Matt Costa - Songs We Sing (2005)

Label: Venerable

1. Yellow Taxi (3:42)
  2. Astair (2:58)
  3. Oh Dear (2:13)
  4. Cold December (4:18)
  5. Desire's Only Fling * (2:54)
  6. Sweet Rose (2:39)
  7. Songs We Sing (3:10)
  8. Sunshine (2:37)
  9. Whiskey and Wine * (2:48)
  10. Shimmering Fields * (2:16)
  11. Behind the Moon (3:35)
  12. Wash Away (3:54)
  13. Sweet Thursday * (4:31)
  14. These Arms * (4:10)
  15. Ballad of Miss Kate * (4:30)
  16. I Tried * (2:43)
  17. Lullaby * (2:38)
  18. Gloomy * (1:32)
avatar van HiLL
Mooie hoes en als we Plato moeten geloven:

Matt Costa behoort tot de vriendenkring van Jack Johnson en is ook te horen op de filmsoundtrack die Johnson deze maand uit brengt. Waar alles wat Jack Johnson aanraakt meteen verandert in goud, zit het Matt Costa tot dusver helaas nog niet heel erg mee. Songs We Sing is vorig jaar in eigen beheer uitgebracht en weet tot dusver nog geen potten te breken. Iets waar ik helemaal niets van snap, want Songs We Sing is een onwaarschijnlijk goede cd. Een cd die wat mij betreft de vloer aanveegt met alles wat Jack Johnson heeft uitgebracht. Een cd die al miljoenen keren over de toonbank had moeten gaan, want Songs We Sing is niet alleen onwaarschijnlijk goed, maar ook nog eens hardstikke commercieel. Eigenlijk doet Matt Costa op Songs We Sing het kunstje dat Jack Johnson doet op zijn cd's, maar dan vele malen beter. Ook de muziek van Matt Costa is heerlijk laidback en zonnig. Muziek waar je heel vrolijk van wordt, ook al zit alles je even tegen. Vergeleken met de betrekkelijk eenvoudige songs van Jack Johnson, zitten de songs van Matt Costa echter razend knap in elkaar. Songs vol verrassende wendingen en opvallende instrumentaties, songs met geweldig gitaarwerk, songs waarin Costa zich door 1001 muzieksoorten laat beïnvloeden en ook in vocaal opzicht meer weet te overtuigen dan zijn zo beroemde vriend. Hele knappe popliedjes, maar het is knapheid die nergens ten koste gaat van de toegankelijkheid. Een cd met alleen maar hits. Ergens tussen Astral Weeks, Sgt. Pepper, The Year Of The Cat en Jack Johnson en met afstand de lekkerste laidback cd die ik de afgelopen tijd gehoord heb. Ook de beste niet-laidback plaat trouwens. Wat een enorm talent, wat een fantastische plaat! Ga dat horen!

Klinkt inderdaad lekker. Ik zet in op 3,5*

Gisterenavond gezien in de HMH als voorprogramma van Jack Johnson. Klonk goed, ik zal de cd eens gaan proefdraaien...

sunshine is een heel lekker nummer..

Oee.. echt wel lekkere cd. Zitten een paar goede lekkere rustige nummers bij. Nog een paar keer goed draaien en hij zit hoog bij mij!
Ken het via de Jack Johnson site. Staat ook een hele mooie clip van het nummer Cold December! De moeite waard!

Whiskey and Wine, eerste nummer wat ik hoor hiervan, heerlijk!!

mooie, frisse hoes!

Op verzoek van Status Seeker:

Matt Costa - Songs We Sing

Songs we Sing. Goed album. Mooie zomerse nummers a lá Jack Johnson.

- Whiskey and Wine, het beste nummer van deze CD heerlijk om op een zomerse avond na een barbeque te luisteren. Natuurlijk met een zomers koud drankje in de hand! De voorkeur ligt dan bij Bier. Oudere mensen rosé natuurlijk!

-Astair, heerlijk rustig liedje voor het slapen gaan. Goede zang die mooi past bij de akoustische gitaar. Echt heerlijk om na Whiskey and Wine te draaien.

- Sunshine, zonnig liedje rechtstreeks vanuit de zonnige studio in Californië. Jammer dat het zo kort is.
Suhunshine! Echt zomers gevoel bij dit liedje. Ik luister het nu terwijl ik dit allemaal schrijf en denk gelijk terug aan de mooie zomerse dagen aan het begin van de vakantie!

