Uncle Slam - Will Work for Food (1993)

1 stem

Label: Restless

1. Back from Beyond (3:03)
  2. Left for Dead (3:22)
  3. Roadkill (2:55)
  4. Hangin' in the Hood (4:02)
  5. Dominant Submission (4:16)
  6. Face the Light (4:00)
  7. Will Work for Food (3:48)
  8. Cold Fire (3:46)
  9. Dazed and Confused (3:07)
  10. Finger First (3:56)
  11. It Can Happen (4:15)
Dit was een band uit de Suicidal Tendencies-hoek Venice, California. Er hebben trouwens 2 oude drummers van ST bij Uncle Slam gespeeld: Amery Smith (ST's 1e drummer) en Ralph Herrera. Alle bands uit de Venice-scene hebben eigenlijk vroeger meermaals elkaars personeel uitgewisseld. Dat was eigenlijk schering en inslag.

De muziek? Die is voornamelijk trashmetal-gericht met wat punkrock invloeden, iets wat praktisch alle punkrock/trash bands uit Venice van de jaren 80 typeerden. Deze plaat is best te vergelijken met wat ST ten tijde van 'How will I laugh tomorrow' deed. De meeste nummers halen echter dat hoge niveau niet en monden uit in eerder saaie, zeurderige trash.

Persoonlijk vind ik dat er 3 uitschieters zijn: 'Hangin' in the hood' en 'Will work for food' (beiden een beetje in de stijl van ST's 'Trip at the brain' ) met killerrifs, en 'Left for dead' een furieus trashanthem.
'Dazed and confused' is een Led Zeppelin cover maar haalt het niet bij het origineel.
Pluspunt voor het mooie artwork. Vroeger waren dat soms nog echte schilderijen.