Buckethead - Decoding the Tomb of Bansheebot (2007)

Label: TDRS

1. Materilalizing the Disembodied (2:03)
  2. Asylum of Glass (4:36)
  3. Ghost Host (3:08)
  4. Killing Cone (4:20)
  5. Bloodless (4:05)
  6. Checkerboard Incision (4:01)
  7. Circarama (2:14)
  8. Disecto (2:22)
  9. Picwick's Lost Chapter (0:33)
  10. I Can Only Carry 50 Chickens at a Time (3:05)
  11. Stretching Lighthouse (3:18)
  12. Hall of Scalding Vats (6:24)
  13. Sail on Soothsayer (In Memory of Aunt Susie 1932-2007) (6:29)
yEYo!
Net als Pepper's Ghost gewoon een heel goed album.
3.5*

Inmiddels heb ik deze plaat helemaal grijs gedraaid. Mijns inziens de beste cd van Buckethead. Heerlijke afwisseling met als hoogtepunt Sail On Soothsayer, wat een fantastisch nummer!

avatar van Leeds
Decoding the Tomb of Banscheebot is het vervolg op Pepper's Ghost. Wie wat zoekwerk verricht leest dat alles wat ontbreekt aan Pepper's Ghost wel terug te vinden is op deze plaat. En dit klopt. De composities zijn hier beter uitgewerkt en er staan hier ook wat knappe nummers op. Asylum of Glass is daar een voorbeeld van. Hoogtepunt is hier idd Sail on Soothsayer. Het verschil is hier dat het hoogtepunt als laatst werd behouden terwijl op Crime Slunk Scene het allerbeste nummer, Soothsayer uiteraard, op halfweg de plaat terug te vinden is. Dus kwa inhoudsverdeling is deze plaat goed te pruimen. Opnieuw een uitermaat goede plaat!