- Oh Dear, lekker liedje. Leuke marsmuziek. Gaat er spontaan van marcheren.

- Behind The Moon, donkerste nummer van de CD als je het al donker kunt noemen. Mooi uitgevoerd, weer die gitaar, weinig maar op de juiste plek gezette drums. Vlug uitgevoerd, en ligt lekker in het gehoor.

- Wash Away, blijf ik zo verschrikkelijk mooi vinden. Lekker rustig, mysterieus die goede (beter dan Jack Johnson) stem. Wash Away

De rest valt allemaal zo'n beetje in deze zes categoriën. Is net zo goed om te luisteren in de zomer, maar deze kun je ook draaien als je naar bed gaat. Het is niet saai maar je valt er echt zacht bij in slaap. Vakwerk zoals Jack Johnson hem geleerd heeft. Beter dan Jack Johnson als ik het moet beoordelen. 3,5*

aidoo
Louis2703 schreef:

Helemaal mee eens, veelvuldig gedaan deze zomer

buddy
Lekkere plaat hoor. Gisteren in de Melkweg gezien en live is ie ook sterk. Go Matt!

Astair

Oh wat verschrikkelijk mooi!!!

Fijn dat er wat meer mensen komen die hiernaar luisteren, het is echt lekkere muziek!

Gezellige muziek waarop je lekker kan chillen, vooral 's zomers buiten met een biertje bij de hand

Yellow Taxi, het eerste nummer en gelijk de grootste tegenvaller voor mij wordt meteen weer goedgemaakt door Astair.. wat een prachtig nummer is dat!!!
De rest van het album is gewoon leuke muziek en valt niet tegen, voor nu 3,5 *

Harmen.. schreef:

Amen.

Jongens, Matt Costa doet gewoon leuke dingen. Muziek luistert leuk weg, is charmant, schattig. Liedjes zijn lief en mooi. Zucht.

Astair is hemels. Nou, niet hemels, but close enough.

Sweet rose, behind the moon, cold december, ligt allemaal lekker in het gehoor en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.

Heel fijn album. Luisteren!! Nu!!

avatar van mr-mucho
zeker eeen heel goed album wist niet wat ik ervan moest verwachten, heb hem een paar liedjes mee horen zingen met jack johnson. dacht wel een beetje dat het er op zou lijken maar het geeft toch een eigen sfeer, beetje simon and garfunkel alleen in een modern jasje .

avatar van Bob Harris
Erg divers album, met lekker in het oor liggend nummers. Het prachtige astairs als hoogtepunt. De vergelijking met jack johson is eigenlijk een beetje raar, omdat deze cd totaal niet met één van jack johsons cd's te vergelijken zijn. 4,0*

avatar van GraveyardJunkie
Kan het kloppen dat ik een compleet andere trackvolgorde heb?
Lekkere relaxte cd zonder zorgen. Even ontspannen en kan zo bij het rijtje van Jack Johnson, Donavon Frankenreiter en G. Love.

Heb 'm maar weer verhoogd naar 4,0*. Ik blijf deze plaat altijd luisteren, en het blijft lekker. Ben ook erg benieuwd naar zijn nieuwe.

avatar van Coldplayer
GraveyardJunkie schreef:
Kan het kloppen dat ik een compleet andere trackvolgorde heb?

Beetje erg late quote maar misschien dat meer mensen een vraagteken bij hun tracklist hebben.

Mijn volgorde is ook geheel anders en dit heeft te maken met het feit dat het album een jaar later door Brushfire Records (inderdaad, het platenlabel van Jack Johson) opnieuw uitgeven is. Naast de volgorde zijn er songs verruild voor andere liedjes.

Op de nieuwe versie is de tracklist:

1. Cold December
10. I Tried
11. Behind The Moon
12. Oh Dear
13. Wash Away

Shimmering Fields, Wiskey & Wine en Desire's Only Fling zijn 'verdwenen'.
I Tried, Balled of Miss Kate, Sweet Thursday en These Arms zijn 'verschenen'.

Mijn favoriete nummers op dit album zijn toch Sweet Thursday en Whiskey & Wine. Maar eerlijk waar, ondanks de verscheidenheid vind ik alle nummers van topkwaliteit.

Sweet Thursday moet je echt luisteren, heerlijke gitaar. Anders dan je van hem gewend bent, maar toch chill.

door astair droom ik echt weg daardoor 5 sterren