeite waard. Het bevat twee onderdelen: een interview en een kijkje bij Arthur thuis. Gelijk valt op dat de beste man leefde voor de muziek en dat hij een sprankelijke persoonlijkheid had. Wanneer het onderwerp 'Otis Redding' aan bod komt, krijgt hij tranen in zijn ogen. Otis was zijn ontdekker, zijn voorbeeld, zijn vriend. Aan zijn expressies kun je zien hoe hecht hun vriendschap was. De oprechtheid en sprankelendheid die Arthur Conley uitstraalt doet een glimlach bij mij verschijnen. Het beeldmateriaal is uniek en maakt de waarde van deze compilatie wat mij betreft 1000x hoger.

Ik schaam me bijna kapot dat ik deze CD drie jaar lang in m'n handen heb gehad en nooit eerder heb meegenomen. Ik ben blij dat ik 'm nu dan ein-de-lijk heb, anders had ik nooit geweten dat ik zoveel zou missen... Dikke aanrader!

avatar van thelion
Rauw, Rauwer, Rauwst dat si dit album.

Puure Soul van ongekende klasse gezongen door een zanger die weet hoe je met een Rauwe heese stem om moet gaan.

Al is dit album opgenomen in 1980 als je niet beter zou weten denk je dat dit regelrecht uit de jaren 60 komt.