Target - Mission Executed (1987)

Belgiƫ
Label: Aaarrg

1. Mission to the Andes (3:28)
  2. Hordes of Insanity (5:14)
  3. They Walk in Front (4:59)
  4. Warriors of the Holy One (4:51)
  5. Nuclear Waste (3:39)
  6. The Gathering (4:58)
  7. Under Dominion (Of Death) (4:07)
  8. Death Blow (3:33)
Meneer Bungel
Prima debuut van het Belgische Target, stevige metal met ruige zang. Met het tweede album MPG is de band er echter een nog heel stuk op vooruit gegaan, die krijgt er per direct een halfje bij. Het nummer The Gathering deed me erg denken aan Last Descendants.

Eerste luisterbeurt, want indertijd heb ik alleen de tweede plaat (grijs) gedraaid (ehh, de cd bedoel ik dan) : dikke 3,5*.

avatar van RuudC
Vanwege het late uur nog even snel een korter album opgezocht en al vrij snel kwam ik uit bij Target. Een band waarvan ik op goed geluk de rerelease van Stormspell Records heb gekocht. De originele cd's heb ik nog wel eens voor heel veel geld aangeboden zien worden. Al ben ik geen fan van absurde bedragen, de populariteit in de undergroundkringen snap ik volkomen. Ook ik val voor de charme van deze rammelende bak thrash van onze zuiderburen. Ook dit is een gevalletje niet origineel, maar wel goed uitgevoerd. Target speelt hier energiek en bevlogen. De kwaliteit van het geluid is vrij matig, maar gelukkig is dat niet al te storend. Waar ik hier vooral van geniet is de licht atypische manier van zingen hier. Met name in de eerste nummers hoor je dat goed en dat maakt het meezingen zo leuk. Een krappe 4,5* hier.

Tussenstand:
24. Asphyxia - Exit Reality 2,5*
25. Skeptic Sence - Presence Of Mind 2*

avatar van Kronos
RuudC schreef:

Is volgens mij zelfs nooit origineel op cd verschenen. Die van StormSpell is een mooie uitgave, met de opvolger erbij. Worden intussen ook flinke prijzen voor gevraagd.

Meneer Bungel schreef:
Het nummer The Gathering deed me erg denken aan Last Descendants.

ZAP!, als ik me goed herinner werden alle albums op het Aaarrg label geproduceerd door Ralph Hubert van Mekong Delta. Op den duur ging de muziek wat op elkaar lijken. De stijl dan toch. De thrash van Holy Moses, Living Death, Target en ook Mekong Delta zelf werd per album technischer.

avatar van RuudC
Dan zal het wel de tweede zijn geweest. Ik weet heel zeker dat ik ooit een Target cd voor 200 euro op een metal markt gezien heb.

RuudC schreef:
Bizarre prijs, maar ook deze gaan me de pet te boven. Heb de cd ooit gehad, maar heb 'm ook weer es weg gedaan, geloof ik.

Kronos schreef:
Lang geleden gehoord, deze, dus eerst maar weer es checken.

avatar van Kronos
ZAP! schreef:

Wellicht is dat de cd die RuudC toen heeft gezien. Of als het dit debuut was, dan zal het geen officiële geweest zijn. Van Master Project Genesis heb ik een jaar of tien geleden de lp op een beurs gekocht. Maar mijn oudere broer had ze vroeger beide. StormSpell brengt wel vaker dit soort erg gezochte metal cultklassiekers uit. Krijg je toch weer (even) de kans het aan een normale prijs aan te schaffen. En gelukkig is er tegenwoordig internet, zodat je het niet hoeft te hebben om van de muziek te genieten.

avatar van ZAP!
Kronos - en toeval of niet, vandaag begon ik de dag met Last Descendants.