Wayne - Metal Church (2001)

Label: Nuclear Blast

1. The Choice (3:44)
  2. The Hammer Will Fall (3:54)
  3. Soos Creek Cemetery (3:37)
  4. Hannibal (4:29)
  5. Burning at the Stake (3:21)
  6. D.S.D (4:15)
  7. Nightmare, Part II (3:00)
  8. Vlad (4:24)
  9. Ballad for Marianne (5:31)
  10. Mississippi Queen (2:45)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Als originele zanger van Metal Church zong David Wayne de albums Metal Church (1985), The Dark (1986), Masterpeace (1999) en Live (2000) in. Je moet maar durven om je eerste en enige soloplaat Metal Church te noemen. Hij overleed trouwens in 2005.
De songs zijn heavy metal maar saai in mijn oren: ik mis de muzikanten van Metal Church en zeker Kirk Arrington want het drumwerk hierop is zo saai. Er staan hier wel stevige gitaarriffs op. De zang van David Wayne is gewoon hem, geen toonhoogte veranderd sinds zijn Metal Church dagen.
Mijn favoriet hierop is Burning at the Stake. Domper van dienst is Mississippi Queen . Herken de gelijkenissen qua zanglijnen tussen D.S.D. en Heaven and Hell van Black Sabbath. Aardig, gewoon aardig, niet meer niet minder. Ander bekend project van hem is de band Reverend.

avatar van Cartman74
De meestenummers klinken ook als het oude Metal Church, alleen dan iets minder. Toch leuk om dat soort muziek nog eens in een nieuw jasje te horen!

avatar van RuudC
Dit klinkt wel heel simpel en vrijblijvend. Heeft nauwelijks nog met Metal Church te maken. Vooruit, je hebt de stem en de gitaren zijn gestemd als bij MC, maar songtechnisch is het niveau bedroevend.

jakkepoes
De riffs klinken goed omdat Jimi Bell de gitarist is. Hij is natuurlijk bekend uit een van mijn favoriete bands House of Lords.

Sir Spamalot schreef: