Armageddon Project - The Pride Lost (2001)

Italiƫ
Dance
Label: Head Fuck

1. Rebellion (3:34)
  2. Church of Pentagram (3:24)
  3. Chaotik (4:32)
  4. Downfall Part 1 (4:20)
Church of Pentagram, Downfall part 1

avatar van tovenaar
Ik ben juist meer fan van Chaotik. Érg aangename track waar Armageddon afwijkt van de stijl die ze zichzelf aangeleerd hebben.

Chaotik begint een enorm distorted kraakgeluid en begint daar een soort van "melodietje" te maken. Als het kickje erbij komt is het helemaal een heerlijk geheel. Er zitten ook wat bleepjes in die doen denken aan For You Marlene ook al zijn het niet dezelfde. Gave track!!

De andere tracks zijn natuurlijk ook stoer, maar Chaotik steekt er wat mij betreft bovenuit.

Armageddon project rules

Chaotik mag er ook zeker wezen

Ik heb juist meer bij downfall part 1 het idee dat Armageddon van hun eigen stijl afwijkt.

DÉ grootste 'innovators' van de huidige 'industrial' sound in de 'hardcorescene' !! met als THE PRIDE LOST hun tweede en meteen beste release ooit.. daar zullen ze nooit meer aan kunnen tippen.. van hieraf ging het ook enkel bergafwaarts, maar toch is deze plaat één van mijn favoriete (nog steeds? ja nog steeds) platen in mijn collectie (als het aankomt op hardcore).. alle 4 de nummers, hoogstaande kwaliteit originaliteit en beukgehalte !! A FUCKING MUST HAVE !!!

avatar van Onderhond
Wat was deze EP indertijd lekker. Ontdekt via "The Church Of Pentagram (stond toen op de eerste nieuwe Thunderdome), en direct op zoek gegaan naar meer. Wat klonk dit hard en compromisloos twee jaar geleden, vooral dan "Rebellion" en "Church ..."

Twee jaar later moet ik toch constateren dat de Armageddon sound redelijk snel verouderd. "Rebellion" en "Church" hebben zich nog goed staande gehouden, maar "Chaotik" en "Downfall Part 1" hebben wat meer last ondervonden van het verouderingsproces. "Rebellion" is een echte dreuntrack. Harde, grauwe samples, stevig tempo, lekker volle klank en heel wat randgeklooi, net zoals "Church Of Pentagram", dat makkelijk de topper is van dit album. Oh zo distorted, oh zo lekker knallend, oh zo scherp.

Tweede deel van de EP is wat minder, te beginnen met "Chaotik". Een wat doorsnee nummer, niet veel dist te bekennen, en nogal leeg. De vogelgeluidjes zijn wel leuk, maar het melodietje dat er halverwege doorgegooid wordt klinkt nogal slaapverwekkend. "Downfall Part I" klinkt op zich ook wat typischer, wel wat sneller en voller, maar nogal doordeweeks allemaal. Iets te rechttoe-rechtaan voor deze EP.

Blijft verder wel een leuke EP, al veroudert iets sneller dan goed is. 3.5*

PS: die "grootste innovators" status zijn ze trouwens al een tijd kwijt.

avatar van Hellblazer
Leuk album, met 2 'gewone' nummers, een goed nummer en een echte uitschieter.

Rebellion is voor mij niet iets bijzonders, maar Chuch of Pentagram is een geweldig nummer. Fijne basdrum, een mooi wave'je en verveelt niet. Chaotic is ook een leuk nummer, maar is ook niet een geweldig nummer in mijn ogen. Als laatste is Downfall Part I ook een goed nummer. Ook hier weer een behoorlijke bass, leuke voicesamples en een mooi muziekje erdoorheen.

Al met al wel leuk, maar op Church... en Downfall.. na niet iets bijzonders. Dikke 3.5*