Woob - Woob 1194 (1994)

4. Wuub (9:29)
  5. Strange Air (10:32)
  6. Emperor (4:28)
Ik Doe Moeilijk
Een klassiek ambient album, dat ook nog eens een klassieker is. Gemaakt door Paul Frankland a.k.a. Woob en Journeyman(i.s.m Colin Waterton). Muzikaal bestaat het onder meer uit dubby beats, Oosterse zang, samples uit obscure sf-films en oldschool spacy synths. Een quote van een discogs user: "This release is my favourite among the em:t series and like all other em:t recordings, it has been processed through the Roland Sound Space 3-D system that gives the music more depth and colour. This is by far the most intrigating, thrilling, fascinating and inspiring ambient work I know."
Bijna niet te krijgen dan wel voor astronomisch hoge bedragen.

avatar van John Doe
erg bijzonder wat een gevoel er in sommige tracks bereikt wordt.

Ik heb verder geen idee wat dit met penguins te maken heeft

Ik Doe Moeilijk
ik wel: Penguins heersen!

avatar van Stapler
Woob Woob, ode aan de Penguin

avatar van dix
dix
Ik Doe Moeilijk schreef:
Bijna niet te krijgen dan wel voor astronomisch hoge bedragen.

die heb ik in de kast staan

astronomisch hoge bedragen ... kan ik stoppen met werken ?

een halve maand misschien

Ik Doe Moeilijk
alles is natuurlijk relatief, maar ik heb ze voor €100+ gezien...

avatar van John Doe
Geen millioen helaas voor dix Toch als ik jou was zou ik een kopietje maken en ´m van de hand doen, tenzij je gehecht bent aan de penguins.

thejazzscène
Of toch nog wachten zodat de prijs stijgt met het ouder worden.

Ik Doe Moeilijk
Als u het album kwijt wil dan kunt u er van uitgaan dat het bij mij een zeer goed tweede leven gaat krijgen Fix.

avatar van Halcyon
John Doe schreef:
Ik heb verder geen idee wat dit met penguins te maken heeft
Het laatste nummer op dit album heet Emperor, het Engelse woord voor een ondersoort van pinguïns die wij de Keizerpinguïn noemen. In de tweede minuut van het nummer hoor je het typische geluid dat deze dieren in groep maken. Het zou me niet verbazen als deze sample uit een of andere BBC-docu gelift werd, zoals wel vaker gedaan werd met ambient uit de jaren '90.

Ok .

avatar van trebremmit
Erg jammer dat deze alleen maar tegen belachelijke prijzen te krijgen is, dan maar geen fysiek exemplaar.

Zeer fijne ambient dit, warm en spannend, goede productie ook. Ben het een beetje aan het ontdekken al die ambient uit de 90's, want toentertijd was ik meer met grunge enz bezig.

Mssr Renard
Erg goede ambientplaat. Woob heeft een eigen Bandcamp-pagina en verkoopt zelf zijn platen daar. Voor een tientje heb je een hd-download:
woob 1194 | woob - woob.bandcamp.com

Ik ben ook benieuwd naar zijn andere werken. Maar eerst mezelf een aantal keer hierin onderdompelen.

De naturesounds zijn overigens subliem!

avatar van Barney Rubble
Erg fijne ambientplaat. Spacy sfeerstukjes met interessante omgevingsgeluiden, Relaxt zonder dat het oppervlakkig wordt.