London Boys - The Twelve Commandments of Dance (1989)

Dance
Label: WEA

1. Requiem (4:21)
  2. Kimbaley (Ma-Mama Say) (4:14)
  3. Harlem Desire (3:46)
  4. Chinese Radio (3:48)
  5. Wichitah Woman (3:56)
  6. My Love (3:04)
  7. London Nights (4:00)
  8. I'm Gonna Give My Heart (4:06)
  9. El Matinero (4:12)
  10. Dance Dance Dance (3:54)
  11. Sandra (4:49)
  12. The Midi Dance (3:12)
avatar van stephan73
Klopt dit jaartal wel?

avatar van musicfriek
stephan73 schreef:
Klopt dit jaartal wel?
Nee, lol. Heb al correctie verstuurd Moet 1989 zijn. Ik schrok even toen ik las dat beide heren in 1996 bij een auto-ongeluk om het leven zijn omgekomen (samen met de vrouw van een van allebei)

In Engeland destijds razend populair, Requiem was hun grootste hit: een typische eurohousehit.

Dit vind ik dus een supergoed album. De nummers zijn allemaal geproduceerd door Ralf Rene Maue. Een duitse producer. Hij maakt hele sterke, vrolijke disco/dance nummers met supergoede melodieën. Je moet geen diepe politieke teksten verwachten. Het gaat soms nergens over, maar dat stoort mij niet. Bij zo'n album als dit moet je gewoon de volume knop hard zetten en genieten van de nummers die vrolijk voorbij denderen.

avatar van BlauweVla
Opgewekte turbo euro disco met veel aandacht voor samenzang in de refreinen. Maar het zijn nog wel popnummers te noemen met aardig wat tekst. Dat was in de jaren 90 vaak wel anders met vele dance acts.
De zang op het nummer "My Love" klinkt als twee druppels water op die van Erasure's Andy Bell.
Singels als ''Requiem" of "Harlem Desire" hebben toch wel iets magisch ergens. De plaat als totaal is echter ook zeer goed, als je van dit type muziek houdt.

Triest als je bedenkt hoe levenslustig deze heren als acrobatisch dansers hun act brachten. Ze kwamen om in een auto ongeluk: aangereden door een dronken bestuurder.

De hoes van mijn Atantic CD is anders met allerlei vrolijke euro dance kleuren. Welke was eerder, of waren ze gelijktijdig uitgebracht?