Dark Wizard - Devil's Victim (1984)

Rock / Metal
Label: Mausoleum

1. Poisoned Whiskey (4:00)
  2. Trip to Doom (4:26)
  3. Mr. Nice (5:08)
  4. Devil's Victim (4:17)
  5. Big Typhoon (4:00)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Soms vraagt een mens zich af ... hoe ze op die groepsnamen, album- en songtitels alsook de albumhoezen komen? Niet schrikken, het was nu eenmaal een onderdeel van "onze" metalcultuur in de jaren tachtig, het zorgt vandaag de dag voor een glimlach.
Debuut-EP van een stel Nederlanders, onbekend toen en onbekend gebleven, op een Belgisch label met name Mausoleum, berucht toen en berucht gebleven voor vele dubieuze geluidsopnames en wanbeheer (ze zijn later dan ook in faling gegaan).
Heavy Metal in de traditionele betekenis van het woord met een solide ritmesectie, een gitarist die stevig uit de hoek kan komen maar met een zanger die me niet kan overtuigen, geen zangstem, zijn uitspraak, zijn totaalpakket. De songs zijn veelal uptempo en standaard songs in die optiek. Ach, waarom niet eens beluisteren, beste headbangende MuMe-collega?

Voor een locale band uit het Oosten van het land een zeer goede EP. Nummer met een kop en een staart en herkenbare refreinen. Jammer dat ik ze pas de laatste jaren ontdekt hebt. Dit terwijl ik maar 10 km bij hen vandaan woon en vroeger groot fan was van een andere locale concurent Emerald.