Cutty Sark - Heroes (1985)

West-Duitsland
Label: Mausoleum

1. Firebird (6:00)
  2. Heroes (5:20)
  3. Do Come True (4:40)
  4. Smell a Rat (4:51)
  5. Sold to Kill (5:06)
  6. Love the World Away (6:31)
  7. Invitation to Dance (4:12)
  8. Let's Go (4:26)
  9. The Dice * (3:35)
  10. Attack * (3:11)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Cutty Sark is een Duitse Metal groep vernoemd naar een beroemde Britse theeklipper en speelt metal in het straatje van de oude Accept, maar … die zanger werkt op mijn zenuwen. Er zit geen dynamiek in zijn stem, het Duitse accent ligt er vingerdik op (normaal gezien voor mij niet echt een probleem) en hij klinkt als een iemand die een baksteen op zijn dikke teen heeft laten vallen.
Muzikaal valt het al bij al reuze mee. De enige gitarist in deze groep, Uwe Cossmann (ik heb een correctie ingediend voor de verdere groepsgegevens) speelt een aantal heel aardige solo’s.
Love the World Away is een typisch voorbeeld. Het is weliswaar een powerballad met Schenker-riffs en mooi gitaarwerk maar de zanger verpest het nummer voor mij. Ik onthoud vooral de opener Firebird. Aardig maar ook niet meer dan dat, laten we het maar een typisch Duits metal Mausoleum plaat noemen.